Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon en Google onderuit op rode beursdag

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 suske wiet 26 oktober 2018 22:17
  e-commerce ,het is goed dat het een beetje afzwakt .
  De straat winkel moet blijven bestaan om een normale samenleving te hebben .
  Het is een gezonde situatie .
  Ik begrijp die paniek niet ,die volledig ten onrechte is .
  Zie hoe de groei standhoud .
  Een storm in een glas water .
  Rustig blijven
 2. forum rang 6 rene66 26 oktober 2018 22:53
  De computer algoritmes zijn vandaag weer flink actief geweest. De shortende hedgefunds zijn klaarblijkelijk nog niet klaar met hun acties.

  De kwartaalcijfers van Amazon en Alphabet waren gewoon goed, de winsten zijn weer toegenomen. Dat analisten elke keer de groei verwachtingen omhoog schroeven is gewoon belachelijk. Maar die analisten worden ook betaald door de grote partijen.

  De hele beursdip op dit moment is niet gebaseerd op feiten want feitelijk is er tussen nu en 3 maanden geleden niets verandert. De beursdip is gewoon afgesproken werk van een aantal partijen die hier flink aan verdienen.

  Op het moment dat shortende hedgefunds wereldwijd verboden worden zal het een stuk normaler worden op de beurs wereldwijd. Tot die tijd hebben dit soort partijen de macht op de koersen te manipuleren en als wij niet oppassen de wereld weer in een recessie te trekken.
 3. forum rang 6 rene66 26 oktober 2018 23:52
  quote:

  sun666 schreef op 26 oktober 2018 23:31:

  Waarom zouden partijen die short gaan verboden moeten worden? Ze vervullen een belangrijke rol en dat is markten efficient houden. Of ben jij van mening dat de beurzen altijd omhoog moeten gaan?
  Om de markten efficiënt te houden heb je echt geen shortende hedgefunds nodig. Toen het shorten nog moest worden uitgevonden werden de markten ook efficiënt gehouden door aandeelhouders. Als het goed met een bedrijf gaat en de vooruitzichten zijn goed dan gaat een aandeel omhoog en anders gaat een aandeel naar beneden.

  Beurzen (en specifieke aandelen) hoeven dus helemaal niet altijd omhoog te gaan. Of een aandeel (en de beurs) omhoog gaat hangt af hoe het dus gaat met bedrijven (en de verwachtingen). Als het slecht gaat met een bedrijf dan gaat het aandeel naar beneden. Als het slecht gaat met de economie dan gaan heel veel aandelen en ook de beurs naar beneden.

  Shorters hebben één doel, dat is zoveel mogelijk geld verdienen door te gokken op koersdalingen. (Als ik het over shorters heb dan heb ik het niet over een particulier maar over echte grote partijen). Als shorters gewoon niks zouden doen dan is daar niks om tegen. Maar de echte grote shortende hedgefunds gaan niet zitten wachten tot een koers naar beneden gaat uit zichzelf. Die doen er alles aan om een aandeel naar beneden te trekken.

  Een aandeel naar beneden trekken kan men doen door te komen met rapporten, geruchten of door simpelweg een flinke hoeveelheid aandelen te verkopen van een bedrijf waardoor algoritmes van partijen die die aandelen in hun bezit hebben automatisch ook aandelen gaan verkopen omdat een bepaalde grens (waarde) is bereikt.

  In periodes waarin bedrijven buybacks mogen uitvoeren doen shortende hedgefunds dit niet, want dan lukt het niet. Op dit moment mogen de bedrijven in de VS geen eigen aandelen inkopen omdat dat verboden is tijdens de kwartaalcijfer periode. Om die reden zijn de shortende hedgefunds nu dus druk bezig.
 4. Onderbouwer 27 oktober 2018 09:06
  quote:

  sun666 schreef op 26 oktober 2018 23:31:

  Waarom zouden partijen die short gaan verboden moeten worden? Ze vervullen een belangrijke rol en dat is markten efficient houden. Of ben jij van mening dat de beurzen altijd omhoog moeten gaan?
  Je slaat de spijker op zn kop. De shorters zijn 9 van de 10 keer ook een gevolg en geen oorzaak. Zonder shorters krijgen je giga luchtbellen. En als die klappen dan is dat nog veel erger.

  Iedereen die nu aan het huilen is omdat de beurs na 10 jaar weer is een keer zakt is gewoonweg zielig.

  En lekker met zn alle trump de schuld geven. En als iedereen het al wist dat Trump zo slecht zou zijn voor de economie waarom zit je dan met longposities? Neehoor lekker achteraf huilen..

  Huilie huilie
 5. forum rang 7 suske wiet 27 oktober 2018 19:04
  Als de schorters terug hun kar keren is dit ook weer een basis om opnieuw te vertrekken .
  Een oud zeer.
  Is dit democratie?
  Neen maar het is toegelaten .
  De rente staat laag en de banken in overvloed willen een centje verdienen en doen mee met dit bedrog .
  Laat de aandelen zakken en blijf op de zijlijn staan.
  Denk dat er terug een weg omhoog gaat komen
  Afwachten
 6. forum rang 4 silverwheaton 27 oktober 2018 21:25
  quote:

  Bezoeky schreef op 27 oktober 2018 19:43:

  Over hun piek heen zijn.
  Aha, dan kan de helling wel eens stijl gaan dalen.
  Herlees je eigen bericht nou eens, als je wil. Hanteer je moedertaal maar. Ook al ben ik geen talenknobbel; ik zal je geheid makkelijker kunnen snappen...
 7. [verwijderd] 27 oktober 2018 23:24
  Uw verhaal is erg kort door de bocht. De beurs is geen zero sum game. 'Shorters' zijn er altijd geweest. Daarnaast hebben hedgefunds vaak een helende werking voor de economie. Ze shorten alleen bedrijven die al zwak zijn. Verder shorten niet alleen hedge funds, ook pensioenfondsen etc. doen mee. Lees bv. het jaarverslag van het ABP.
 8. Bezoeky 28 oktober 2018 09:26
  quote:

  suske wiet schreef op 26 oktober 2018 22:17:

  e-commerce ,het is goed dat het een beetje afzwakt .
  De straat winkel moet blijven bestaan om een normale samenleving te hebben .
  Het is een gezonde situatie .
  Ik begrijp die paniek niet ,die volledig ten onrechte is .
  Zie hoe de groei standhoud .
  Een storm in een glas water .
  Rustig blijven
  Even de teugels laten vieren.
  Dit mag best enkele maanden duren, er zijn nu jaren van stijging geweest, de kans op enige tegenslag is er nu eenmaal altijd.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 12 aug
  121,680
  +2,39% +2,840
 2. Alphabet 12 aug
  122,650
  +2,36% +2,830
 3. Amazon.com 12 aug
  143,550
  +2,07% +2,910

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links