Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer omzet en winst voor Société Générale

Gepubliceerd op 2 aug 2018 om 08:07 | Views: 1.061

ING 17 jan

10,62 0,00 (0,00%)

Société Générale 17 jan

30,65 +0,04 (+0,13%)

PARIJS (AFN) - De Franse bank Société Générale heeft een sterk financieel tweede kwartaal gedraaid. Het concern wist zowel de omzet als winst op te voeren, vooral door goede prestaties bij de investeringstak.

De nettowinst kwam uit op 1,16 miljard euro, ruim 9 procent meer vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar. De omzet groeide met 1 procent tot 6,5 miljard euro. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

Société Générale schrijft de winstgroei toe aan onder meer ,,solide prestaties'' bij alle bedrijfsonderdelen en kostenbeheersing.

De bank moest nog wel 200 miljoen euro opzij zetten voor slepende juridische kwesties. Société Générale bereikte eerder dit jaar een voorlopige schikking met de Amerikaanse autoriteiten in twee zaken. Het ging om een zaak rond gesjoemel met rentetarieven en een kwestie over het betalen van steekpenningen in Libië. Daar lopen al jaren onderzoeken naar in de VS.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 100% zegt kopen 2 stemmen
Société Générale 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Société Générale

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links