Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

BAM praat in januari weer over Britse busbaan

BUNNIK (AFN) - BAM gaat in januari weer om tafel met de opdrachtgever van de geleide busbaan die het bedrijf in Engeland heeft aangelegd. Dat zei bestuursvoorzitter Rob van Wingerden donderdag in een toelichting op het handelsbericht over de eerste 9 maanden van dit jaar.

De busbaan, die werd gebouwd in opdracht van Cambridgeshire, leidde vorig jaar al tot een schikking van 33 miljoen Britse pond vanwege defecten. Recent staken geruchten op over een vermeende extra kostenpost van circa 30 miljoen pond.

BAM had in de afgelopen maanden nog steeds last van oude projecten, met name in Nederland, die de kosten niet dekken. Van Wingerden sloot niet uit dat die klussen in het vierde kwartaal opnieuw een negatief effect zullen hebben. De in juli aangekaarte probleemprojecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn volgens de topman aan de beterende hand.

Lichtpunt

Een lichtpunt was de forse toename van het aantal verkochte woningen die BAM zelf ontwikkelde, van 910 naar 1424 stuks. Van Wingerden zei in de toelichting dat meer dan 70 procent werd gekocht door particulieren. In de afgelopen jaren werden de huizen vooral afgenomen door beleggers.

BAM handhaafde de verwachting dat de winst voor belastingen, eenmalige posten en herstructureringskosten circa 20 miljoen euro zal bedragen dit jaar. De topman stelde er ,,veel vertrouwen'' in te hebben dat die prognose gehaald wordt.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe operationeel directeur BAM Nederland
  2. BAM groeit door, maar de FIOD houdt het maar al te graag spannend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.