Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van donderdag 10 januari 2019

10 jan Beurzen New York sluiten opnieuw met winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag na een schommelende sessie hoger gesloten. Daarmee zette Wall Street de winstreeks van de afgelopen tijd door. Beleggers verwerkten opmerkingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse centrale bank geduldig kan zijn met het verhogen van de rente. Verschillende winkelbedrijven gingen stevig omlaag na tegenvallende resultaten. 6.051 keer bekeken | 2 reacties

10 jan KPN schikt patentzaak met TCL

Gerelateerd:  KPN 2,870 +0,42%

WILMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern KPN heeft een schikking getroffen met het bedrijf TCL rond schending van patentrecht. Er zijn geen details van de overeenkomst bekend. 2.384 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Renault: geen bewijs fraude Ghosn

Gerelateerd:  Renault 56,250 -0,44%

PARIJS (AFN) - Renault heeft geen bewijs gevonden dat de in Japan gearresteerde topman Carlos Ghosn fraude heeft gepleegd bij het Franse autoconcern. Dat liet Renault weten na een intern onderzoek naar de zaak. 1.703 keer bekeken | 2 reacties

10 jan 'Banenverlies vermogensbeheerder BlackRock'

NEW YORK (AFN) - 's Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock gaat de komende tijd ongeveer vijfhonderd banen schrappen, wat neerkomt op 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Dat meldde persbureau Bloomberg na inzage in interne documenten. 2.598 keer bekeken | 2 reacties

10 jan Powell bezorgd over zwakkere wereldeconomie

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, maakt zich vooral zorgen over de afzwakkende wereldeconomie. Dat liet hij weten op een bijeenkomst in Washington. Volgens Powell kan de Amerikaanse centrale bank geduldig en flexibel zijn met zijn rentebeleid. 6.383 keer bekeken | 7 reacties

10 jan Wall Street lager na opmerkingen Powell

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag in het rood. Een eerdere opleving op Wall Street ging in rook op na opmerkingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Powell zei dat de Amerikaanse centrale bank geduldig kan zijn met het verder verhogen van de rente en dat zijn grootste zorg de afzwakkende wereldeconomie is. Verschillende winkelbedrijven gingen stevig omlaag na tegenvallende resultaten. 3.871 keer bekeken | 2 reacties

10 jan Rechter wil zaak Ben & Jerry's niet schrappen

Gerelateerd:  Unilever Cert. 51,460 +0,82%

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Unilever heeft een juridische tegenvaller gekregen in de Verenigde Staten. Een rechter in Washington heeft een verzoek van ijsmerk Ben Jerry's om een zaak tegen het Unilever-onderdeel niet te behandelen, verworpen. 2.160 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Brandbrief luchtvaart om shutdown VS

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,832 -0,57%

WASHINGTON (AFN) - Gewapende beveiligers op Amerikaanse vliegvelden dreigen hun loon vrijdag mis te lopen vanwege de gedeeltelijke overheidssluiting (shutdown) in de Verenigde Staten. Dit meldt zakenzender CNBC op basis van een brandbrief van de sector. 4.212 keer bekeken | 5 reacties

10 jan Beurs Amsterdam eindigt in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst geëindigd. De AEX-index poetste het verlies van eerder op de dag weg, geholpen door het koersherstel op Wall Street. Ook elders in Europa wisten de meeste markten de eerdere verliezen weg te werken. Op het Damrak ging de aandacht uit naar handelsberichten van Takeaway.com en RoodMicrotec. 2.916 keer bekeken | 3 reacties

10 jan Lufthansa grootste luchtvervoerder Europa

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,828 -0,61%, LUFTHANSA AG VNA O.N. 19,470 0,00%

FRANKFURT (AFN/DPA) - Het Duitse Lufthansa was in 2018 opnieuw de grootste luchtvaartvervoerder van Europa. Er stapten meer dan 142 miljoen reizigers aan boord bij de vliegtuigen van Lufthansa en dochterondernemingen als Swiss, Austrian Airlines en Eurowings. 1.680 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Rode cijfers voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag minnen zien. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen haast heeft met het verhogen van de rente, en ze bleven de ontwikkelingen rond de Amerikaanse shutdown volgen. Op het Damrak kwamen Takeaway.com en RoodMicrotec met handelsberichten. 4.025 keer bekeken | 10 reacties

10 jan Wall Street zet punt achter winstreeks

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Daarmee kwam een einde aan de opmars op Wall Street van de afgelopen dagen. Het optimisme bij beleggers over het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten maakte plaats voor zorgen over zwakkere economische groei in China en de aanhoudende shutdown van de Amerikaanse overheid. 2.417 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Deelscooters Felyx verzekerd bij ASR

Gerelateerd:  ASR Nederland 36,780 -0,54%

UTRECHT (AFN) - Deelscooterbedrijf Felyx wordt klant bij verzekeraar ASR. De aanbieder van vierhonderd elektrische deelscooters in Rotterdam en Amsterdam koos voor WA-verzekeringen bij ASR omdat dat bedrijf zich als duurzame verzekeraar profileert. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. 1.744 keer bekeken | 0 reacties

10 jan 'Einde winstreeks op Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan naar verwachting voor een lagere opening. Daarmee zou er een einde komen aan de opmars op Wall Street van de afgelopen dagen. Het optimisme bij beleggers over het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten heeft plaatsgemaakt voor zorgen over zwakkere economische groei in China en de aanhoudende shutdown van de Amerikaanse overheid. 4.645 keer bekeken | 9 reacties

10 jan Uitkeringsaanvragen VS gedaald

WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gedaald tot 216.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. 1.660 keer bekeken | 1 reacties

10 jan Air France-KLM overweegt stoppen met Joon

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,832 -0,57%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM houdt de toekomst van budgetmaatschappij Joon tegen het licht. Het luchtvaartconcern overweegt de in 2017 opgerichte prijsvechter in zijn geheel onder te brengen bij Air France. 3.667 keer bekeken | 0 reacties

10 jan IAG-prijsvechter Level wil basis op Schiphol

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,828 -0,61%, IAG Plc 512,200 -1,69%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Level gaat later dit jaar een basis openen op Schiphol. De prijsvechter, die onderdeel is van het Britse IAG, mikt vanaf de Nederlandse luchthaven naar verluidt op vluchten binnen Europa. Het zou de tweede zogeheten short-haul hub van Level binnen Europa zijn na de luchthaven van Wenen. 2.061 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Kleine verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed), waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen haast heeft met het verhogen van de rente. Op het Damrak kwamen Takeaway en RoodMicrotec met handelsberichten. 3.451 keer bekeken | 3 reacties

10 jan 'Herschikking Philips is verstandig'

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 35,485 +0,37%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De herschikking van de divisies van Philips is ,,enigszins onverwacht, maar wel verstandig''. Dat vinden analisten van Goldman Sachs. Door de nieuwe organisatiestructuur zijn de verschillende onderdelen van het medisch technologiefonds beter gerangschikt naar hun competenties en belangrijkste groeiactiviteiten, stellen de marktvorsers. 3.995 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Sterke kerstperiode voor Britse tak Tesco

Gerelateerd:  Tesco 232,200 -0,26%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse supermarktketen Tesco heeft tijdens de recente feestdagenperiode uitstekende zaken gedaan. De vergelijkbare omzet in eigen land steeg in de kerstperiode met 2,2 procent op jaarbasis. Dat was twee keer meer groei dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. 1.754 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Osram-baas waarschuwt voor 'donkere wolken'

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 23,350 +1,83%

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Osram-topman Olaf Berlien heeft gewaarschuwd dat er ,,donkere wolken aan de hemel'' zijn voor het Duitse verlichtingsbedrijf. In de Duitse krant Augsburger Allgemeine liet Berlien weten dat de resultaten in het afgelopen kwartaal zwakker waren dan verwacht. De vraag naar led-verlichting neemt bovendien verder af. 9.423 keer bekeken | 7 reacties

10 jan 'Takeaway.com houdt stijgende lijn vast'

Gerelateerd:  Takeaway.com 65,400 +0,62%

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft de voorbije maanden de opgaande lijn weten vast te houden. Kenners van ING gingen in doorsnee al wel uit van de bekendgemaakte groei van het aantal bestellingen. 1.900 keer bekeken | 0 reacties

10 jan BAM gaat Britse brug bouwen

Gerelateerd:  BAM 3,822 +2,11%

BUNNIK (AFN) - Een samenwerkingsverband tussen bouwbedrijf BAM en branchegenoot Farrans heeft de opdracht voor een brug in Great Yarmouth gekregen. De twee bedrijven gaan de zogeheten Third River Crossing ontwerpen en bouwen. De bouw start naar verwachting eind volgend jaar. 4.969 keer bekeken | 5 reacties

10 jan KPN zet mes in merkenportefeuille

Gerelateerd:  KPN 2,870 +0,42%

DEN HAAG (AFN) - KPN zet het mes in zijn merkennamen. Daardoor verdwijnen op termijn bekende namen als XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. Het telecombedrijf gaat zijn aandacht meer richten op het hoofdmerk KPN. 6.437 keer bekeken | 4 reacties

10 jan Damrak doet stap terug

Gerelateerd:  AEX 543,390 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed donderdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed), waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank geen haast heeft met het verhogen van de rente. Op het Damrak kwamen Takeaway en RoodMicrotec met handelsberichten. 5.877 keer bekeken | 10 reacties

10 jan 'Banen op de tocht bij Jaguar Landrover'

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse automaker Jaguar Landrover (JLR) lijkt fors in te gaan grijpen in zijn personeelsbestand. Vooral de mindere verkoopprestaties in China dwingen de maker van luxewagens tot ingrijpen. Daarbovenop zitten ook strengere Europese regels voor diesels de automaker dwars. 2.510 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Philips herschikt zijn divisies

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 35,485 +0,37%

AMSTERDAM (AFN) - Philips voert wijzigingen door in zijn divisiestructuur. Het gezondheidstechnologiebedrijf zegt daarmee beter aan de klantwensen te voldoen. Het concern benoemde verder Bert van Meurs tot het zogeheten executive committee en handhaafde zijn financiële doelstellingen. 4.522 keer bekeken | 3 reacties

10 jan RoodMicrotec voert omzet op

Gerelateerd:  RoodMicrotec 0,248 0,00%

ZWOLLE (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec heeft 2018 afgesloten met flink meer omzet in vergelijking met een jaar eerder. Vooral bij de divisie Supply Chain Management werd fors meer geld verdiend, zo bleek uit een handelsupdate. 4.326 keer bekeken | 1 reacties

10 jan Lavide stapt uit de kinderopvang

Gerelateerd:  Lavide Holding 0,480 0,00%

ALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide stapt uit de kinderopvang. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend, in aanloop naar een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Tijdens die bijeenkomst moet goedkeuring worden verleend aan de benoeming van de nieuwe topman, Salar Azimi. 2.332 keer bekeken | 6 reacties

10 jan 'Lager begin voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 543,390 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam begint donderdag waarschijnlijk lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te openen. Beleggers verwerken de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve (Fed). Op het Damrak kwamen Takeaway en RoodMicrotec met handelsberichten. 4.717 keer bekeken | 1 reacties

10 jan Omzet Sodexo groeit door toerisme

Gerelateerd:  Sodexo 97,760 +1,01%

PARIJS (AFN) - Sodexo heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet opgevoerd. Met name in het toerisme en bij grote bedrijven deed het Franse schoonmaak- en cateringbedrijf goede zaken. De diensten aan oliebedrijven in de Noordzee blijven een uitdaging. 1.115 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Nieuwe financiering voor Esperite

Gerelateerd:  Esperite 0,102 -0,39%

AMSTERDAM (AFN) - Het Australische investeringsfonds European Select Growth Opportunities Fund (ESGO) heeft opnieuw geld gestoken in Esperite. Het gaat om een bedrag van 230.000 euro, de 24e tranche van een al eerder aangekondigde investering. 2.390 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Takeaway verwerkt meer bestellingen

Gerelateerd:  Takeaway.com 65,400 +0,62%

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway heeft afgelopen jaar meer bestellingen verwerkt. Er was sprake van een groei van 38 procent, tot 93,9 miljoen orders. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht. 1.787 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Albert Heijn start maaltijdbezorging

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,510 +0,34%

ZAANDAM (AFN) - Supermarktketen Albert Heijn begint op 11 januari als eerste supermarktketen met het bezorgen van warme maaltijden. In eerste instantie gaat het om de bezorging van vers bereid eten in een bepaald postcodegebied in Amsterdam. Bezorgplatforms Thuisbezorgd.nl en Deliveroo dragen zorg voor de levering van de maaltijden aan huis. 4.795 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Nikkei staakt winstreeks

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 21.428,390 +2,15%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met verlies gesloten. Beleggers namen wat winst na de sterke opmars in de afgelopen dagen. Ook werd uitgekeken naar de kwartaalresultaten van enkele grote ondernemingen. Een stijging van de Japanse yen zorgde daarbij voor koersdruk onder de exportbedrijven. De andere beurzen in het Verre Oosten bleven dicht bij huis. 2.091 keer bekeken | 0 reacties

10 jan 'NN en Aegon sluiten deal met SRK'

Gerelateerd:  Aegon 4,282 -0,95%, NN Group 36,190 -0,44%

AMSTERDAM (AFN) - NN en Aegon gaan scheiden van SRK, de rechtsbijstandsverlener waarmee ze in conflict waren. Daarover hebben de partijen op de valreep een akkoord gesloten, zo schrijft Het Financieele Dagblad. Met de deal wordt een nieuwe gang naar de Ondernemingskamer voorkomen. 4.215 keer bekeken | 0 reacties

10 jan Trump verlaat abrupt gesprek met Democraten

WASHINGTON (AFN/DPA) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Democraten over de bouw van een muur aan de grens met Mexico woensdag abrupt verlaten. Het was een ,,totale verspilling van tijd'', schreef Trump op Twitter. 11.625 keer bekeken | 15 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ABN AMRO 19,120 10:45
+0,085
+0,45%
ASML 164,300 10:46
-0,800
-0,48%
Boskalis 23,730 10:42
+0,110
+0,47%
Curetis 1,280 10:41
+0,030
+2,40%
Euronext 55,250 10:41
+0,100
+0,18%
OCI 23,960 10:45
+0,300
+1,27%
PostNL 2,200 10:44
-0,011
-0,50%
Value8 5,380 25 mrt
0,000
0,00%

Gesponsorde links