Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten DSM beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 09:36 | Views: 3.477

DSM 18 sep

138,20 +2,25 (+1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM in het tweede kwartaal waren beter dan verwacht, beoordelen analisten van KBC Securities. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 8 procent minder hard dan de 11 procent waar de marktvorsers op rekenden.

De kenners zeggen DSM te waarderen vanwege de goede prestaties bij de Nutrition-tak. Ook stellen ze dat het bedrijf een solide marktpositie heeft en een breed productaanbod. DSM verwacht dat er voor het volledige jaar bij Nutrition een groei van minstens 5 procent zal plaatsvinden. De KBC-analisten schatten de groei in op 5,6 procent. KBC noemt het "redelijk" om vast te houden aan het hold-advies en het koersdoel te verhogen van 120 euro naar 130 euro.

Ook analisten van ING stellen dat de resultaten van DSM de verwachtingen te boven gaan, en prijzen vooral de groei van de voedingsverkopen die met 9,1 procent ruimschoots de voorspelling van ING voorbij ging. Ook de daling van inkomsten uit materialen van 25 procent viel volgens de kenners mee.

Toch noemt ING de marges zwakker dan verwacht en benadrukken de analisten dat DSM geen algemene vooruitzichten voor het volledige jaar geeft. ING heeft een sell-advies met een koersdoel van 90,94 euro.

Het aandeel DSM stond dinsdag rond 10.35 uur 2,6 procent lager op 129 euro. Daarmee was het de grootste daler in de hoofdindex.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 4 augustus 2020 11:00
    Ja een bedrijf dat echte dingen maakt, intern gediversificeerd is, en het gewoon heel goed doet, dat ligt op de beurs natuurlijk niet goed. KW is ook al rond de 30 he. Wij beleggers kopen liever aandelen die niets met de reeele economie te maken hebben, als het even kan nog nooit winst gemaakt hebben, op een forecast KW van boven de 150.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare