Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eigenaar Miss Etam en Steps nu ook in Nederland failliet

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 16:28 | Views: 3.247 | Onderwerpen: faillissement, Nederland

AMSTERDAM (AFN) - Ook het Nederlandse deel van modewinkelconcern FNG, moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Claudia Sträter, is failliet verklaard. De rechtbank van Amsterdam heeft uitstel van betaling omgezet in een bankroet. Volgens het bedrijf worden de kansen op een doorstart hierdoor groter.

De winkels van FNG Nederland, waar ook Expresso, Steps en Promiss onder vallen, blijven voorlopig open. Het bedrijf heeft in Nederland tussen de 1300 en 1500 werknemers. Door het bankroet is hun arbeidscontract aangezegd, maar zij krijgen door uitkeringsinstantie UWV de komende zes weken nog betaald. In diezelfde periode moet de curator proberen een akkoord te sluiten over een doorstart voor het hele bedrijf of delen daarvan.

Volgens een woordvoerder voor FNG Nederland zijn er "meerdere geïnteresseerden" voor zo'n doorstart, hoewel hij geen aantallen kan noemen. Het doel is om een doorstart met het winkelbedrijf als geheel te maken, maar of dit ook lukt is nog onzeker.

Eerder deze week werd de aanvraag van faillissement van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. De onderneming kampte al langer met financiële problemen en die verergerden door lockdownmaatregelen. Door veel overnames stapelden de schulden zich op bij FNG en de situatie werd nijpend toen door de coronacrisis winkels moesten sluiten in België.

In een voorlopig jaarverslag erkende het Belgische FNG dat veel deals van de afgelopen jaren ondoorzichtig waren. Van een deel van de transacties ontbrak de achterliggende documentatie. In andere gevallen was de informatie niet volledig of onduidelijk. De Belgische beurswaakhond FSMA schorste dit voorjaar de handel in het aandeel FNG wegens die gebrekkige documentatie.

Gerelateerd

faillissement

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. FC Barcelona 7 augustus 2020 23:14
  Wat een onnozelheid en dan nog dromen over evt vlgd doorstart !!!!?? Deze mensen hebben echt blok beton voor hun hoofd ! En ze weten niets maar dan ook niets van ,, winkeltje spelen ,, ! Domheid regeert maar komt ook gewoon ten val zoals al zovelen voor hen ! Zie Macintosh verhaal etc etc
 2. Da Freeze 13 augustus 2020 16:01
  Bron: www.nu.nl/economie/6070617/achter-de-...

  Het moederbedrijf van Miss Etam, Steps, Expresso, Claudia Sträter en Promiss is failliet, maar de winkels zijn nog open. Volgens een woordvoerder is dat de beste manier om een doorstart te bewerkstelligen.

  "Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een doorstart", zegt de woordvoerder donderdag. Na een eerder uitstel van betaling werd moederbedrijf FNG vrijdag failliet verklaard.

  Volgens de woordvoerder was de aanvraag van het faillissement technisch-juridisch van aard en ingediend met het oog op een doorstart. "Een succesvolle doorstart van de Nederlandse FNG-merken, of delen daarvan, is hierdoor kansrijker." De activiteiten van FNG in België werden begin augustus al failliet verklaard.

  In Nederland heeft FNG 103 Miss Etam-winkels, 10 Steps-filialen, 29 Expresso-vestigingen en 30 winkels met Claudia Sträter op de gevel. Promiss leidt sinds begin dit jaar uitsluitend nog een online bestaan.

  In totaal werken in de winkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor vijftienhonderd werknemers. Hun loon wordt nu betaald door het UWV.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare