Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bouwer Heijmans: weinig impact crisis op voortgang projecten

Gepubliceerd op 8 mei 2020 07:54 | Views: 4.320

Heijmans 09:10

6,39 -0,07 (-1,08%)

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in het eerste kwartaal een beperkte impact van de coronacrisis op de voortgang van projecten gemerkt, met weinig financiële schade. De onderneming is tevreden over haar prestaties in het afgelopen kwartaal en zegt in een goede positie te zijn om de uitdagende marktomstandigheden door de crisis het hoofd te kunnen bieden.

Volgens de bouwer vielen de omzet, het resultaat en de kaspositie beter uit dan verwacht en waren die hoger dan een jaar eerder. Heijmans stelt dat de prestaties werden gestuwd door een zachte winter met hoge productieniveaus en dat een goede bodem is gelegd voor dit jaar. Concrete cijfers werden niet naar buiten gebracht.

Heijmans zegt dat het gezien de grote onzekerheid rond corona nu niet mogelijk is om een concrete prognose voor dit jaar te geven. De verwachte omzet voor 2020 is grotendeels in de orderportefeuille verwerkt. Als de huidige productieniveaus op peil blijven kan het bedrijf die omzet realiseren.

Orderboek

Het orderboek stond op 2 miljard euro, wat volgens Heijmans een goed niveau is. Het bedrijf waarschuwt wel dat de stikstof- en PFAS-problematiek voor negatieve gevolgen voor de bouwsector kan zorgen omdat aanbestedingen voor grotere infra-projecten verdere vertraging oplopen. De overheid moet meer maatregelen nemen om die impact voor de bouwsector te beperken, stelt Heijmans.

Daar staat tegenover dat het bedrijf zal blijven profiteren van het grote tekort aan woningen en de noodzaak van verduurzaming, schrijft topman Ton Hillen in een toelichting. Die vraag blijft volgens hem onverminderd hoog.

Heijmans had in maart al laten weten geen dividend uit te keren over 2019 vanwege de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 65% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jopie1962 8 mei 2020 08:53
    Bij Heijmans blijkbaar weinig impact.

    Toch een heel ander verhaal dan bij BAM:
    "KBC wijst erop dat de coronacrisis in het eerste kwartaal alleen duidelijk impact had op opdrachten van BAM in België. In andere landen zorgde het virus later voor problemen. KBC vreest de impact van de crisis op de resultaten in het tweede kwartaal."

6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare