Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Winst voor Aperam

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft in het eerste kwartaal een winst in de boeken gezet van 19 miljoen dollar. Dat maakte het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf woensdag nabeurs bekend. Een kwartaal eerder was nog sprake van een negatief resultaat van 42 miljoen dollar.

De omzet van Aperam steeg vorig kwartaal tot bijna 1,4 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde tot 129 miljoen dollar, tegen 65 miljoen dollar in de laatste 3 maanden van 2013. Het concern profiteerde naar eigen zeggen volop van een herstel van het marktklimaat.

Toch blijft Aperam wat voorzichtig over de toekomst, en wijst daarbij onder meer op de ,,evolutie van de nikkelprijs'' en de onduidelijkheid over de vraag. Maar de onderneming rekent er wel op dat de winstgevendheid (ebitda) in het tweede kwartaal zal toenemen ten opzichte van de eerste verslagperiode van het jaar.

Aperam verscheepte in totaal 475.000 ton staal, 8 procent meer dan de 441.000 ton in het vierde kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf verkleinde zijn schuldenlast tot 689 miljoen dollar aan het einde van het kwartaal, tegen 690 miljoen dollar eind december 2013. De schuld blijft volgens het bedrijf ook in het lopende kwartaal onder controle en zal iets afnemen..

Lees over dit aandeel ook

  1. Herstel Aperam lijkt voorlopig nog fragiel
  2. Beursblik: goed kwartaal voor Aperam

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.