Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Productie Duitse industrie licht gestegen in februari

WIESBADEN (AFN) - De productie van de Duitse industrie is in februari met 0,3 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.

Economen rekenden gemiddeld op een daling van de industriële productie in de grootste economie van Europa met 0,8 procent. In januari nam de industriële productie in Duitsland met een herziene 3,2 procent toe. In een eerder cijfer was dat een stijging met 3 procent.

De impact van het coronavirus op de Duitse industrie is nog niet zichtbaar in de cijfers over februari. Voor maart wordt een scherpe krimp van de industriële productie verwacht omdat veel fabrieken in Duitsland zijn stilgelegd om de uitbraak tegen te gaan.

ING-econoom Carsten Brzeski schrijft in een commentaar dat de Duitse industrie voor de coronacrisis juist aan het herstellen was en dat dit wordt onderstreept door het meevallende cijfer van februari. Inmiddels zijn die gegevens al niet meer relevant door de zware klappen die de Duitse industrie krijgt door de uitbraak, stelt Brzeski.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 7 april 2020 09:03
    ING-econoom Carsten Brzeski schrijft in een commentaar dat de Duitse industrie voor de coronacrisis juist aan het herstellen was en dat dit wordt onderstreept door het meevallende cijfer van februari.

    In de meeste Landen zal Maart slecht presteren .
    Zoals ze in Nederland zeggen Maart roert zijn staart maar April doet wat hij wilt en Mei doet er ook nog wat bij .
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.