Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aantal uitkeringsaanvragen VS daalt weer

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 14:54 | Views: 1.838 | Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - Vorige week hebben opnieuw 837.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er minder zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Daarmee wordt de daling van de afgelopen tijd voortgezet na een onverwachte stijging een week eerder. Het cijfer van die week werd bijgesteld tot 873.000, van een eerder gemelde 870.000.

Economen rekenden in doorsnee op een daling naar 850.000 nieuwe aanvragen, maar die afname viel dus iets sterker uit. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Dat er wekelijks nog honderdduizenden Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een uitkering, is te verklaren door de grote reorganisaties van bedrijven die last hebben van de crisis.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst daar net onder. Sindsdien zet de daling langzaam door.

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Knarf 1 oktober 2020 20:03
  quote:

  Ivo Fl schreef op 1 oktober 2020 17:06:


  Daar zit wel een nuancering in omdat vanwege fraude, California geen data heeft afgegeven. De correctie volgt dus in okt....dat u het weet.

  www.marketwatch.com/story/us-jobless-...  Dank je wel voor de link. Ik heb de moeite genomen om het te lezen. Dus in totaal 26,5 miljoen mensen die afhankelijk zijn van "benefit".
  Het getal moet eigenlijk 1,5 miljoen aanvragen zijn aangezien nu ook zelfstandigen voor het eerst een uitkering konden aanvragen.

  Voor de beurs maakt het niet uit. Vreemd want de Amerikaanse economie is toch voor een groot deel afhankelijk van binnenlandse consumptie.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare