Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Renewi, Nordsol en Shell werken samen aan bio-lng

Gepubliceerd op 3 juni 2020 12:57 | Views: 3.640

RENEWI 14:49

0,37 -0,01 (-1,33%)

Royal Dutch Shell A 14:57

15,57 +0,82 (+5,56%)

EINDHOVEN (AFN) - Afvalverwerker Renewi, bio-lng-bedrijf Nordsol en Shell beginnen een strategische samenwerking in het gezamenlijk produceren van bio-lng. Volgens de partijen maakt deze samenwerking het mogelijk om organisch afval om te zetten in brandstof voor lange-afstandtransport.

Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit wordt omgezet in biogas. Een deel van dit gas gaat Renewi leveren aan Nordsol voor de productie van bio-lng. Shell, dat via Shell Ventures in Nordsol investeert, zal de bio-lng vervolgens vervoeren naar nabijgelegen lng-stations van het olie- en gasconcern.

De bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van een Nordsol-installatie op een Renewi-locatie. De installatie zal naar verwachting halverwege volgend jaar de eerste bio-lng produceren. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Bio-lng is een duurzaam alternatief voor diesel en speelt volgens de bedrijven een belangrijke rol om het lange-afstandtransport CO2-neutraal te maken. "De afgelopen tien jaar hebben we een netwerk van zeven lng-stations opgezet en klanten in staat gesteld met lng-vrachtwagens de CO2-uitstoot te verlagen", legt Hilmar van den Dool, manager bij Shell Retail, uit. "Door nu de lng geleidelijk te vervangen door bio-lng maken we in één keer de grote stap naar emissievrij rijden."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 75% zegt kopen 16 stemmen
RENEWI 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare