Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice-aandeelhouders stappen naar rechtbank Amsterdam

Altice-aandeelhouders stappen naar rechtbank Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - Investeerders Winterbrook Capital en Sessa Capital stappen naar de ondernemingskamer in Amsterdam vanwege het bod op telecom- en kabelbedrijf Altice Europe door oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi. Net als Lucerne Capital en beleggers die vertegenwoordigd worden door de Vereniging Effectenbezitters (VEB) menen zij dat het bod van 4,11 euro per aandeel te laag is.

Winterbrook en Sessa trekken op met mede-aandeelhouders Sheffield Holdco en LB Day Zero Partners. Zij hebben samen voor meer dan 103 miljoen euro aandelen Altice. Lucerne stapte eerder naar de rechtbank in Amsterdam en de VEB dreigt daar ook mee. Op 23 december is er een zitting gepland.

De ontevreden aandeelhouders menen dat Drahi misbruik maakt van de door de coronacrisis gedaalde aandelenkoers van Altice, terwijl de werkelijke waarde van de bezittingen veel hoger is. Bovendien zijn de voorwaarden van het overnamebod zo vormgegeven dat minderheidsaandeelhouders feitelijk niets kunnen doen om die tegen te houden. Speciale aandelen met veel stemrecht zijn bijvoorbeeld in handen van voorstanders van de deal, bovendien kan de goedkeuringsdrempel zo laag worden dat nauwelijks andere partijen voor hoeven te stemmen.

Altice heeft aangegeven dat de deal in het belang is van de aandeelhouders en belanghebbenden en kijkt met vertrouwen naar de uitkomst van de procedure.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links