Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bank of England houdt rente gelijk

Gepubliceerd op 7 november 2019 13:16 | Views: 1.180 | Onderwerpen: rente

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse rente blijft opnieuw gelijk. De beleidsmakers van de Bank of England (BoE) besloten het belangrijkste tarief wat langer op 0,75 procent te houden. De beslissing was niet unaniem. Twee van de negen centralebankiers stemden voor een renteverlaging. Dat was niet verwacht. Sinds 2016 had geen van de beleidsmakers daar officieel voor geijverd.

Alom wordt rekening gehouden dat de beleidsmakers van de Britse centrale bank een beslissing over de brexit proberen af te wachten. De deadline voor het Britse vertrek is verschoven naar 31 januari. Ook de onzekerheid over het beleid na de verkiezingen van volgende maand, maakt de centralebankiers voorzichtig.

In doorsnee verwachten economen dat er volgend jaar wel een renteverlaging aan zit te komen. De kans op een verlaging met 25 basispunten wordt ingeschat op 55 procent.

Britse inflatie

De Britse inflatie hangt al een tijdje in de buurt van de door de BoE gewenste 2 procent. Normaal gesproken zou dat het moment zijn dat de centrale bank de rente juist verhoogt. Bij de vorige beleidsvergadering in september gaf BoE-gouverneur Mark Carney echter al aan dat de mondiale economie moet groeien wil er een renteverhoging komen. Ook wilde hij meer duidelijkheid over de gevolgen van de brexit.

De beleidsmakers denken nu dat de inflatie op korte termijn weer af gaat zwakken. De lagere energieprijzen zijn daar vooral debet aan.

De BoE paste zijn verwachtingen voor de Britse economische groei ook aan. Voor volgend jaar gaat de centrale bank nu uit van een groei van 1,2 procent. Dat was eerder 1,3 procent. Voor 2021 voorziet de BoE een groei van 1,8 procent waar de bank eerder nog 2,3 procent groei voorspelde.

Gerelateerd

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare