Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vermeende schikking ING lager dan verwacht'

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 09:31 | Views: 4.692

ING 10:47

10,56 -0,06 (-0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrag van 30 miljoen euro waarvoor ING naar verluidt met Justitie in Italië schikt, valt lager uit dan voorzien. Dat oordelen analisten van KBC Securities. Zij schrijven ook dat als het nieuws over de schikking klopt, ING een periode van imagoschade en oplopende kosten deels afsluit. Het plaatje voor 2020 ziet er volgens de marktvorsers nu beter uit dan voorheen, waarin de bank zich meer op groei kan richten.

Persbureau Reuters meldde donderdag op basis van ingewijden dat de bank en openbaar aanklagers in Milaan een akkoord hebben bereikt over de boete. Een rechter zou nog een akkoord moeten geven over de afspraken. Het bedrag van 30 miljoen euro zou voor ING niet materieel zijn, waarmee de schade van de Italiaanse affaire vooral op het vlak van reputatie is geleden.

ING mag in Italië geen nieuwe klanten aannemen totdat het zijn interne controle op witwassen heeft verbeterd. Rekeningen van de bank in het Zuid-Europese land zouden gebruikt zijn voor het witwassen van de buit uit oplichting. Volgens KBC is het positief dat dit onderzoek voor het einde van 2019 is afgerond. ING wil volgens de kenners namelijk ook voor het einde van dit jaar aan alle eisen voldoen die De Nederlandsche Bank had gesteld als onderdeel van de Nederlandse witwasboete van 775 miljoen euro van vorig jaar.

KBC hanteert voor ING een buy-advies en koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 09.20 uur 0,4 procent hoger op 10,36 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lepre Chaun
0
Nou nog ABN waar die storm in een glas water over 7 zaken waar mogelijk wat mis gelopen zou zijn , ons aller wel minimaal 4 miljard waarde en overdreven lage koers heeft opgeleverd .
The only way is up naar de 19 euro met ABN .
RoCrit2
0
Storm in een glas water als je criminelen faceliteerd? Niet alleen een vervolging met een geldboete, maar net als in Amerika persoonlijke vervolging van de top. (Sarbanes Oxley Act).
Vocht
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links