Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daling van niks

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 augustus 2002 09:46
    ik denk dat we vandaag gewoon nog in de plus zullen eindigen. De daling was veel minder heftig als dat velen hier gisteravond hadden gedacht. Bovendien krabbelt de aex alweer een beetje terug van 2,8 naar 1,7% in de min. Bovendien staat de indicator van de dow ook weer behoorlijk in de plus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook echt het gevoel had gister dat we ver zouden terugzakken. Sinds begin vorige week hebben we geen harde koersvallen meer gezien en de aex houdt nu stand, dus de weg naar boven zal nu best wel open liggen. Ik stop er even mee, want het is me allemaal beetje te riskant!! Suc6
  2. [verwijderd] 14 augustus 2002 09:56
    Gewoon je Puts vasthouden. Vandaag een stortvloed van slecht nieuws uit de VS ivm de verplichting aan alle CEO's en CFO's van de top van het Amerikaanse bedrijfsleven (+ bedrijven met een Amerikaanse beursnotering), te tekenen voor persoonlijke aansprakelijkheid over de gepubliceerde cijfers. Die jongens nemen geen risico en brengen elk wissewasje naar buiten wat natuurlijk niet erg meehelpt in deze onzekere tijden.
  3. [verwijderd] 14 augustus 2002 12:44
    Zullen er nu dan mensen zijn die het huidige koersniveau aantrekkelijk vinden en het aanbod opvangen? Is dit het uitbodemingsproces? De verkopers zijn overtuigd dat het nog slechter kan gaan, terwijl de koper denk: "ik koop wat (bij), over een jaar kunnen we weer flink hoger staan".
  4. [verwijderd] 14 augustus 2002 12:56
    Het is gewoon hoe ik het ga doen. Was al begonnen met AGN en PHI paar weken terug maar die lieten toen zulke mooie ontwikkelingen zien in een paar dagen dat ik de winst heb gepakt. Het zal me niet dun door de broek lopen want ik ga gestaffeld bijkopen als het lager gaat dan 300. Alles mechanisch min of meer, kan het geld sowieso wel missen. gr., C. PS. hoop niet dat je het immoreel of zo vind, die indruk krijg ik soms bij jou als ik zie hoe je reageert op mensen met puts. Er zijn VEEL ergere dingen aan de hand in de wereld dan wat rijke westerlingen die hun vermogen zien verdampen.
  5. [verwijderd] 14 augustus 2002 12:56
    Ik vraag me sowieso af wie de verkopers zijn bij deze koersen. a) paniekhazen ? b) geordende paniekhazen (met stop-loss of iets dergelijks) ? c) mensen die net een leuk ritje omhoog hebben gemaakt en winstnemen ? d) portfoliomanagers bij de institutionele beleggers die van hogerhand met de markt mee moeten waaien, verkopen dus ? Vooral de laatste categorie lijkt me interessant, aangezien zij de macht hebben koersbewegingen in te zetten. Als ze hier ook eens zouden posten zouden we misschien echt eens wat leuke inside info krijgen hoe de vlag erbijhangt in beleggersland.
  6. [verwijderd] 14 augustus 2002 13:17
    C, wat je doet is echt niet immoreel. Ik denk dat je ook verstandig bezig bent (niet ironisch bedoeld). Zelf ben ik altijd volbelegd (obligaties en aandelen), en gebruik geen opties. Het gaat mij er niet om dat die mensen geld verdienen aan hun puts. Het is ze van harte gegund en ze lopen (heel)veel risico. Waar het mij om gaat, is dat die mensen een zeer pessimistische kijk op de wereld hebben. Er heerst een superslecht sentiment op de beurs. Volgens mij zijn er genoeg bedrijven die nu nog relatief goed presteren, b.v. Unilever, VNU. Daar wordt niet naar gekeken. Natuurlijk zijn er bedrijven als Ahold, ABN Amro die grote risico's lopen. In het verleden heb ik dit vaker meegemaakt. Ik snap ook wel dat de tech/telecom hype veel heeft vernield. Vroeger heb ik ook wel iets verkocht als de omstandigheden erg slecht waren. De deskundigen noemden dat achteraf koopmomenten. Beurzen zijn de laatste jaren zeer grillig. Zelf hou ik de volatiteit van mijn eigen portefeuille al meer dan 11 jaar bij in grafieken. De stijging van mijn portefeuille in november 1999 stond gelijk aan wat je normaal in 2 1/2 jaar verdient. De daling in een week vorig jaar september, was het rendement van een jaar. Kijk eens de grootste stijgers en de grootste dalers op de Nasdaq. Doe ik zeker 3 per week. Je kunt dan eens weer lekker relativeren. In mijn visie zijn beurzen op de langere termijn onvoorspelbaar. Een ervaringsfeit is dat er na een daling er altijd weer een stijging komt. Maar wanneer?
  7. [verwijderd] 14 augustus 2002 13:41
    Ik kan me de negatieve wereldkijk van velen wel voorstellen. De wereld is ook keihard als je geen volgevreten rijke westerling bent zoals wij. Nu is er opeens paniek omdat mensen hun geld zien verdampen. Terwijl er overal honger, oorlog, uitbuiting, schending van fysieke integriteit van vnl. vrouwen en kinderen, etc., etc. is. Volledig straffeloos. Al tientallen jaren lang. Dan is enig cynisme wel verklaarbaar, en ook leedvermaak kan ik me dan iets bij voorstellen. Nu begint iedereen te piepen omdat ipv de geplande drie vakanties het er maar twee blijven. Leedvermaak is nooit goed echter. Dat is ook weer zo. Ellende is altijd betrekkelijk, en persoonlijk dus je kwetst mensen als je zegt dat de koersdalingen fantastisch zijn en dik verdiend. Ook begrijp ik het leedvermaak om een eventueel instortende Amerikaanse economie wel. Stel het PPT bestaat echt, dan zijn de Amerikanen dus wel dom. Ze moeten het kwaad bij de wortel (schuldsanering particulieren, en overheid) aanpakken. Ook snap ik USA niet want het is zo gemakkelijk voor ze om de beurzen hoger te zetten ZONDER een PPT. Door gewoon eens te proberen de wereld een betere plek te maken voor alles wat leeft ipv alleen hun eigen (en per ongeluk dus ook ons) "belang" na te streven. Maar liever dan dat gaan ze nog op een houtje bijten. Dan krijg je vanzelf dat velen zeggen dat wie zijn billen brandt maar op de blaren moet gaan zitten ook eens een tijdje. gr., C. PS. ik zie geen verschil tussen indianen in de USA en Palestijnen in het Midden-Oosten. enkel zijn de indianen nog slechter af met de Europeanen -die zich nu Amerikanen noemen- dan de Palestijnen met de Israelieten.
  8. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:17
    C. Ik weet te weinig af van Indianen en Amerikanen. Ik heb alleen maar alle 25 boeken van Karl May (Winnetou and Old Shatterhand) gelezen. Verder lees ik wat er in de krant staat en wat op televisie wordt vertoond. Wat me opvalt is dat de Indianen een natuurvolk zijn, dat leeft van wat de natuur hen biedt. (Zijn ook genoeg moppetjes over: Pappie, waarom heet hij Brullende Stier. Antwoord pappie: Omdat op het moment dat hij werd verwekt er een stier heel hard brulde. Maar waarom vraag je dat, Scheurend Rubber?)De geimporteerde Amerikanen (ja, ook jouw en mijn voorouders) vormen een zeer materialistisch volkje. Kijk ik naar de Nederlandse bevolking, moet je je toch bijna schamen. Supporters die kettingen gebruiken om de zaak de saboteren. Mensen die staken om 3% loonsverhoging. Ik ben semi-ambtenaar. Vroeger mocht ik niet staken, nu wel. In mijn beroepsgroep wordt er 1 keer per jaar gestaakt, dit jaar niet. Ik ben lid van een bond, maar staken om geld! Nooit, never. Ik heb mijn diploma een half jaar te laat gehaald om in een hogere schaal te komen. Scheelt me netto ruim 500 euro per maand. Dit gebeurt nu al 14 jaar (= 84000 euro)! Gefrustreerd? Niet meer. Ik heb het nu goed, heb tot 2000 flink verdiend op de beurs. Dit jaar al 4x op vakantie geweest. Wat mopperen we dan. Ik staken voor wat rotcenten? Nooit van zijn leven.
  9. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:24
    Plus de Maya's en de Inca's en nog wat stammen. Wat die indianen in Amerika betreft, het schijnen "allemaal" alcoholisten te zijn nu in hun reservaten. Sommigen zijn wel schathemeltjerijk hoorde ik laatst. Die imiteerden de blanke europeanen en zetten casino's neer in hun reservaten. WAS een natuurlvolk dus voordat ze hun rechten werd ontnomen en ze werden gecorrumpeerd door Europa. gr., C.
  10. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:27
    niet dat ik daar op tegen ben of zo, het is de natuur. De indianen zijn nu eenmaal zwak. Maar dat hossana over Amerika is gewoon belachelijk. Lees Am0ricano's stukjes en je ziet hoe superieur ze zich voelen. Terwijl het puur brute kracht, onderdrukking en hebzucht is waarmee ze hun "vrijheid" en rijkdom hebben verworven. Verder niks mis mee maar wel de waarheid. gr., C.
  11. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:32
    C. Over beleggen en de beurs. Een voorbeeld. Ik heb een dochter die over twee jaar 18 wordt. Zij heeft tot de invoering van de euro 25 gulden per maand gehad, heb ik verhoogd tot 12,50 m.i.v. dit jaar. In het begin was ik no onnozel om dat naar een groeirekening te storten (oh, wat een mooie leeuw!). Verder krijgt ze niets. Ze weet er ook niets van. Als je 18 jaar lang 12,50 euro stort en stel je krijgt 18 jaar lang gemiddeld 6% rente per jaar, dan groeit dat uit tot 4761,99 euro. In 1994 kwam ik erachter dat ik voor haar ook alles kon beleggen. Inclusief de minjaren vanaf 2000 is haar kapitaal in 16 jaar uitgegroeid tot ver over de 10000 euro. Ruim het dubbele van sparen. Zoals een goeroe eens zei: Je moet de economie vergelijken met het getij. Soms is het eb en soms is het vloed. Gelukkig zijn de perioden dat het vloed is veel langer dan de perioden dat het eb is.
  12. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:43
    Wat ik heb berekend, was rente op rente. Zoals je al hebt gemerkt is het gemiddelde rentepercentage aan de hoge kant. Heb niets tegen sparen. Heb niets tegen mensen die verdienen aan puts. Ik vind het knap dat sommige mensen zoveel risico durven nemen om in een periode van eb te verdienen (kijk eens op het CMG forum). Ik probeer in een periode van eb zo weinig mogelijk te verliezen en in een periode van vloed zo veel mogelijk te verdienen binnen de risicomarges die ik zelf stel. Beleggen is voor mij nu een sport geworden. Mijn doel, een pensioentekort aan te vullen, heb ik al gehaald. Een tekort van 20% heb ik nu veranderd in een "overschot" van 16%. In de komende 10 jaar hoop (ik zeg niet: verwacht) ik dat het overschot nog groter is.
  13. [verwijderd] 14 augustus 2002 14:50
    Ehmm.. ik ben oud werknemer van CMG. Voor 20 november moeten ze boven de 1.81 euro staan anders gaat het eerste personeelsoptieplan van de drie waaraan ik heb meegedaan roemloos ten onder. Wel vet belasting daarover mogen betalen destijds. Het kan vriezen en het kan dooien!! gr., C. ps. een anecdote nog over opties. Ik had me in 2000 voorgenomen nooit meer iets met opties te doen, had me zo vreselijk in de vingers gesneden. Ik had niet gekeken wat de tarieven zijn voor optie aankoop en dacht net als met aandelen 0,15% van het bedrag of zoiets. Hahahaha, toen kocht ik 500 call opties Getronics, kan je het geloven?? En toen liepen ze nog waardeloos af ook, en mocht ik me gaan verantwoorden in huiselijke kring. Wat een tijd !!!! :-)
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 922,82 +0,45%
EUR/USD 1,0713 +0,07%
FTSE 100 8.148,92 +0,03%
Germany40^ 18.059,80 +0,32%
Gold spot 2.319,61 -0,56%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

ASMI
+2,66%
ASML
+2,04%
Vopak
+2,02%
ING
+1,96%
SIGNIF...
+1,49%

Dalers

VIVORY...
-10,23%
Avantium
-4,47%
ALLFUN...
-3,59%
Air Fr...
-2,21%
AZERION
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links