Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN krijgt Belgische topvrouw

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 18:27 | Views: 2.723 | Onderwerpen: België

KPN 09:33

2,93 -0,02 (-0,78%)

ROTTERDAM (AFN) - Telecomprovider KPN wil Dominique Leroy aanstellen als nieuwe bestuursvoorzitter. De Belgische komt over van branchegenoot Proximus en begint op 1 december.

De 54-jarige Leroy staat sinds 2014 aan het roer bij Proximus. Daar was ze drie jaar eerder in dienst getreden. Voor haar tijd bij de telecomaanbieder werkte ze 24 jaar bij Unilever in diverse functies.

Leroy wordt de opvolger van Maximo Ibarra. Die is aan zijn laatste maand bezig bij KPN voor hij overstapt naar Sky Italia. De nieuwe topvrouw wordt de tweede buitenlandse topbestuurder van KPN. Dat was geen doel op zich, laat president-commissaris Duco Sickinghe aan het ANP weten. "We hebben heel breed gezocht, maar als telecombedrijf kom je al snel in het buitenland uit, tenzij je iemand van binnenuit of van bij een van de concurrenten benoemt."

Vergelijkbaar

Van de kandidaten die bekeken zijn, viel Leroy al snel positief op. "Ze werkte bij een vergelijkbaar bedrijf dat met vergelijkbare zaken te maken had en heeft als KPN", legt Sickinghe uit. "We konden dus heel goed toetsen hoe ze het daar heeft aangepakt. Bovendien is ze een allround leider." Verder was het belangrijk voor KPN dat Leroy de door Ibarra ingezette strategie ondersteunde. "Dat merkten we echt vanuit de organisatie."

Behalve topvrouw van Proximus is Leroy commissaris bij Ahold Delhaize, niet-uitvoerend directeur van glasfabrikant Saint-Gobain en voorzitter van de adviesraad van de Solvay Brussels School of Economics and Management. Daarnaast is ze lid van de International Business Council van het World Economic Forum.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, besloot de baan bij Sky Italia te nemen omdat zijn gezin terug naar Italië wilde. Na het vertrek van Ibarra neemt operationeel directeur Joost Farwerck tijdelijk de rol van topman waar. Voor de benoeming van Leroy wordt nog een bijzondere aandeelhoudersvergadering gehouden. De centrale ondernemingsraad van KPN heeft zijn steun al uitgesproken voor haar benoeming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Makita
0
Fusie postnl met Bpost was nog een brug te ver voor NL politiek. Nu wel Belgische dame als CEO van ACM speeltje KPN.
Ron Kerstens
5
Dat is pech voor de aandeelhouders van PostNL, waren ze bijna van mevrouw Verhagen verlost.
Eugen III
0
toch haast niet te geloven dat er geen enkele Nederlandse manager goed genoeg zou zijn voor deze post....
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links