Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Goede resultaten van Ahold Delhaize'

Gepubliceerd op 4 november 2020 09:53 | Views: 5.928 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 25 jan

24,10 +0,46 (+1,95%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal opnieuw goede cijfers laten zien. Dat zegt KBC Securities. Volgens analisten van de bank waren de omzet, brutowinst en marge beter dan verwacht.

Verder kan de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro worden gezien als een teken van vertrouwen, aldus KBC. De bank wijst verder op de sterke groei van e-commerce bij Ahold Delhaize in de Verenigde Staten. Het bedrijf verhoogde tevens zijn winstverwachting voor heel 2020. Dat laat volgens KBC zien dat Ahold Delhaize juist is gepositioneerd om goed te presteren in uitdagende marktomstandigheden. Het advies is buy en het koersdoel staat op 28,50 euro.

ING geeft ook aan dat de resultaten boven verwachting waren, met vooral goede prestaties in de VS. De bank denkt dat de ramingen voor het vierde kwartaal mogelijk opwaarts kunnen worden bijgesteld. Het advies is buy, met een koersdoel van 29 euro.

Berenberg (hold) zegt dat de verhoogde winstverwachting aan de conservatieve kant lijkt te zijn, omdat de hogere vraag naar boodschappen voorlopig zal aanhouden bij Ahold Delhaize. Het aandeleninkoopprogramma was al verwacht en biedt geruststelling, aldus Berenberg. Morgan Stanley (equal-weight) stelt dat de hogere winstverwachting als positief moet worden gezien.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdag omstreeks 09.30 uur een min van 2,6 procent op 23,99 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 88% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MOEdig Voorwaarts 4 november 2020 10:27
  Onbegrijpelijke koersreactie; zelfs het sinkhole van het pensioenfonds was geen verrassing i.v.m. al eerder aangekondigd.

  Je kunt wat mij betreft overigens maar beter z.s.m. van die "defined benefits"-pensioenplannen af zijn, wat het ook kost. Voor je het weet verandert je bedrijf namelijk volledig in een slaaf van het pensioenfonds, als gevolg van eerder gemaakt onrealistische goudgerande beloftes, zie o.a. Postnl, BT, Agfa etc. etc.
 2. forum rang 9 objectief 4 november 2020 10:35
  quote:

  MOEdig Voorwaarts schreef op 4 november 2020 10:27:


  Onbegrijpelijke koersreactie; zelfs het sinkhole van het pensioenfonds was geen verrassing i.v.m. al eerder aangekondigd.  Je bedoelt dus niet onbegrijpelijk; zulke beloningen moet je bij je beleggingsbeslissing meenemen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare