Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabobank gaat bemiddelen voor aanplant bomen in Afrika

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. turboup 29 januari 2021 12:16
  Laten wij in Nederland gaan stoppen met grootschalig gebruik van houtsnippers voor energie opwekking en gebruik van sojabonen voor veevoer die de Amazone vernietigd en ja zo veel mogelijk boom aanplant overal in de wereld maar dan zonder winst oogmerk dan komen we op de goede weg.
  Denk overigens dat er genoeg vrijwilligers bereid zijn aan dergelijke projecten mee te werken.
 2. G.errit@ 29 januari 2021 12:56
  kunnen we hier in Nederland niet meer aan bosbouw doen, hier zijn enorm veel bomen gekapt en er is bijna niets voor teruggekomen, hier in Nederland is de CO2 uitstoot veel groter dan in Afrika, Palm Invest heeft de boel ook gigantisch geflest door zogenaamd te investeren in het verre buitenland, heb je er ook geen zicht op, voor de rest is CO2 een onschuldig gas waar bomen en planten het erg goed op doen, hoe meer CO2 des te meer opbrengst voor de natuur en des te groener het word, milieuverontreiniging kan je aanpakken
 3. [verwijderd] 29 januari 2021 14:21
  De echte schuldige van teveel CO2 uitstoot is toename van bevolking. In vele landen gebeurt dit exponentieel, niet lineair. Dus straks van 7 miljard bewoners op aarde makkelijk naar 8 miljard. In bepaalde landen is de bevolking in 50 jaar verzesvoudigd. En arme mensen kunnen geen goede educatie krijgen en vallen ten prooi aan fanatiekelingen en honger.
  Men kan beter de ware schuldige, de bevolkingstoename, proberen te beperken en geboortebeperking pleiten. Twee kinderen en dan genoeg. Hulp aan die landen zou met deze bepaling gepaard moeten gaan. Maar ook Nederland is redelijk vol en wordt voller.
  Besef toch dat ieder gezin een auto of huis wil ( bomen moeten dan omgekapt worden) of een koelkast of een verwarming enz.
  Eerst de echte oorzaak aanpakken en dat is toename van mensen.
 4. Freakertje 29 januari 2021 15:01
  @Banana: Deze visie is compleet achterhaald. Juist wat jij zegt: geen hulp als je niet beperkt in bevolkingsgroei, jaagt bevolkingsgroei aan. Als landen zich ontwikkelen, daalt het bevolkingsgroeicijfer ook.

  Als je wilt weten hoe het zit, wens ik je een fijn uurtje kijkplezier met de volgende YouTube van Hans Rosling (rust in vrede) met 'Don't panic!': www.youtube.com/watch?v=FACK2knC08E

  Ik zeg: eerst de echte oorzaak aanpakken en dat is onze eigen (Westerse) ongebreidelde CO2 uitstoot!
 5. [verwijderd] 30 januari 2021 03:37
  Kijk dan naar bevolkingsgroei van bepaalde landen! Kijk dan naar de feiten van deze groei.
  Het is niet zo dat als landen ontwikkeld zijn dat er minder bevolkingsgroei is. Misschien ietsje minder maar niet veel. Trouwens welke landen zijn zo ontwikkeld dat er geen bevolkingsgroei is? Bijna niet te vinden niet. Misschien alleen Japan.
  En ieder mens erbij betekent meer CO2 , of is dat niet zo?
  Natuurlijk moet tegelijkertijd het allemaal groener worden indien mogelijk.
  Iedereen begin maar bij zichzelf zou ik zeggen. Zelfs in Nederland neemt de bevolking nog toe. Sorry maar dit zijn gewoon feiten.
  Ik blijf er helaas bij: de grootste boosdoener bij klimaatverandering is de toename van mensen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links