Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Grote kans op afketsen Takeaway-deal'

Gepubliceerd op 3 sep 2019 om 10:50 | Views: 2.558

Takeaway.com 13:53

72,40 +0,15 (+0,21%)

AMSTERDAM (AFN) - Het wordt steeds waarschijnlijker dat de fusie tussen maatijdbestelbedrijven Takeaway en het Britse Just Eat niet wordt goedgekeurd door de aandeelhouders van laatstgenoemde partij. Dat verwachten analisten van Liberum. Zij zijn het eens met verschillende grote aandeelhouders van Just Eat dat het bod van Takeaway te laag is. "Andere geïnteresseerde partijen in Just Eat zullen snel opduiken", aldus de kenners.

De Amerikaanse investeerder Eminence Capital verzet zich tegen de fusie van Just Eat met zijn branchegenoot Takeaway, volgens zakenkrant Financial Times. Ook Aberdeen Standard heeft zich al verzet tegen een samensmelting van de twee. Liberum merkt op dat Eminence en Aberdeen gezamenlijk 9,5 procent van de aandelen Just Eat in bezit hebben.

Als andere tegenstanders opduiken, wordt het moeilijk om de acceptatiegrens van 75 procent van het aandelenkapitaal dat nodig is voor goedkeuring voor de deal te halen. Een kandidaat om een hoger bod te doen op Just Eat is volgens de analisten Naspers-dochter Prosus, dat binnenkort een notering krijgt op Beursplein 5. De kans op een tegenbod van partijen als Amazon of Uber Eats wordt als kleiner ingeschat.

Het aandeel Takeaway stond dinsdag omstreeks 10.40 uur 3 procent lager op 83,55 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Inhoudelijk
0
Niet doorgaan is alleen maar gunstig. Fusie of overname met Engelse of Franse partij is alleen maar ene groot risico. Autonome grooi moet men zien te bereiken. De engelsen hebben een 'oncontroleerbare fake balans '. Voorbeelden te over .
Erny
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links