Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eerste tests met 5G in Rotterdamse haven

Gepubliceerd op 6 november 2018 10:33 | Views: 2.106

KPN 16:13

2,45 -0,04 (-1,68%)

ROTTERDAM (AFN) - In de Rotterdamse haven hebben KPN, Shell en enkele andere bedrijven voor het eerst getest met 5G-technologie. Dankzij de nieuwe, snellere mobiele verbindingen kunnen heel wat industriële processen beter worden geregeld.

Bij de raffinaderij van Shell in Pernis wordt bijvoorbeeld gekeken naar het gebruik van 5G voor het preventief onderhoud van circa 160.000 kilometer aan leidingen. Ook wordt 5G-technologie ingezet om inspecteurs via tablets toegang te geven tot aanvullende informatie over de procesinstallatie.

De testen in de Rotterdamse haven zijn onderdeel van een breder onderzoeksprogramma naar het gebruik van 5G. De nieuwste generatie mobiele netwerken worden ook in de praktijk getest op het vlak van landbouw, stedelijke voorzieningen en voor verkeer.

In Amsterdam-Zuidoost wordt bijvoorbeeld rondom de Johan Cruijff Arena tijdens evenementen getest. In Drenthe worden oplossingen voor landbouw met drones uitgeprobeerd en in Noord-Brabant verkeersinnovaties met verbonden auto's.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord