Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Prijsdalingen zitten AMG opnieuw dwars

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft de omzet vorig kwartaal door prijsdalingen opnieuw zien afnemen. De nettowinst ging wel omhoog ten opzichte van een jaar geleden, zo maakte de producent van specialistische metalen donderdag bekend.

AMG boekte vorig kwartaal een omzet van 274,9 miljoen dollar (circa 198 miljoen euro). Dat was 7 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 10 procent tot 20,1 miljoen dollar. De nettowinst verbeterde met bijna 60 procent tot 3,9 miljoen dollar.

De omzet daalde bij alle divisies, vooral door lagere afzetprijzen en door de afbouw van voorraden in de vliegtuigindustrie en de afkoelende Chinese economie. AMG verwacht ondanks de moeilijke omstandigheden een ,,significante'' operationele kasstroom in 2014 en denkt dat het bedrijfsresultaat en de nettowinst hoger zullen uitkomen dan in 2013.

Kasstroom

Topman Heinz Schimmelbusch wees erop dat de marges en de kasstroom afgelopen kwartaal verbeterden. Bij de divisies Processing en Engineering kwam de brutomarge uit op het niveau van het eerste kwartaal van 2013, terwijl de marge bij Mining licht aantrok.

De resultaten van AMG werden positief beïnvloed door de dalende waarde van de dollar ten opzichte van de euro. Die hielp de omzet met bijna 5 miljoen euro vooruit en verbeterde de ebitda met 0,4 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: UBS ziet grondstoffen uitbodemen
  2. Luidt AMG voorzichtig de bodembel?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.