Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe broker biedt gratis handel in aandelen

Gepubliceerd op 8 februari 2019 12:13 | Views: 10.067

AMSTERDAM (AFN) - Tradealot, een fintech startup, gaat zijn handelsplatform kosteloos aanbieden aan aandelenbeleggers. Het is naar eigen zeggen voor de eerste keer in Nederland dat er geheel gratis belegd kan worden. Inmiddels hebben zich al 25.000 geïnteresseerde beleggers gemeld.

Via het handelsplatform van Tradealot wordt het mogelijk om gratis te handelen in aandelen van de grootste bedrijven wereldwijd, zoals die met een beursnotering in Amsterdam, Londen, New York en Tokio. De online broker verwacht om in de komende twee maanden nog een nieuw platform te lanceren, dat handel in opties en ETF's mogelijk maakt.

Tradealot werd twee jaar geleden opgericht met de steun van bijna honderd investeerders. Toen streefde het bedrijf om zo'n 50 tot 70 procent lagere kosten aan te bieden dan bij de bestaande brokers. Maar dankzij een strategische samenwerking met de in Cyprus gebaseerde en in 2011 opgerichte broker JFD lukte het om de kosten naar nul te brengen.

Het verdienmodel van Tradealot is dan ook anders dan bij de gewone brokers die een vergoeding vragen voor het gebruik van hun platform. Tradealot zegt zijn inkomsten te halen uit vermogensbeheer en de zogeheten mirror transacties, waarbij een belegger de transacties van meer ervaren beleggers één op één volgt, vaak tegen een hoog tarief.

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Flymon 8 februari 2019 12:55
  quote:

  Achteraf gezien... schreef op 8 februari 2019 12:25:


  Als het gratis is ben je zelf het product.

  Zie de gratis broker in de VS: RobinHood, Verkopen handelsdata van klanten door aan flitshandelaren. Dat is hier denk ik ook het idee.

  Denk dat je hier een zeer valide punt hebt. Gratis klinkt leuk, maar dan is er altijd een addertje..
 2. MaartenGovers 8 februari 2019 17:30
  Probeer het vandaag een beetje te volgen en zie dat ze met Barclays in London werken en dat de partner van Tradealot zelfs een bankvergunning heeft in Duitsland. Ook lees ik duidelijk dat ze met andere produkten zoals vermogensbeheer en dergelijken het geld willen verdienen.Ik blijf erbij dat het me een goed initiatief lijkt!
 3. MaartenGovers 9 februari 2019 14:30
  @ Achterafgezien, inderdaad op basis van de reacties die ik zag een account aangemaakt. Reden is dat ik me er aan stoor dat mensen op forums ongefundeerde of ongeïnformeerde informatie spuien. Beetje onderzoek doen voor je wat rondslingert zou geen kwaad kunnen.

  Had je dat gedaan dan had ik geen account hoeven aanmaken :-)
 4. wvdg 10 februari 2019 12:23
  Mensen in Nederland denken dat degiro goedkoop is doch als je een positie over wil laten zetten kost je dat 100 euro.. bij opties : de gekochte opties op expiratiedag wordt waardeloos gemaakt...je krijgt een marginverplichting van de geschreven kant van de positie...van meer als 10.000 euro..wat steekt hier achter ..degiro is van HiQ een marketmaker in t zelfde pand welke je gekochte positie 'gratis' inneemt-pikt als je de margin niet voldoet voor 16.00 uur ..Cyprus is hier niets bij
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare