Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's bevestigt rating ING

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 19:18 | Views: 7.965 | Onderwerpen: Moody's

ING 25 nov

8,37 -0,23 (-2,67%)

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van ING bevestigd op Baa1. De vooruitzichten voor de bank beschouwt het ratingbureau als stabiel.

Moody's wijst erop dat ING op zowel de korte als de langere termijn genoeg geld in kas heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen. De bank krijgt weliswaar waarschijnlijk te maken met een slechtere kwaliteit bezittingen en lagere winstgevendheid door de economische neergang, maar kan dat opvangen. De portefeuille van leningen die ING heeft uitstaan is zeer gediversifieerd, meent Moody's.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 85% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 3 oktober 2020 13:04
  Goed nieuws voor de ING aandeelhouders, een rating is helaas nodig als je geld wilt ophalen.

  Aegon werd gelijk " negative under review" gezet, binnen 6 maanden zal er dus een afwaardering komen, maar wanneer dan? dat is juist het geheime wapen van dit soort kantoortjes, de posities worden juist gezet voor het definitieve oordeel naar buiten komt, snelle cash dus, zo werkt het nou eenmaal!


 2. JBL_0123 4 oktober 2020 12:31
  quote:

  Erny schreef op 3 oktober 2020 17:47:


  Maar de economische vooruitzichten zijn slecht, dus waarom in ING beleggen?

  Economische vooruitzichten zijn slecht voor wie zonder job komt te zitten. Banken hebben bij nieuwe leningen telkens 20% eigen inbreng gevraagd, tel daar al de afbetalingen bij en dan weet je dat de bank niet de verliezende partij zal zijn bij een gedwongen verkoop. Ook als de markt plots met 20% zou dalen. Andere leningen aan bedrijven hebben ze vaak afgedekt met een clausule van beslaglegging op voldoende goederen om uit de kosten te geraken. Daarbij hebben ze al provisies aangelegd die ruimschoots de risico's afdekken. LT-aandeel met hoog dividendinkomen voor de toekomst.
 3. Huppeldepepup 4 oktober 2020 15:36
  quote:

  Erny schreef op 3 oktober 2020 17:47:


  Maar de economische vooruitzichten zijn slecht, dus waarom in ING beleggen?

  Dat zit nu wel in de koers. Zodra er licht aan het eind van de tunnel zichtbaar wordt en dividend weer genoemd mag worden, springt iedereen weer in. Kopen als niemand ze wilt (want te goedkoop) en verkopen als iedereen ze wilt (want te duur).
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare