Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ahold Delhaize overtreft verwachtingen'

Gepubliceerd op 6 november 2019 09:29 | Views: 3.642 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 23 okt

24,31 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal resultaten neergezet die de verwachtingen rond de omzet en operationele winst overtroffen. Dat schrijven analisten van Berenberg naar aanleiding van de cijfers van het supermarktconcern. Daarin zien ze ook enige negatieve signalen.

De vergelijkbare omzetgroei in de Verenigde Staten kreeg een zetje dankzij klanten die voorafgaand aan orkaan Dorian voorraden hadden ingeslagen. Tegelijkertijd deed een eerdere staking bij Stop & Shop zich langer voelen in de cijfers, stellen de marktvorsers. Volgens Berenberg kan een pensioenconflict bij de Amerikaanse winkelketen Giant ook uitmonden in werkonderbrekingen. In Nederland verwachten de kenners geen verbetering van de winstmarges meer, doordat de concurrentie is toegenomen.

KBC Securities wijst ook op beter dan geraamde resultaten. Met uitzondering van de Belgische activiteiten droegen alle divisies van Ahold Delhaize bij aan die positieve verrassing. Analisten van de Belgische bank verwachten dat de kwartaalresultaten in combinatie met de strategie-update van Kroger op dinsdag het sentiment goed doen.

ING leest het handelsbericht als "sterk" waarbij de verwachtingen werden verslagen behalve voor België. De analisten hanteren een buy-advies op het aandeel. Berenberg plakt een sell-advies op Ahold Delhaize. KBC hanteert ook een buy-advies. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.40 uur 2,5 procent hoger 23,70 euro, waarmee Ahold Delhaize de grootste stijger in de AEX was.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare