Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieprijs op laagste peil van het jaar

Gepubliceerd op 4 mei 2017 om 15:04 | Views: 3.192

New York WTI spot 22 jul

56,22 +0,59 (+1,06%)

Royal Dutch Shell A 17:35

28,62 +0,56 (+1,98%)

AMSTERDAM (AFN) - De olieprijs is donderdag gezakt naar het laagste peil van dit jaar. Daarmee is zo goed als alle winst die sinds eind vorig jaar werd geboekt door de productiedeal van oliekartel OPEC weer verdwenen.

De prijs van Brentolie, maatgevend voor onder meer olie uit Europa en het Midden-Oosten, zakte in de middaghandel bijna 2 procent tot 49,61 dollar per vat. Amerikaanse olie werd ook zo'n 2 procent goedkoper, bij 46,73 dollar per vat.

De oliemarkt staat onder druk door berichten over de export van de OPEC-landen die minder sterk daalt dan verwacht en door een toenemende productie in de VS. De prijsstijging van vorig jaar heeft daar gezorgd voor een opleving van de productie uit schalievelden, die eerder onrendabel was geworden door de enorme prijsdaling die in de zomer van 2014 werd ingezet.

Ondanks de recente daling staan de prijzen nog duidelijk hoger dan bij het dieptepunt dat begin vorig jaar werd bereikt. Brent kostte toen iets meer dan 27 dollar per vat, tegen bijna 116 dollar in juni 2014.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 71% zegt kopen 7 stemmen
New York WTI spot 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

New York WTI spot

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan de vakman
0
Ik dacht eindelijk,na lange tijd eens een leuk winstje met de reus te gaan maken,maar het is helaas,opgaan,blinken en verzinken,als die op dit nivo blijft doordalen,dan staat hij vanavond rood!!
Die oliebaronnen leren het gewoon nooit,elke keer opnieuw vermoren ze de prijs van hun zwarte goud.
Accelletje heb ik stevig terug gebracht en zo als het er nu uitziet is dat niet dom,ik heb wel een leuke positie behouden,want ze beloven nogal koeien met gouden horens,nu ja de zon en temperatuur stijgen steeds hoger,bovendien is de tour opkomst,dus het kan echt wel weer omhoog.
Besietje heeft er nog niet veel zin in,of zou hij hoogtevrees gekregen hebben,ik had voorspelt dat hij naar de 50€ zou gaan,maar dat is nog een flinke rit,het moet wel kunnen gezien de prachtige cijfers en het gigantische orderboek,bovendien hebben ze een enorme eigen aandelen inkoop beloofd,dus de moed er maar vrolijk inhouden.
De grootbankiers,lanschot,doen het buitengewoon gezellig,mogelijk schiet er toch nog een klein winstje over,als trumpje mee gaat werken,veel geluk!!!
JeanJ
0
En inmiddels doet Brent 48,54$ per vat (19:30 uur). 't Blijft even eenvoudig als voorheen: bij schaarste gaat de prijs van een product omhoog, als er vraag naar is natuurlijk. Er is momenteel nog altijd minder vraag dan pakweg vóór de 'crisis'. Dat alleen al doet de prijs van olie geen goed. Tel daarbij op de gevolgen van de overvloed aan wereldoliereserves gekoppeld aan het niet of nauwelijks verminderen van de wereldwijde olieproductie, zodat het resultaat van vraag en aanbod dubbelop werkt voor de olieprijs. Mijns inziens kan alleen het beperken van de olieproductie de olieprijs op korte termijn doen stijgen, een stijgende vraag naar olie zie ik zo snel nog niet gebeuren!
rauf
0
In juni komen OPEC leden toch weer bij elkaar ? Denk dat crude prijs bewust omlaag wordt gedirigeerd om de OPEC leden te dwingen om nog minder olie op te pompen. Gaan het zien en volgen als het zover is.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord