Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk winstnemingen TKH'

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van TKH zouden er donderdag voor kunnen kiezen om winsten te nemen na de sterke prestaties van het aandeel de afgelopen periode. Dat meldden analisten van KBC Securities in een rapport over het technologiebedrijf, dat voorbeurs met cijfers naar buiten kwam.

Volgens de kenners was al wel bekend dat de marges van TKH in het derde kwartaal minder zouden zijn, gelet op de opstartkosten die TKH maakte voor de lancering van nieuwe producten. Volgens KBC zullen investeerders naar de langere termijn kijken en zullen ook de extra reorganisatiekosten beleggers niet afschrikken.

De omzet van TKH viel iets hoger uit dan geraamd. Vooral de prestatie bij Industrials was beter dan voorzien. De strategie van TKH om vooral te richten op kernactiviteiten, samen met de aangekondigde aanpassingen, zullen op termijn zorgen voor een verbetering van de marges.

Resultaten

ING-analisten bestempelden de resultaten als redelijk. Vooral het bedrijfsresultaat was volgens de bank beter dan voorzien, ondanks het gegeven dat TKH 1,7 miljoen reserveerde voor het afbouwen van een aantal activiteiten. Vooral de onderliggende resultaten konden de analisten van ING bekoren.

Verder wijzen de kenners van de bank op de lagere orderintake in het bandensegment. Samen met de onvoorziene extra kosten die TKH aankondigde zal dit de koers van het aandeel TKH drukken, ook omdat ING denkt dat het voor de hand ligt dat aandeelhouders winsten zullen nemen.

KBC en ING handhaafden hun koopadvies voor TKH met een koersdoel van respectievelijk 52 en 58 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.45 uur 2,6 procent lager op 56,49 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: brouwers AB InBev en Heineken goede belegging?
  2. Orderboek TKH stemt optimistisch

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.