Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Gemeenten verhogen lasten huizenbezitters fors

Reacties

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. StoplossBurner 26 februari 2021 11:01
  Gemeentes komen niet rond doordat de nationale overheid een hoop taken naar de gemeente heeft gekieperd zonder daar voldoende budget voor beschikbaar te stellen. Zo lijkt het dat de VVD het huishoudboekje van Nederland heel goed op orde heeft, maar is simpele windowdressing waar zeker 40% van NL toch wel intrapt.
 2. Tipje van sluier 26 februari 2021 11:35
  Paar euro overhouden van je loon, aan alle kanten schappen ze het ergens weg, dat je veel minder overhoud elk jaar.
  Ooit houd het eens op, dat alles weer mag dalen en wij iets over mogen houden.

  Btw in de winkels meer aan boodschappen, ze zetten zomaar paar keer prijs verhoging in boodschappen. 10% is meer als je rente en loon verhoging.
 3. forum rang 5 andre68 26 februari 2021 11:49
  quote:

  objectief schreef op 26 februari 2021 11:00:


  [...]

  Je hebt zelf de gemeenteraad etc. uit jullie midden gekozen, als jullie beste vertegenwoordigers en die bepalen wat de gemeentekas nodig heeft. Leg de schuld nu niet bij anderen.
  Beste Brilsmurf: volgens mij staat nergens in een gemeenteraadsverkiezingsprogramma "wij verhogen jaarlijks de uitgaven en leggen de rekening bij de burgers neer".

  Het loopt gewoon uit de klauwen met die gemeentelijke uitgaven. Ieder jaar 5% erbij. Wie loopt hier nu belastinggeld te verkloten?
 4. forum rang 8 josti5 26 februari 2021 12:03
  quote:

  Tipje van sluier schreef op 26 februari 2021 11:35:


  Paar euro overhouden van je loon, aan alle kanten schappen ze het ergens weg, dat je veel minder overhoud elk jaar.
  Ooit houd het eens op, dat alles weer mag dalen en wij iets over mogen houden.

  Btw in de winkels meer aan boodschappen, ze zetten zomaar paar keer prijs verhoging in boodschappen. 10% is meer als je rente en loon verhoging.


  Zo gaat het al minstens 40 jaar:

  economie.rabobank.com/publicaties/201...
 5. [verwijderd] 26 februari 2021 12:04
  quote:

  StoplossBurner schreef op 26 februari 2021 11:01:


  Gemeentes komen niet rond doordat de nationale overheid een hoop taken naar de gemeente heeft gekieperd zonder daar voldoende budget voor beschikbaar te stellen. Zo lijkt het dat de VVD het huishoudboekje van Nederland heel goed op orde heeft, maar is simpele windowdressing waar zeker 40% van NL toch wel intrapt.

  Juist!

  Creatief boekhouden van de nationale overheid. De gemeentes zoeken het maar uit.
 6. [verwijderd] 26 februari 2021 12:14
  quote:

  Bowski schreef op 26 februari 2021 10:56:


  [...]
  Waar hebben zij dat geleerd dan? Uit een boekje? :)))
  Voor elke arbeider 1 professor is sowieso een beetje te veel. En te duur.

  De toekomst is aan hen die kunnen lassen, metselen, zagen, stuucen, daken maken, meubels, cv-ketels en zonneinstallaties repareren.
  Dat kunnen academici niet, en zij kunnen het anderen ook niet leren.

  Er zijn een hoop nietstoevoegende functies in Nederland, was vorig jaar (april?) een item in Tegenlicht. Je kan vergaderen, plannen en verder ouwehoeren wat je wilt, zolang je geen schop in de grond douwt gebeurt er hé-le-maal niks.
 7. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 26 februari 2021 12:55
  quote:

  Franfran1000 schreef op 26 februari 2021 08:54:


  Volgens de ECB is er toch amper inflatie? Wanneer gaat men is op een eerlijke en transparante manier de inflatie berekenen? Het totale pakket aan diensten en producten moet worden meegenomen voor de inflatieberekening. Nu wordt er selectief geshopt. Stijging woonlasten/huizenprijzen, belastingen, verzekeringspremies en onbeperkte stijging vd K/W- verhoudingen op de beurs en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar geen inflatie hoor...


  De tulpen rally is geen Bitcoin, maar het monetaire systeem van de overheden en centrale banken bijna wel nu. Tot ze straks zelf ineens met crypto's komen met blockchain erachter. Wordt wakker de Big/Great reset zit er echt aan te komen en dat gaat niet meer duren tot 1-1-2030 maar komt veel eerder. We worden wereldwijd al jaren en jaren voor de gek gehouden. Gemanipuleerd is een beter woord. Sinds de US$ de goudstandaard los liet omdat er gewoon te weinig goud was voor die dekking, zijn ze creatief gaan boekhouden. Ik noem het bijna maffia. Banken alles speelt dat spel mee. Er staat bv. al jaren en jaren meer goud uit op digitale rekeningen (je denkt gedekt) pfff nou, dat is het niet. Er staat een veelvoud op goudrekeningen uit, dan dat er goud op aarde is. Kortom als er iets een complottheorie is momenteel is het wel HET MONETAIRE SYSTEEM. Geldgroei cijfers, inflatie berekeningen pfff ze willen iets wat krom is recht praten. Ik houd het maar netjes.

  Nee beurzen en BTC, grondstoffen alles gaat straks nog veel verder omhoog. Waarom? er worden steeds meer mensen wakker dat ze voor de gek gehouden worden ;-) Bedrijven kunnen niet zoveel aandelen bijdrukken als de centrale banken geld bij drukken. BTC Idem (max 21 mio) En men blijft het na al die jaren maar een tulpenrally noemen pfff

  Het ongedekte en te veel geprinte geld is puur vertrouwen in overheden/centrale banken en jaja politici. Rarara als dat vertrouwen minder wordt? Gaat de goud hoax dan omhoog? Gaat de koopkracht van het geld dan omhoog? Of kost een gemiddelde woning straks een half miljoen euro? En gaat bv. de BTC naar 100.000 $ ? Zeg het maar, ieder z'n gedachten. ;-)

  www.bestebank.org/digitale-euro-nadelen/

 8. forum rang 4 No-nonsense 26 februari 2021 13:15
  quote:

  bammie schreef op 26 februari 2021 09:24:


  Nog even voeren ze belasting in op ingeademde lucht.

  Mag van mij als ze er eerst voor zorgen dat die lucht schoon is. Nu pompt iedereen zijn uitlaatgassen maar gewoon in de atmosfeer. Houtkacheltjes worden ook steeds populairder. Het is nota bene de lucht die we inademen. En iedereen vindt dit kennelijk de normaalste zaak van de wereld. Te zot voor woorden.
 9. Da Freeze 26 februari 2021 13:40
  Mijn ervaring is dat gemeentes zelfs heel conservatief zijn met verhogingen. Ze krijgen al jaren minder van het Rijk, maar verhogen de gemeentebelasting maar mondjesmaat. Wat ik wel zie is dat er jaarlijkse steeds grotere gaten in hun begroting komen. Die nog steeds onvoldoende worden afgedekt. Als mijn gemeente nu 20% verhoging zou doorvoeren, ben ik benieuwd of hun kosten dan wel gedekt zijn. De belastinginkomsten is namelijk maar een klein deel van hun totale inkomen.

  Ik zie wel dat kosten steeds verder toenemen. Onze toenemende welvaart met meer regelgeving zorgt ervoor dat er steeds meer controlerende- en procesfuncties komen, maar daadwerkelijk iets produceren wordt door nog maar heel weinig mensen gedaan.

  Dan moet ik denken aan een leuke filmpje van Klikbeet die de vinger op de zere plek legt. Zo zie ik gemeenten en organisatie ook werken.
  www.youtube.com/watch?v=cqbrsYtO9cQ
 10. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 26 februari 2021 18:12
  Ondanks dat er amper inflatie is, de burgers lekker uitkleden met ieder jaar procenten verhoging. Kijk zelf maar wat er voor verhogingen binnen jullie gemeente dit jaar plaats vindt. Alle heffingen bij mij in de gemeente omhoog, ook WOZ terwijl die waarden al oplopen, moeten ze ook nog meer % heffen Pffff schandalig.
 11. watergeus 28 februari 2021 23:56
  quote:

  objectief schreef op 26 februari 2021 08:17:


  De VEH liegt en bedriegt; Amsterdam had de laagste OZB in 2020 van heel Nederland en verhoogt het tarief in 2021 omdat de waarde is gestegen. (en NIET met >20%). Daar is niks mis mee.
  De uitgaven van Amsterdam stijgen enorm doordat er geen toeristen kunnen komen. Normaal is dan dat je de inkomsten aanpast aan de uitgaven net als in ieder huishouden.


  Misschien maar even concrete cijfers
  Combi aanslag amsterdam (WOZ plus afvalheffing)
  2021 326
  2020 276
  2019 276
  2018 235
  t.o.v. vorig jaar een verhoging van 19%, t.ov.2018 39% germ. jaarstijging 13%
  Niet misselijke verhogingen vind ik. Vet meer dan enige vergelijking met inflatie. amsterdammers (nl-ers) zijn er gemiddeld 3% in loon op vooruit gegaan sinds 2018.
  2020 zonder toeristen dat is wel fijn maar wel elke week met achterlijke protesten op Museumplein die altijd veel troep achterlaten. Terug dus naar Middeleeuwen, kom je uit Tinkie winkie dorp, gewoon belasting betalen bij de poort!
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links