Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wisselend beeld autoverkopen VS

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De autoverkopen in de VS in oktober laten geen eenduidig beeld zien. Ford zette een onverwacht grote stap vooruit, terwijl Fiat Chrysler en General Motors (GM) juist dalingen meldden die bovendien groter waren dan verwacht.

Ford verkocht afgelopen maand een kleine 200.000 auto's. Dat waren er 6,4 procent meer dan een jaar eerder. GM was nog wel de grootste autoverkoper op de Amerikaanse markt met ruim 250.000 verkochte auto's, maar meldde een verkoopdaling van 2,2 procent. Fiat Chrysler zag de verkopen zelfs met 13 procent teruglopen.

De verkoop van de voor fabrikanten lucratieve pick-uptrucks zat bij de grote autoverkopers wél eensgezind in de lift. De aantrekkende verkoop van de voertuigen, die vaak als bedrijfswagen worden gebruikt, duidt op een sterkere Amerikaanse economie. Ook werden in Texas veel pick-ups vervangen die tijdens orkaan Harvey verloren waren gegaan.

Bij de overige fabrikanten deed Toyota het met een stijging van 1,1 procent minder goed dan verwacht. Nissan en Volkswagen overtroffen met stijgingen van respectievelijk 8,4 en 11 procent beide de verwachtingen van analisten. Later op de dag komt Tesla nog met verkoopcijfers naar buiten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.