Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Scandinavische (Noorse, Zweedse, Deense, Finse) aandelen« Terug naar discussie overzicht

Rec Silicon AS

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Max Downforce 9 januari 2021 11:09
  Een fonds wat redelijk onbekend dus leuk om te volgen is............

  live.euronext.com/nl/product/equities...
  www.recsilicon.com/

  REC Silicium is:
  De grootste fabrikant en leverancier van silanegas (SiH4)en leverancier van andere siliciumgassen voor de productie van halfgeleiders, flatpaneldisplays en vele zonnecellentechnologieën.
  Een van 's werelds grootste producenten van polysilicium voor de fotovoltaïsche (PV) industrie.
  Een van de grootste producent van ultra-pure FZ polysilicium voor de elektronica-industrie. FZ-gebaseerde apparaten worden gebruikt in energie- en conversieprocessen voor hybride en elektrische voertuigen, windenergie, hoogspanningstransmissie en andere markten die kunnen profiteren van de prestaties van elektrische apparaten.
 2. Max Downforce 9 januari 2021 16:57
  Krantenknipsel van 7 januari uit Finansavisen door Google translate

  Na de herverkiezing in het Amerikaanse Zuiden hebben democraten zowel de president, de meerderheid in de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Dit maakt het makkelijker voor Joe Biden om het groene initiatief uit te voeren dat hij zijn kiezers heeft beloofd.

  Toen de resultaten in Georgië begonnen te tikken in, verschillende Amerikaanse zon voorraden schoot in de lucht. First Solar eindigde 8,2 procent, terwijl Sunpower 6,6 procent steeg. Echter, het was het beste voor Sunworks, die 22,2 procent toegevoegd.

  "Morgen is het bonzen," schreef een gebruiker op finansavisen's stock forum op woensdagmiddag. Hij verwees naar REC Silicon, waar Kjell Inge Røkke de grootste aandeelhouder is.
  Het bleek waar te zijn. REC aandelen stegen 11,1 procent op donderdag om 12.00 uur tot 18,10 dollar. Het prijst de siliciumproducent, die nog steeds zijn hoofdfabriek heeft gesloten, op 6,7 miljard NOK.

  Groene golf

  "Groene energie beleid is veel populairder dan republikeinse senatoren bereid zijn toe te geven. Democraten 'overwinning in Georgië zal daarom de weg vrijmaken voor Biden om nog harder te duwen voor meer groene energie pakketten," FiscalNote Markets CEO Katie Bays vertelde Bloomberg.

  Analist Andreas Bertheussen van Kepler Cheuvreux is het met die analyse eens:

  "Met een volledige blauwe golf in het Amerikaanse beleid zal het milieubeleid ook in de VS hoger op de agenda staan. Dat is positief voor REC Silicon.

  TE VROEG: Analist Andreas Bertheussen van Kepler Cheuvreux denkt dat het het beste is om een tijdje te wachten voordat het kopen van REC Silicon voorraad.
  "Maar je moet een beetje oppassen dat je niet te snel te veel vreugde waardeert", voegt hij eraan toe.

  Ambitieus doel

  De fabriek van REC Silicon in het Moses Lake werd in de zomer van 2019 gesloten na jaren van handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. In de VS worden nu inspanningen geleverd om een nieuwe niet-Chinese waardeketen in zonne-energie op te bouwen, waarbij REC Silicon een belangrijke rol speelt.

  Dit najaar werd ook aangekondigd dat een coalitie van bedrijven group14 Technologies hebben gevormd, die kijkt naar de mogelijkheid van het opstarten van de productie van silicium gebaseerd anodemateriaal voor batterijen met behulp van silangas uit Moses Lake.

  Toen REC Silicon in oktober 1 miljard dollar opbracht in een aandelenuitgifte, kondigde het bedrijf aan dat het van plan is om de fabriek van Moses Lake in 2022 opnieuw op te starten. Ik denk dat Bertheussen daar optimistisch over is.

  "Ik geloof dat de strategie juist is en dat de Moses Lake fabriek weer in productie zal komen. Maar ik denk dat de tijdshorizon te ambitieus is", zegt hij.

  Grote uitkomst kamer

  De Analist van Kepler Cheuvreux heeft een hold-advies op REC Silicon. Hij vindt het momenteel nog te vroeg om te wedden of het bedrijf zal slagen, ook al is de opwaartse groot.

  -Als REC Silicon krijgt mozes lake weer omhoog, de voorraad is nog steeds goedkoop, want er zijn zeer grote waarde van activa in het bedrijf. Echter, er is een groot verschil tussen hemel en hel in dit geval.

  Bertheussen heeft een koersdoel van 30 kronen als REC Silicon begint in Moses Lake, en 9 kronen als ze falen. In verband met de kwestie, CEO Tore Torvund zei dat de nu stilgelegde fabriek zal een bedrijfsresultaat te bereiken voor afschrijvingen (EBITDA) van $ 100 miljoen, met een bezettingsgraad van 75 procent na een heropening.

  NEED TIME: REC Silicon CEO Tore Torvund hoopt de Moses Lake fabriek in 2022 op te starten.
  "Als de uitkomstkamer zo groot is, zal de voorraad een beetje op ander nieuws gaan", zegt Bertheussen.

  NOK 1,65 miljard

  Kjell Inge Røkke werd in december 2019 de grootste aandeelhouder van REC Silicon, toen hij via Aker Capital 23 procent van de aandelen kocht van Jens Ulltveit-Moe. De prijs was toen 1,33 NOK per aandeel.

  Na de najaarsuitgave bezit Aker Capital bijna 92 miljoen aandelen, wat overeenkomt met 24,7 procent van de aandelen. Deze aandelen worden nu gewaardeerd op 1,65 miljard NOK.

  Aker Capital is een volledige dochteronderneming van het beursgenoteerde Aker, waar Røkke iets meer dan 68 procent van de aandelen bezit.


 3. Max Downforce 9 januari 2021 17:14
  vervolg.............

  In de toekomst zal Aker overwegen zijn investering in REC Silicon Rec van de portefeuille van financiële beleggingen en in de Aker Horizons portefeuille, volgens de kwartaalpresentatie van het bedrijf op donderdag.
  Door de ontwikkelingen in REC en de aard van het bedrijf, is Aker van mening dat rec holdings nog beter in de Horizons portefeuille zullen passen dan in de financiële portefeuille. Het besluit is echter nog niet genomen.
  "We zijn erg blij met de investering in REC en we hebben het als een financiële investering beschouwd, een behoorlijk succesvolle, vanwege de aandelenbewegingen na de aankoop", zegt CEO Øyvind Eriksen.
  Het feit dat Aker nu overweegt rec te verplaatsen naar zijn groene Horizon-portefeuille toont aan dat het bedrijf misschien een meer strategische positie in het bedrijf wil innemen, in plaats van het alleen maar als een financiële kans te zien.
  Het Horizon-portfolio omvat Røkke's nieuwe groene baby's Aker Carbon Capture ACC-ME en Aker Offshore Wind AOW-ME Inclusief. Het bedrijf heeft eerder aangegeven dat het mogelijk ook een eigen waterstofparaplu in Horizon zal openen.

 4. Max Downforce 19 januari 2021 16:48
  Ik kan eigenlijk niets anders dan momenteel wat info plakken. Als ik het goed heb begrepen is RecSi nu overgeheveld naar Aker Horizon.......

  Opleving
  Kjell Inge Røkke's Aker Group stond dinsdag centraal op de beurs nadat Aker aankondigde dat het Aker Horizons binnenkort naar de beurs zal brengen, dat Horizons 75 procent van de aandelen in Mainstream Renewable Power koopt en dat het bedrijf eigenaar wordt van Rec Silicon aan Horizons.
  Aker steeg ongeveer 12 procent na de Horizons aankondiging, en Rec Silicon met 18,8 procent.
 5. Max Downforce 30 januari 2021 14:41
  hieronder weer even een knipseltje.....

  Aksjeanalyser.com had een zeer positieve analyse van REC Silicon (RECSI) op 26 / 08-2020 en voor haar leden, en schreef destijds onder meer het volgende over het REC-aandeel:

  «Aksjeanalyser.com heeft vandaag REC Silicon (REC) onder de loep genomen en wat het technische plaatje voor het aandeel aangeeft over de verdere ontwikkeling op korte en middellange termijn. Aksjeanalyser.com gelooft dat REC Silicon (REC) nu op een zeer gunstig niveau kan zijn om het aandeel te kopen, en Aksjeanalyser.com ziet een aanzienlijk potentieel voor het REC-aandeel op zowel de korte als de lange termijn ».

  Op dat moment bedroeg het REC-aandeel 3,45 NOK, terwijl het aandeel vandaag rond 18,60 NOK ligt.

  Het aandeel is dus vervijfvoudigd sinds Aksjeanalyser.com bijna schreeuwde en het aandeel kocht toen het in de analyse bij Aksjeanalyser.com op 26 / 08-2020 rond de NOK 3,45 lag.

  Aksjeanalyser.com gelooft nu dat Rec Silicon (RECSI) kan worden verdubbeld en bij voorkeur opnieuw kan worden vermenigvuldigd in de loop van de komende 6-18 maanden.

  Hier is recent nieuws over REC Silicon ASA (RECSI):

  27.01.2021 - Bron: TDN Finans

  Volgens Arctic Securities heeft Sila Nanotechnologies, een batterijbedrijf dat zich richt op siliciumanodes, gisteren (26 / 01-2021) aangekondigd dat ze een kapitaalinzameling van 590 miljoen dollar hebben afgerond. Deze middelen zullen worden gebruikt om de ontwikkeling van een nieuwe 100 gigawattuur (GWh) siliciumgebaseerde anodebatterijfabriek in Noord-Amerika te financieren. De jaarlijkse capaciteit vertegenwoordigt een markt van 1 miljoen elektrische auto's, schrijft de makelaardij.

  "Met 100 procent benutting van de fabriek in Moses Lake, kan REC Silicon alleen aan alle vraag van Sila voldoen. We hebben op voorhand een benutting van ongeveer 80 procent geschat, Sila niet meegerekend, maar we zien nu een verhoogde kans op volledige benutting tegen 2025 ", schrijft Arctic.

 6. Max Downforce 9 februari 2021 19:12
  Noorse miljardair wil REC-bestuursvoorzitter worden, bedrijf groeit

  door CHARLES H. FEATHERSTONE
  Staff Writer | 9 februari 2021 01:00

  De op één na rijkste man van Noorwegen wil de volgende voorzitter worden van de raad van bestuur van REC Silicon.

  In een bericht gepubliceerd zondag, REC aangekondigd Aker Horizons, de grootste aandeelhouder van het bedrijf met een 24,7% belang, vraagt om een buitengewone vergadering om de raad van bestuur te reorganiseren en kjell Inge Røkke, de voorzitter van Aker Horizons 'moedermaatschappij, Aker ASA, voorzitter van de REC raad van bestuur.

  Er is geen datum vastgesteld voor de vergadering.

  Aker Horizons is gespecialiseerd in het investeren in bedrijven die hernieuwbare energie produceren, zoals wind- en zonne-energie.

  Volgens Forbes, Røkke bezit 67% van Aker ASA en had een netto waarde van $5.4 miljard vanaf Maandag, makend tot hem de tweede-rijkste mens in Noorwegen en de 1.267ste rijkste mens in de wereld.

  Huidig bestuursvoorzitter Annette Malm Justad zou vice-voorzitter worden, huidig lid Auden Stensvold zou in de raad blijven en bestuursleden Espen Klitzing en Inter Berg Orstavik zouden de raad van bestuur verlaten en vervangen worden door Lene Landøy, directeur strategie en business development bij Aker BP, een offshore olie- en gasexploratie- en productiedochter van Aker ASA.

  Røkke "kreeg zijn start met de verkoop van vis uit een boot in Seattle" alvorens terug te keren naar Noorwegen, waar hij bouwde een vloot van schepen en "een reputatie als een meedogenloze corporate raider," volgens Forbes.

  REC Silicon heeft productiefaciliteiten in Moses Lake en Butte, Montana, om zonne-en elektronica-grade silicium te produceren voor gebruik bij het maken van zonnepanelen, silicium chips en flatpanel displays.

  De Moses Lake faciliteit, op Wheeler Road en Road N, is geblindeerd voor de laatste twee jaar als gevolg van een handelsconflict met China, die meer dan 90% van de zonnepanelen in de wereld produceert.

  Echter, Oregon gevestigde startup Violet Power is op zoek naar de bouw van een zonnepaneel productiefaciliteit in Moses Lake om toegang te krijgen tot silicium REC's. Als gebouwd, zou de faciliteit de eerste in de Verenigde Staten om zonnepanelen te maken van Amerikaanse silicium in enkele decennia. En, REC Silicon's Moses Lake faciliteit zou heropenen.

  De aandelen VAN REC Silicon op de beurs van Oslobørs, de Noorse beurs, zijn maandag 15% hoger gesloten, op 22,18 kroon per aandeel ($2,65). Sinds begin december is de prijs van de in Noorwegen gevestigde siliciumproducent meer dan verdubbeld.

  Charles H. Featherstone is te bereiken op cfeatherstone@columbiabasinherald.com.
 7. Japioflakkee 24 februari 2021 22:39
  quote:

  Max Downforce schreef op 23 februari 2021 15:32:


  Zijn jullie er nog? Wat een taai dagje is het, vooral Recsi heeft een behoorlijke opdoffer gekregen.
  Ik heb op het Noorse forum nog een leuk draadje gevonden om door te lezen...https://finansavisen.no/forum/thread/128647/view/0/1


  Heb het stuk gelezen met dank aan translate! Een prachtig stukje proza wat stemt tot nadenken. Houd het aandeel al een tijdje in de gaten maar snap niet helemaal wat ze doen aan business en hoe dat dan precies werkt en hoe erg hard dit nodig is op langere termijn en wat de waarde hiervan is.
  Probeer het altijd te snappen en op Jip en Janneke nivo helder te krijgen waarom dit bedrijf nu zo belangrijk is voor de toekomst. Het stuk zit vol prachtige retorische vragen...... ik heb alleen de antwoorden nog niet die me overtuigen om in te stappen.

  Dank voor het delen het is echt een aanrader!
 8. forum rang 6 'belegger'' 25 februari 2021 11:20
  Het is inderdaad niet de meest eenvoudige business om als leek c.q. buitenstaander te begrijpen.

  Ken je dit deze:?
  www.iex.nl/Forum/Topic/1290446/Koffie...

  In dat topic is veel kennis aanwezig over "silicon". Misschien vergelijk ik appels met peren, maar wellicht kunnen zij je op weg helpen voor wat betreft de toepassingen. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd. Wie de vraag daar stelt maakt niet uit...
 9. Max Downforce 5 maart 2021 19:33
  Tja, de groene aandelen zitten in de hoek waar de klappen vallen. (persoonlijk vind ik deze daling nog vervelender dan vorig jaar omdat het erop lijkt dat de energietransitie van tafel wordt geveegd en fossiel een comeback maakt). Maar ik heb "buy the fear" weer een plukje bijgekocht omdat ik hoop heb op een geleidelijk herstel.
  Ik heb gezocht naar wat nieuws maar niet echt wat fundamenteels gevonden. De noren verwachten wel veel van de nieuwe bestuursvoorzitter; columbiabasinherald.com/news/2021/mar...
 10. Max Downforce 24 maart 2021 20:31
  Vanochtend een positief koersdoel advies.
  Ik heb hieronder het artikel van het forum geplakt.
  Als ik het goed heb gelezen wordt morgen 25/3 het jaarverslag over 2020 gepubliceerd met hopelijk een verdere outlook.

  RC is uit met een update over RECSI waar ze hun koersdoel verhogen naar 28,- (19,-). Ze schrijven

  onder andere: "REC Silicon (Buy, NOK 28.0 (19.0)):

  Higher chance
  of commercial silicon anodes REC Silicon ASA Recommendation: Buy · Richtprijs: £ 2,99 (1,9) · Huidige aandelenkoers: NOK

  18,55
  Grotere kans op commerciële siliciumanoden De batterij-industrie streeft naar goedkopere batterijen per kWh- basis, en siliciumanoden vormen niet alleen de meest veelbelovende route om de kosten te verlagen, maar ook de compatibiliteit met de huidige Li-ionbatterijen en hun waardeketens. Op basis van de inspanning en het kapitaal dat in R&D wordt gestoken, geloven we dat de kans op commercialisering toeneemt. Onze TP van NOK 28 (19) is gebaseerd op een kans van 70% op een heropening van Moses Lake, uitsluitend ten dienste van de batterij-industrie in 50% van de resultaten. Indien gecommercialiseerd,
  zou REC uiteindelijk volledige benutting krijgen Siliciumanoden als vervanging voor grafietanoden hebben het potentieel om de energiedichtheid van huidige

  Li-ionbatterijen met 50% te verbeteren, waardoor materiaal nodig en productietijd, en dus kosten, worden verminderd. Het minimaliseren van USD/kWh is de kortste weg om het concurrentievermogen van EV's te verbeteren en is ook van cruciaal belang voor het ontsluiten van het enorme marktpotentieel dat gepaard gaat met netstabilisatie, wat theoretisch een even grote marktkans vertegenwoordigt. Meer dan 30 bedrijven werken aan het verzachten/oplossen van het zwellingsprobleem, waaronder bijvoorbeeld Groep 14. De aangegeven vooruitgang en toegang van deze bedrijven tot kapitaal (bijvoorbeeld geïllustreerd door de recente kapitaalverhoging van Sila Nano van USD 590 miljoen bij een waardering van USD 3,3 miljard) maken ons optimistischer over de waarschijnlijkheid van commercialisering. Om het zwellingsprobleem te overwinnen, begrijpen we dat de vereiste standaard met betrekking tot siliciumzuiverheid / consistentie alleen kan worden bereikt door silaangas, waarvan REC de dominante producent is (Butte met ~ 70% huidig marktaandeel en Moses Lake met 25.000 ton i capacitydle). In een commercialiseringsscenario is het geen uitdaging om voor te stellen dat de volledige silaancapaciteit van REC op de batterij-industrie zal worden gericht - in feite zou de silaan knowhow relevant kunnen zijn voor capaciteitsuitbreidingen van de volgende generatie. Een toenemende kans
  op commercialisering rechtvaardigt een hogere TP Onze TP van NOK 28 (19) is gebaseerd op een kans van 70% op een

  heropening van Moses Lake, uitsluitend ten dienste van de batterij-industrie in 50% van de resultaten (een stijging van 25%). Moses Lake zou ook de zonne-energie-industrie kunnen dienen, maar een dergelijk scenario zal naar onze mening meer neerwaartse bescherming bieden dan zinvolle opwaartse versus de huidige aandelenkoers.
  Stenslet
  Ivar Ryttervold"
 11. Max Downforce 13 april 2021 20:06
  Nog een oud berichtje van afgelopen week over de beeindiging van de samenwerking met Violet Power. Dit deed de koers weer dalen met als dieptepunt 16,4 kronen www.recsilicon.com/media/newsroom/new...

  Maaaarrrrrr, gelukkig ging de koers weer omhoog doordat vanmiddag een bericht (of gerucht) kwam over een mogelijke verhuizing van Group14 naar MosesLake. Wie weet komt er binnenkort iets officieels naar buiten. Bron: finansavisen.no/forum/thread/132710/view
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 739,76 +0,34%
EUR/USD 1,1808 -0,09%
Germany30^ 15.528,10 +0,06%
Gold spot 1.803,84 +0,27%
LONDEN-FTSE 100 6.983,78 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 14.660,58 -1,21%

Stijgers

Galapagos
+2,23%
Euroco...
+2,17%
UNIBAI...
+1,96%
Ajax
+1,70%
JUST E...
+1,60%

Dalers

Vopak
-5,14%
ASMI
-3,00%
JDE PE...
-2,19%
Philip...
-0,83%
Aperam
-0,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links