Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Resultaat BASF stevig gedaald

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 07:59 | Views: 1.584

BASF SE NA O.N. 17 jun

59,98 -0,61 (-1,01%)

DSM 17 jun

106,80 0,00 (0,00%)

LUDWIGSHAFEN (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft in het eerste kwartaal een flink lager resultaat behaald, door zwakkere prestaties bij basischemicaliën en kunststofproducten voor de auto-industrie. Dat blijkt uit cijfers van het grootste chemiebedrijf ter wereld.

De brutowinst voor buitengewone posten zakte met 24 procent tot ruim 1,7 miljard euro op jaarbasis. Volgens BASF namen veel klanten een afwachtende houding aan mede door de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Met name in de voor BASF belangrijke auto-industrie was sprake van voorzichtigheid. Bij de tak die bijvoorbeeld landbouwchemicaliën levert, gingen de zaken beter.

De omzet van het concern steeg met 3 procent tot krap 16,2 miljard euro. BASF handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2019, waarbij wordt gerekend op lichte groei van de omzet en brutowinst voor buitengewone posten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DSM 80% zegt verkopen 5 stemmen
BASF SE NA O.N. 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

BASF SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord