Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Banengroei VS in lagere versnelling

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juli minder sterk toegenomen dan een maand eerder. De banengroei kwam tevens iets lager uit dan kenners hadden voorzien. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid blijkt verder dat de loongroei in 's werelds grootste economie wat is verbeterd.

Exclusief de landbouw zijn er vorige maand 164.000 banen bijgekomen in de VS. Een maand eerder ging de Amerikaanse werkgelegenheid nog met een herziene 193.000 banen vooruit. Economen rekenden voor juli gemiddeld op 165.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

Beleggers vinden deze cijfers altijd erg interessant omdat ze van invloed kunnen zijn op het rentebeleid van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken. Het gemiddelde uurloon steeg met 0,3 procent op maandbasis, na een herziene plus van 0,3 procent een maand eerder. Dat is een interessant gegeven, omdat de stijgende lonen de inflatie kunnen aanjagen. Ook dat is iets waar de Fed naar kijkt.

Eerder deze week voerde de koepel van centrale banken voor het eerst in ruim tien jaar een renteverlaging door in de VS. Volgens de Fed was dit nodig in verband met de handelsspanningen en onzekerheid over de wereldeconomie. Bij veel beleggers leefde de hoop dat er meer renteverlagingen zouden aankomen. Dat laatste sloot de Fed niet uit, maar centralebankpresident Jerome Powell benadrukte dat hij niet meteen een heel traject van renteverlagingen voor zich zag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.