Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stemming op Europese beurzen blijft positief

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn dinsdag wederom met aardige plussen gesloten. De verwachting dat de grote Amerikaanse techbedrijven Amazon en Google-moeder Alphabet na de slotbel op Wall Street met sterke resultaten zullen komen, gaf beleggers moed. Daarnaast werd gelet op het overleg in Washington over het omvangrijke coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,9 procent in de plus op 652,87 punten. De MidKap won 1,1 procent tot 982,32 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,9 procent. Maandag zaten de graadmeters ook al in de lift, na de fikse daling vorige week.

Bierbrouwer Heineken en ING gingen aan kop in de AEX met plussen tot 3,6 procent. Bij de hoofdfondsen aan het Damrak was Just Eat Takeaway (min 3,4 procent) eigenlijk de enige stevige daler. De maaltijdbezorger haalde 1,1 miljard euro op met de uitgifte van obligaties, die later kunnen worden omgezet in aandelen van het bedrijf. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl wil het geld gebruiken om nieuwe overnames te doen als de kans zich voordoet.

Olieconcern BP

Op de Londense beurs zakte olieconcern BP bijna 5 procent. Het olie- en gasconcern leed in 2020 het eerste verlies in tien jaar. Topman Bernard Looney sprak van een moeilijk jaar voor de oliesector. Door de coronacrisis viel de vraag naar olie flink terug en daalden de prijzen. Concurrent Shell, die donderdag met resultaten komt, klom 0,3 procent in Amsterdam.

In Frankfurt ging Fresenius Medical Care dik 10 procent onderuit, na een winstalarm van het Duitse gezondheidszorgbedrijf. Siemens Energy daalde ruim 1 procent. Het Duitse energieconcern gaat de komende jaren wereldwijd 7800 banen schrappen, vooral in Duitsland en de Verenigde Staten.

Airbus

In Parijs trok Airbus de aandacht. De vliegtuigbouwer won een kleine 7 procent dankzij een adviesverhoging door Morgan Stanley. Verder zakte het Zweedse telecomconcern Tele2 zo'n 3 procent in Stockholm na tegenvallende resultaten.

De euro was 1,2021 dollar waard, tegenover 1,2067 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 54,90 dollar. Brentolie klom 2,3 procent in prijs tot 57,70 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 mei Beleggers wachten op Amerikaanse inflatiecijfers
  2. 11 mei AEX voor het eerst boven 900 punten in recordweek 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

910,59 10 mei
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links