Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Coolblue besluit beursgang uit te stellen

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bache 13 oktober 2021 07:57
  De marge staat zwaar onder druk (meldde het FD op basis van interne documenten) en investeerders willen niet instappen op de eerder afgegeven bandbreedte. BOL.com van Ahold is erg vergelijkbaar. Daar zullen de marges ook flink onder druk staan. Het is moeilijk geld verdienen in deze business.
 2. Mick 13 oktober 2021 08:19
  Het kan niet anders dat de institutionele beleggers niet staan te trappelen om in te stappen bij Coolblue, voor de 2e keer afgewezen. De onzekerheid in de markt was voor de zomer net zo groot. Ook de ambities in Duitsland zijn risicovol, Saturn en Mediamarkt hebben een zeer sterke marktpositie. Misschien drie keer scheeprecht als Hal genoegen neemt met een lagere opbrengst.
 3. forum rang 6 rene66 13 oktober 2021 09:00
  Het komt gewoon weer heel amateuristisch over. Iedereen weet dat de tijd voor IPO's gezien de beursontwikkelingen de komende maanden niet geweldig is. Als je dan een hoofdprijs wil hebben dan wordt dat dus geen succes.

  Iedereen heeft altijd bewondering voor Hal, wellicht kunnen ze goed rekenen maar dit is toch een enorme blamage voor Hal en de begeleidende banken. Als particulier moet je hier tzt heel ver vandaan blijven.
 4. Rechtomhoog 13 oktober 2021 09:20
  Ik schreef het al als reactie op het persbericht van 1-10:

  Als ze een maandje eerder de stap hadden gezet, hadden ze een hogere introductiekoers kunnen vaststellen. Het sentiment is nu gekeerd met de stijgende rente, hoge energieprijzen en daarmee hogere inflatie. Ze hebben er waarschijnlijk hard aan gewerkt om oktober te halen, maar jammer dat het niet gelukt is dit voorjaar/zomer.

  Dure grap, om het nu af te blazen. Zonder van alle gemaakte kosten. Eigenlijk hadden het gewoon al in het voorjaar moeten doorvoeren. Aan de andere kant pleit het wel weer voor Pieter Zwart; hij wilde niet overhaast te werk gaan en zelfs bij de beursintroductie alles op-en-top geregeld hebben.
 5. forum rang 9 objectief 13 oktober 2021 09:34
  quote:

  Driepinter schreef op 13 oktober 2021 08:03:


  Denk dat er ook nog een enorm risico in Coolblue Energie zit. Heb zelf begin dit jaar een contract voor 3 jaar afgesloten. Gezien de stijgende energieprijzen moet dat gaan knellen.


  Normaliter dekken ze deze contracten zelf ook af, zonder dat ze risico lopen.
 6. forum rang 4 Felix07 13 oktober 2021 16:04
  quote:

  objectief schreef op 13 oktober 2021 09:34:


  [...]

  Normaliter dekken ze deze contracten zelf ook af, zonder dat ze risico lopen.


  Helemaal eens, coolblue loopt hier zelf uiteraard geen risico, hoe zouden ze dit anders ooit kunnen hedgen?

  De werkelijke reden is natuurlijk het zeer belastende verhaal van het fd gecombineerd met lauwe interesse bij institutionele investeerders.
 7. forum rang 4 MD2018 13 oktober 2021 17:12
  quote:

  Bache schreef op 13 oktober 2021 07:57:


  De marge staat zwaar onder druk (meldde het FD op basis van interne documenten) en investeerders willen niet instappen op de eerder afgegeven bandbreedte. BOL.com van Ahold is erg vergelijkbaar. Daar zullen de marges ook flink onder druk staan. Het is moeilijk geld verdienen in deze business.  Ik zou mijn geld liever in Bol.com steken dan CB. CB is gewoon een retail bedrijf Bol.com is platform! Reken maar dat risico bij Bol veel lager is en men veel hogere marges maakt. Men is het platform die andere winkels ruimte in hun platform bieden! CB leuke winkel maar gaan het niet redden in een wereld waar iedereen voor een cent op de eerste rij wil zitten.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

141,400 13:55
+141,400 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links