Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uber stopt met autolease in VS'

NEW YORK (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, is van plan zijn activiteiten op het gebied van autolease in de Verenigde Staten te staken vanwege hoge verliezen. Dat meldden ingewijden bij Uber aan zakenkrant The Wall Street Journal.

Uber is volgens de bronnen van plan de divisie te sluiten of grotendeels te verkopen, voor het einde van het jaar. Ongeveer vijfhonderd arbeidsplaatsen kunnen daardoor in gevaar komen, wat neerkomt op circa 3 procent van het personeelsbestand bij Uber. Naar verluidt heeft het bestuur van Uber vorige maand besloten het onderdeel te gaan afbouwen.

Uber zou in 2015 met een investering van circa 600 miljoen dollar het onderdeel hebben opgezet, gericht op het leasen van auto's aan klanten met een minder sterke kredietwaardigheid. Maar vanwege het intensieve gebruik van de leaseauto's en hoge kosten was er zoveel waardeverlies dat ondanks de hogere leasetarieven er toch forse en onhoudbare verliezen geleden worden met de activiteiten.

De vloot van de leasedivisie van Uber genaamd Xchange Leasing bedraagt circa 40.000 auto's door de gehele VS. Uber had ook te maken met leaserijders die niet aan hun financiële verplichtingen konden voldoen. Daarnaast moest Uber in januari nog een boete betalen van 20 miljoen dollar van Amerikaanse toezichthouders omdat het valse of misleidende claims had gedaan over zijn lease-activiteiten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2017 19:02
    Het begint nu echt wel een beetje te kraken, de burnrate blijft echter wel 11 cijferig op jaarbasis.

    In Amsterdam rijden ook honderden Toyota-priussen rond op speciale contracten om jongens van 20-22 jaar!!! ook een kans te bieden om zich te kunnen aansluiten bij het app-bedrijf, Toyota heeft/had een wereldwijd contract om deze constructie te hosten.

    www.taxipro.nl/ondernemen/2017/08/08/...

    het tanken gaat nu ook via het bedrijf, handig hoor!
    Nog steeds jammer dat er een chauffeur nodig is...maar daar werkt het bedrijf natuurlijk wel keihard aan.

    Tip voor de komende 2 jaar: regel echt ALLES voor de chauffeur, laat hem 60 uur per week sturen en geef hem een basisloon van zeg $600 per maand om alle zorg en onduidelijkheden weg te nemen, in Amsterdam €800 per maand op min. 50 uur oproepbasis...

    www.marketwatch.com/story/twilio-shar...

    Softbank ziet af van deelname in uber.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links