Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM heeft klus Australië definitief binnen

Gepubliceerd op 1 jul 2019 om 11:41 | Views: 3.021 | Onderwerpen: Australië

BAM 11 dec

2,74 +0,07 (+2,47%)

BRISBANE (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft samen met enkele andere bedrijven definitief de strijd gewonnen om een omvangrijke spoorklus in Australië. Dat heeft de lokale overheid van de regio Queensland via het projectbureau laten weten.

Volgens een woordvoerder van BAM is met de klus voor de onderneming een omzet van 500 miljoen euro gemoeid. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro per jaar voor een periode van vijf jaar.

Het totale metroproject Cross River Rail in de Australische stad Brisbane kost omgerekend ongeveer 3,4 miljard euro. BAM maakt deel uit van het zogeheten Pulse-consortium dat verder bestaat uit CIMIC Group companies, Pacific Partnerships, CPB Contractors, UGL, DIF en Ghella Investments & Partnerships.

Brisbane ligt in het oosten van Australië en is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. Het project betreft het ontwerp en de aanleg van een ruim 10 kilometer lange spoorverbinding tussen Dutton Park en Bowen Hills. Het project omvat ook twee 5,9 kilometer lange tunnelbuizen onder de Brisbane-rivier en het zakencentrum van de stad. Tot de werkzaamheden behoren daarnaast de bouw van vier nieuwe stations en de renovatie van Dutton Park Station. De werkzaamheden moeten in 2024 voltooid zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAM 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Australië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links