Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

IMF: Deutsche Bank moet beleggers overtuigen

WASHINGTON (AFN) - Deutsche Bank moet beleggers ervan overtuigen dat zijn verdienmodel levensvatbaar is en dat risico's voldoende worden aangepakt. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag.

Deutsche Bank hoort volgens het fonds duidelijk bij de vele banken die worstelen met hun positie, als een van de grote financiële concerns die noodgedwongen hun manier van zakendoen moeten aanpassen om winstgevend te blijven. Eerder op de dag waarschuwde het fonds dat een derde van de Europese banken zo zwak is dat hun problemen niet verdwijnen als de economie verder herstelt en de rente weer stijgt.

Zorgen over de toekomst en problemen uit het verleden hebben beurskoersen van banken de afgelopen maanden sterk onder druk gezet. Dat geldt in hevige mate voor Deutsche Bank. ,,Dat is de realiteit waarmee we te maken hebben'', zei IMF-econoom Peter Dattels in dat verband. ,,Ik ben ervan overtuigd dat de uitdagingen die we zien succesvol zullen worden aangepakt.''

Boete

De zorgen over Deutsche Bank namen vooral toe na berichten dat Amerikaanse autoriteiten de bank een boete van 14 miljard dollar hadden voorgesteld om verdere vervolging voor misstanden in de aanloop naar de financiële crisis af te kopen. Die door Deutsche Bank afgewezen megaschikking riep veel kritiek op in Europa, omdat de hoge boetes die in de VS worden opgelegd het voor banken onmogelijk kan maken om hun buffers voldoende te versterken.

Het IMF wilde geen commentaar geven op de zaak tussen Deutsche Bank en de Amerikaanse justitie. Het fonds benadrukte wel dat hoge boetes niet alleen aan Europese banken worden opgelegd, maar dat ook misstanden bij Amerikaanse banken stevig worden bestraft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank kopen verkopen
ING kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 5 oktober 2016 17:17
    hoogte van boetes kan op geen enkele wijze de bodemloze put in Washington dempen.

    Wat hier en daar(VS) nodig is, is de ontmaskering van Big Pharma met hun dicipelen de Psychiatrie, die nog steeds praktisch ongestoord een 27 verschillende "medicamenten" mag voorschrijven een aan mooie meid die denkt aan zelfmoord. Moord is wat het is op kosten van de samenleving, Big Pharma spekken middels het lijden van de mensheid.

    Precies zoals de Israëlische Secret Intelligence Service veroorzaakt, afgekort ISIS.

    Ruimen we dat op, dan is er geen enkele boete meer nodig, want dan wordt ethiek eindelijk ingebracht, ook bij de banken, zelfs bij het IMF...oeps !

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.