Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump in overleg met oliebazen over oliecrisis

Gepubliceerd op 1 april 2020 21:04 | Views: 11.024 | Onderwerpen: Donald Trump

Royal Dutch Shell A 17:39

14,98 +0,07 (+0,46%)

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vrijdag met verschillende topbestuurders van olieconcerns. Het overleg in het Witte Huis zal vooral gaan over de prijzenoorlog in de oliesector, zo bevestigde de Amerikaanse brancheorganisatie API. Trump zoekt naar manieren om de oliesector, die hard wordt geraakt door de recente prijsval van olie te ondersteunen. Namen van bedrijven werden niet genoemd.

Naar verluidt zouden onder meer de bazen van grote bedrijven als Chevron, ExxonMobil, Continental Resources en Occidental Petroleum bij de bijeenkomst verwacht worden. Een van de onderwerpen die zal worden besproken is de mogelijkheid van invoertarieven voor olie dat vanuit Saudi-Arabië naar de VS wordt verscheept. Verder zouden er bepaalde vrijstellingen moeten gaan gelden voor schepen die onder de Amerikaanse vlag varen en olie van de ene naar de andere haven in de VS vervoeren.

Door onenigheid tussen grote olieproducenten Rusland en Saudi-Arabië staan de olieprijzen al een tijd onder druk. De Saudi's willen dat Rusland, voorheen bondgenoot van oliekartel OPEC, instemt met een verdere inperking van de olieproductie. Dat zou de olieprijzen moeten stutten nu de vraag door de coronacrisis is gedaald. Omdat Moskou weigerde, besloot Riyad om de vraagprijs te verlagen en de productie te verhogen om Rusland met nog lagere olieprijzen onder druk te zetten.

Ook de Amerikaanse oliesector, en dan met name de schaliebedrijven, hebben te lijden onder de prijzenoorlog tussen de Russen en de Saudi's. Voor de schalieproducenten is het momenteel niet rendabel om olie te produceren. Trump zei eerder al tussen Rusland en Saudi-Arabië te willen bemiddelen.

Europese bedrijven met een grote aanwezigheid in de VS, zoals het Brits-Nederlandse Shell, zouden niet uitgenodigd zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 56% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. LG$ 2020 1 april 2020 22:06
  #2&3 (SA/Salman en Poetin) maken er een mooie show van om de #1 voor langere tijd uit te schakelen. Heel benieuwd wat de Donald uit de hoed gaat toveren, maar dit gaat imo. komende 2-5 maanden niet veranderen. Poetin en SA te veel te winnen en kunnen het beide goed 2-3 maanden verder uitzingen. Ja het doet even pijn, maar mooi de US als producer kwijt gespeeld. Poetin is in charge! Iemand enig idee hoe MH-17 process ervoor staat?
 2. zalwel 1 april 2020 22:17
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 1 april 2020 22:09:


  Moet toch een wat ongemakkelijk gevoel zijn voor de Yanks ... te merken dat je invloed op de wereld toch gaandeweg aan afbrokkelen is.  Je zou het bijna denken. Amerika en trump laten de hele tijd over zich heenlopen. Denk dat china ook nog wel een rekening krijgt. Alles bij elkaar zal amerika toch wel het een en ander voor elkaar krijgen.
 3. Sebasssss 1 april 2020 22:21
  quote:

  LG$ 2020 schreef op 1 april 2020 22:06:


  #2&3 (SA/Salman en Poetin) maken er een mooie show van om de #1 voor langere tijd uit te schakelen. Heel benieuwd wat de Donald uit de hoed gaat toveren, maar dit gaat imo. komende 2-5 maanden niet veranderen. Poetin en SA te veel te winnen en kunnen het beide goed 2-3 maanden verder uitzingen. Ja het doet even pijn, maar mooi de US als producer kwijt gespeeld. Poetin is in charge! Iemand enig idee hoe MH-17 process ervoor staat?


  Stel je 'plan' werkt en de slurpers gaan failliet. Rusland 'wint' en de olieprijs stijgt. En dan? stoppen we dan ook in de toekomst met pompen in de us?

  NAtuurlijk niet. Mijn visie, is dat alles binnen twee weken enigsinds koek en ei is. Leden van de opec gedragen zich onrustig (Dat is SA ook), de corona crisis is ook nu niet perfect én rusland heeft gezegd om nog niet meer op te pompen. HEt zal idd een grote show worden waar het niet duidelijk wordt wie nu heeft gewonnen en wat er is afgesproken.

  Er is nu reuring in de tent. Waar rook is, is ....

  p.s. waarom haal je het MH-17 proces erbij? Niet smaakvol?! Toch?
 4. Waarzegger 1 april 2020 22:32
  quote:

  crypt schreef op 1 april 2020 21:48:


  Shell inslaan dames en heren. De grote mannen worden allemaal weer vriendjes binnenkort. Aan een lage olieprijs verdienen ze allemaal niets. Die prijs gaat weer fors omhoog komende maanden.


  Ze hopen eerder dat hun concurrent eerder omvalt dan zij, waarna ze het marktaandeel oppakken en op die manier de markt controleren, lees: prijs opdrijven. Dit heeft met vriendjes niks te maken, waarom zouden ze elkaar anders nu zo keihard willen naaien?
 5. forum rang 8 DWB Happy 1 april 2020 22:34
  quote:

  crypt schreef op 1 april 2020 21:48:


  Shell inslaan dames en heren. De grote mannen worden allemaal weer vriendjes binnenkort. Aan een lage olieprijs verdienen ze allemaal niets. Die prijs gaat weer fors omhoog komende maanden.


  Nee hoor, er valt immers weinig olie meer te verkopen de komende 6 maanden of mogelijk nog veel langer, weinig of geen vraag betekend altijd lagere prijzen, wen er maar vast aan.

  Daarnaast kijken ze met plezier toe hoe de Orange man nog verder in de problemen gaat komen:)
 6. LG$ 2020 1 april 2020 22:36
  MH-17 & huidige process -als in- Poetin vindt het prachtig dat je daar helemaal niets over leest, crisis en onrust elders zodat hij rustig z'n gang kan gaan.
  Yanks kunnen schakelen idd, en zullen weer gaan produceren met prijs boven 45USD, maar met huidige prijzen zullen ze snel stuk voor stuk staken, rekening komt bij de banken. Wat zijn Doland z'n opties? Poeting z'n gas naar EU voor prod verlaging...
 7. forum rang 8 DWB Happy 1 april 2020 23:41
  quote:

  zalwel schreef op 1 april 2020 23:11:


  [...]

  Happy ga lekker slapen. Je blijft maar doorgaan met die negatieve teksten. Je weet er niets van en alles wat je zegt komt rechtstreeks uit je duim. Als je nog harder zuigt komt er nog meet dlecht nieuws uit.


  Ik geloof dat jij eerder slaap nodig hebt, ik post geen negatieve teksten, ik verwoord
  goed onderbouwd hoe de situatie op dit moment in de wereld is, en de komende 6 maanden zich verder zal gaan ontwikkelen.

  Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te kunnen vaststellen dat de hele wereld veranderd is, en dat het nog vele jaren gaat duren voordat de wereld ooit weer zal gaan draaien als voorheen.

  Reizen, vakanties, uit eten, gezellig op een terrasje zitten, iets bestellen bij de Chinees etc., dit virus zal de economie langdurig blijven verlammen, ook al zijn er straks geen besmettingen meer, enkel de vrees om besmet te worden zal langdurig een rem blijven zetten op heel veel activiteiten wereldwijd.

  Geen positie, of short dat zijn de beste 2 opties om nu op de beurs te handelen,
  of je moet een echte lange termijn horizon hebben met de bedoeling je aandelen aan je kleinkinderen te schenken:)
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare