Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'PostNL in lijn met verwachtingen'

Gepubliceerd op 7 mei 2019 09:53 | Views: 9.243

PostNL 27 nov

2,88 +0,05 (+1,63%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL presteerde in het eerste kwartaal min of meer in lijn met de verwachtingen. Analisten van ING en KBC Securities halen verder een aantal bemoedigende punten uit de beleggersdagpresentaties van het bezorgbedrijf. Hun advies aan beleggers blijft mede daarom staan op buy, met koersdoelen van respectievelijk 4 en 4,50 euro.

Bij ING vinden de marktvorsers het vooral positief dat PostNL voor de middellange termijn blijft uitgaan van een stevige groei bij de pakkettentak. De kenners van KBC wijzen erop dat de cashaanwas en de nettoschuldpositie volgens PostNL na 2020 waarschijnlijk significant zullen verbeteren. Het bedrijf meldde overigens later met meer nauwkeurige verwachtingen te kunnen komen voor de komende jaren.

PostNL boekte afgelopen kwartaal meer omzet, maar minder winst. Uit de cijfers kwam verder naar voren dat de onderneming voor het eerst meer dan de helft van haar opbrengsten heeft gehaald uit e-commerce. Voor de toekomst is het belangrijk dat PostNL erin slaagt om rivaliserend postbedrijf Sandd over te nemen. PostNL kondigde die deal in februari aan, maar toezichthouders moeten nog akkoord gaan.

Deal met Sandd

Het bedrijf gaat er vooralsnog vanuit in het vierde kwartaal van dit jaar groen licht te krijgen voor de deal met Sandd. De verwachtingen waarop de marktvorsers van KBC en ING zich baseren gaan eveneens uit van goedkeuring van de transactie.

Het aandeel PostNL stond dinsdag in de vroege handel op verlies. Na ruim een halfuur handelen noteerde PostNL 6 procent lager op 2,18 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 76% zegt kopen 34 stemmen

Gerelateerd

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 rene l 7 mei 2019 10:46
  quote:

  Jopie1962 schreef op 7 mei 2019 10:09:  "Het bedrijf gaat er vooralsnog vanuit in het vierde kwartaal van dit jaar groen licht te krijgen voor de deal met Sandd."  De ACM zal dit zo lang mogelijk rekken.

  En weet je waarom, het zijn niets anders dan ambtenaren die in dienst zijn van het ministerie en dus hun geld verdienen op kosten van de belastingbetaler.

  Wanneer de deal rond is zullen gewoon velen hun baan verliezen omdat er dan geen concurrentie meer is op de postmarkt en ze overtallig worden.

  Ze zullen zich met hand en tand verzetten tegen de overname en ze zullen gewoon tijd kopen.
 2. forum rang 6 Jopie1962 7 mei 2019 10:49
  quote:

  rene l schreef op 7 mei 2019 10:46:


  [...]

  De ACM zal dit zo lang mogelijk rekken.

  En weet je waarom, het zijn niets anders dan ambtenaren die in dienst zijn van het ministerie en dus hun geld verdienen op kosten van de belastingbetaler.

  Wanneer de deal rond is zullen gewoon velen hun baan verliezen omdat er dan geen concurrentie meer is op de postmarkt en ze overtallig worden.

  Ze zullen zich met hand en tand verzetten tegen de overname en ze zullen gewoon tijd kopen.  De mensen die 'overtallig' worden zullen een centje mee willen krijgen.
 3. forum rang 6 rene l 7 mei 2019 10:59
  quote:

  Jopie1962 schreef op 7 mei 2019 10:49:


  [...]

  De mensen die 'overtallig' worden zullen een centje mee willen krijgen.  Volgens mij kun je ze gewoon het beste door laten stromen naar pakketbezorger of medewerker sorteercentrum bij PostNl.
  Daar is werk zat.
  Maar meestal hebben dit soort figuren er weinig behoefte aan om met hun handen te werken.
  Stel je toch een voor dat ze moe worden.
 4. forum rang 4 erjee-ff 7 mei 2019 14:10
  quote:

  Show_Me_The_Money schreef op 7 mei 2019 12:30:


  6 miljoen winst onder de streep. Dat is iets van 1 cent per aandeel.

  Ben benieuwd waar ze dat progressieve dividend van pak weg 25 cent van gaan betalen.

  Nou, dat lijkt me logisch, dat komt uit de reserves ;-)
  Maar ik vermoed dat vanwege "uitdagende marktomstandigheden" het dividend gepasseerd gaat worden.
 5. forum rang 4 marcel13 8 mei 2019 09:50
  ING verwijdert PostNL van favorietenlijst.

  PostNL PNL-3,18% zakte gisteren tijdens de analistendag met 11 procent en vandaag gaat er opnieuw 3 procent af. ING heeft besloten PostNL van de favorietenlijst te schrappen.

  De grote ontgoocheling volgens analist Marc Zwartsenburg is dat PostNL over 2020 allicht geen dividend zal uitkeren. Dat heeft te maken met investeringen in depots om de groei van het pakjesvervoer op te vangen. PostNL verwacht voor 2020 een cashuitgave van 180 miljoen euro. 'We vinden PostNL een deep value-aandeel, maar een dividend is te ver weg om het nog als een dividendaandeel te beschouwen.'

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare