Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Olieconcern ExxonMobil voert winst op

IRVING/SAN RAMON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft in 2018 meer winst behaald, geholpen door de hogere olieprijzen. De winst van het grootste oliebedrijf van de Verenigde Staten bedroeg ruim 20,8 miljard dollar, een stijging van 6 procent.

Overigens zat in het winstcijfer van 2017 een miljardenbate verwerkt dankzij de Amerikaanse belastinghervormingen. Op geschoonde basis werd dat jaar een winst behaald van 15,3 miljard dollar. De winst per aandeel in het vierde kwartaal bedroeg 1,41 dollar, terwijl analisten in doorsnee op 1,08 dollar per aandeel hadden gerekend.

De totale omzet kwam uit op ruim 290 miljard dollar. Dat was meer dan 244 miljard dollar een jaar eerder. De productie van olie en gas lag in 2018 gemiddeld op het equivalent van 4 miljoen vaten per dag.

De Amerikaanse branchegenoot Chevron behaalde in 2018 een nettowinst van 14,8 miljard dollar, tegen 9,2 miljard dollar een jaar eerder. De totale omzet klom naar ruim 166 miljard dollar, van 141,7 miljard dollar in 2017.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exxon Mobil Corp kopen verkopen
SHELL PLC kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.