Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Covid-19 stock victims rebounce

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MisterBlues 14 augustus 2020 15:47
  Savencia, kazen (sterke merken, goede afzet in Europese supermarkten en speciaalzaken)

  Van 90 naar 50. Horeca neemt nu minder kazen af. Dat is over enige tijd anders…
  Is na de sterke koersdaling van de voorbije maanden één van de goedkoopste aandelen op de beurs: net onder de boekwaarde en een EV/EBITDA?van amper 4. Tevens beschikt het bedrijf - ondanks Covid 19 - over een gezonde balans.
  Het Franse familiebedrijf (in handen van de familie Bongrain) heeft sterke kaas merken. Het heeft een grote onderwaardering (amper 0,65 keer de boekwaarde en 3,8 keer EV/EBITDA).

  Je betaalt slechts 7x de winst.

  Intussen is het aandeel met 50% gedaald en zitten we nog onder de boekwaarde. De voorbije maanden waren de marktomstandigheden voor Savencia niet gunstig: restaurants nemen minder kazen af, mensen kopen iets minder luxe kazen. De goede geografische spreiding, de sterke merken en de diversiteit van het aanbod maken dat Savencia zich weerbaar heeft getoond in deze periode.
 2. forum rang 6 MisterBlues 14 augustus 2020 15:50
  Heb jij stocks op het oog die snel zullen opkrabbelen als alles weer een beetje normaal wordt? Maak dan een bericht op dit forum.

  Geen penny stocks, serieuze bedrijven die niet helemaal op hun gat liggen zoals travelcompanies en olie-bedrijven dat wel doen.

  Stocks die echt door Corona zijn overvallen en er goed voor stonden!
 3. forum rang 6 MisterBlues 16 augustus 2020 14:17
  Danone heeft een lagere waardering dan Nestlé of Unilever daar deze hogere marges en lagere schuldgraden kennen. Maar een upside voor Danone van 60% is veel.

  Het bedrijf is harder getroffen dan de twee anderen daar het veel meer watertjes e.d. levert aan horeca en haar medische producten strenge Covid-19 beperkingen en maatregelen kenden. Dat kostte wat.

  Ik ga morgen een lage hefboom turbo Danone kopen.

  Kerncijfers
  31/12/2019 31/12/2020
  Omzet (in '000) 25.287.000 24.850.000
  Winst / Aandeel 3,85 3,52
  Dividend / Aandeel 2,10 2,00
  Boekwaarde / Aandeel 26,57 26,80
 4. forum rang 6 MisterBlues 19 augustus 2020 17:04
  Champagne wordt duurder, als het aan de wijnmakers van de beroemde Franse streek ligt: ze gaan de druivenoogst van dit jaar beperken in de hoop dat de prijs stijgt. Door de coronacrisis daalde de vraag naar champagne tot nu toe met bijna een derde, wat neerkomt op ongeveer 1,7 miljard euro. Door te mikken op een hogere prijs, hopen ze de verliezen enigszins goed te maken.

  De oogstbeperking is het resultaat van lang onderhandelen tussen de druivenboeren en de wijnhuizen. De boeren wilden veel druiven plukken, de wijnhuizen pleitten juist voor beperking van de oogst. Het akkoord komt geen dag te laat: vandaag is de oogst begonnen.
  Luxe handel

  Door minder druiven te plukken, wordt er een maximum van 230 miljoen flessen geproduceerd, ruim een vijfde minder dan vorig jaar. De resterende druiven worden vernietigd of aan distilleerders verkocht. Dat is volgens het invloedrijke Champagne Comité de prijs die wijnmakers dit jaar moeten betalen voor hun luxe handel.

  Of de prijs van de champagne ook echt gaat stijgen, is nog maar de vraag. Er ligt nog een flinke voorraad champagne in de streek, omdat er de afgelopen jaren ook al veel meer is geproduceerd dan werd verkocht.
 5. forum rang 6 MisterBlues 19 augustus 2020 17:09
  Europese wijnkelders tot nok toe vol met onverkochte wijn

  In Europa's belangrijkste wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië stapelen de problemen zich op door de coronacrisis. Wijn blijft in grote hoeveelheden onverkocht in vaten, dozen en flessen zitten. Volgens schattingen liggen omgerekend meer dan een miljard flessen wijn in Europa te verpieteren, omdat de markt compleet is ingestort.

  "Het begon al in het eerste kwartaal, toen corona speelde in Azië", vertelt Jean-Marie Fabre van Vigneron Independant, een branchevereniging van 7000 kleine Franse wijnboeren. "Transport voor de export werd moeilijk, Aziatische havens gingen dicht. In maart daalde onze omzet daardoor al met 60 tot 70 procent."
  Omzetdaling van 90 procent

  Vervolgens namen Europese landen quarantainemaatregelen. In wijnland Frankrijk zelf, een belangrijke afzetmarkt, gingen alle cafés en restaurants dicht. "In april en mei zal onze omzet, schatten we, met zelfs 90 procent dalen."

  De problemen worden in heel Europa gevoeld. Italië, Frankrijk en Spanje zijn de drie grootste wijnproducenten ter wereld. Die drie landen hebben daarom met Oostenrijk en Portugal het initiatief genomen om naar de Europese Commissie te stappen. Die zou toestemming moeten geven voor 'crisis-destillatie'. De gezamenlijke Franse wijnboeren, waaronder die van Vignerons Independant, hebben zo'n zelfde verzoek bij de Franse regering neergelegd.
  Alcohol uit wijn voor handgel

  "Het komt erop neer dat de wijn bij wijze van uitzondering gedestilleerd mag worden, omdat de markt verstoord is", zegt de Franse Europarlementariër Eric Andrieu. Hij was een van de indieners van het verzoek bij de Commissie. "Met destilleren haal je de alcohol, de ethanol, uit de wijn. En die zou je prima kunnen gebruiken om desinfecterende gel van te maken. De farmaceutische industrie zit te springen om alcohol voor handgel."

  Volgens de Europarlementariër is het een win-win-situatie: de wijnboeren krijgen toch nog wat geld voor hun wijn en voor consumenten kan veel meer gel worden gemaakt.

  De Europese Commissie heeft in principe groen licht gegeven voor de plannen. De EU-lidstaten gaan er nu over stemmen. Mogelijk wordt de crisis-destillatie daarmee vanaf volgende week mogelijk.  Wij exporteren veel, vooral naar de Verenigde Staten, maar dat is helemaal stilgevallen. Er komt niet één bestelling meer.
  Rosalinde Jaarsma, vereniging wijnboeren Loire

  Andrieu rekende uit dat Frankrijk, Spanje en Italië elk zo'n 2 tot 3 miljoen hectoliter aan onverkochte wijn hebben staan door de coronacrisis. "Tel Portugal en Oostenrijk erbij, dan zit je zeker aan 10 miljoen hectoliter." Dat zijn omgerekend 1,3 miljard flessen Europese wijn.

  Het zijn bijna onvoorstelbare aantallen. En de wijnboeren zelf zien het met lede ogen aan. "Wij exporteren veel, met name naar de Verenigde Staten, maar dat is helemaal stilgevallen. Er komt niet één bestelling meer", zegt Rosalinde Jaarsma. Zij is de (Nederlandse) voorzitter van de BIVC, de vereniging van wijnboeren in 'Centre Loire', wereldberoemd om de Sancerre en Pouilly-Fumé.

  In tegenstelling tot veel collega's ziet de BIVC weinig heil in 'crisis-destillatie'. Het levert te weinig op. "Bij destilleren krijgen wijnboeren maar een heel klein bedrag voor het product waar ze een jaar lang aan gewerkt hebben", aldus Jaarsma. "Als je wat duurdere wijnen maakt, is dat geen optie."

  Zij pleit ervoor om de wijnen waarbij dat kan langer te bewaren. Daar moeten wel nieuwe vaten voor worden aangeschaft, want over een paar maanden begint de nieuwe oogst en moet in de kelders plaats worden gemaakt voor 'millésime 2020'. Ook dat plan voor extra opslag heeft de Europese Commissie nu voorgelegd aan de lidstaten.
  Wordt wijn goedkoper?

  De grote vraag voor klanten en producenten is: wordt de wijn nu ook goedkoper? In normale marktomstandigheden zou het huidige overschot al snel leiden tot lagere prijzen. Daarvan is nu nog geen sprake: het is niet zo dat er veel aanbod is en weinig vraag. De klant kan gewoon niks kopen, omdat er niks geleverd wordt en winkels en cafés dicht zijn. Dat verstoort de normale marktwerking, die ook de prijs bepa

  Zodra grenzen en cafés weer open gaan, kan er wel een effect optreden, beaamt Rosalinde Jaarsma van de BIVC. "Ik denk dat er een enorme 'boom' komt na de crisis. Mensen willen dan feesten en dan zal de verkoop weer aantrekken. Maar dat zal nooit genoeg zijn om het omzetverlies van maanden te compenseren." 6. forum rang 6 MisterBlues 22 augustus 2020 15:27
  These 10 Stocks Are All Up More Than 140% Since The Coronavirus Sell-Off  TOPLINE

  The S&P 500 is officially out of its 2020 bear market after hitting a new record high on Tuesday, and the massive rebound has been led by energy, homebuilding and retail companies whose shares have more than doubled over the last five months, according to Bloomberg data.
  Whirlpool logo seen on the front of the automatic washing...

  Whirlpool's logo on the front of a washing machine. Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
  KEY FACTS

  The top-performing stock in the benchmark index is energy company Halliburton, which has risen 218% since the market’s coronavirus low point on March 23 thanks to a resurgence in oil prices.

  Fashion retailer L Brands, owner of flagship brands like Victoria’s Secret and Bath & Body Works, has similarly skyrocketed 209% as investors cheered its cost-cutting plan and business overhaul amid the pandemic.

  Homebuilders like Lennar (162%), PulteGroup (160%), D.R. Horton (149%) and home appliance company, Whirlpool (186%), have all jumped amid strong demand for new homes as Americans move out of cities and into the suburbs.

  Other home-related stocks also make the list of top stocks of the last five months: heating and air conditioning company Carrier Global (153%) and home fixtures manufacturer Fortune Brands Home & Security (142%).

  Arizona-based mining company Freeport-McMoRan is another high-flying stock since the market’s low point in March: Its shares are up 181%.

  Rounding out the list is United Rentals (151%), the world’s largest equipment rental company which is geared toward construction and industrial companies.
  Tangent

  Other notable stocks in the S&P 500 that have soared since March include media conglomerate ViacomCBS (138%), retailers like Gap (138%) and Lowe’s (133%), chipmaker Nvidia (131%), casino operator MGM Resorts (129%) and digital payments company PayPal (128%).
  Surprising fact

  Only six stocks are in the red and have fallen since the market rebound starting on March 23. Beauty company Coty, down 24%, is the worst-performer in the S&P 500 during that period. Electric utility company FirstEnergy is down 14%, while biotech Gilead Sciences, which is one of several companies at the forefront of efforts to find a coronavirus vaccine, is down 9%. The second-largest pharmacy store chain in the U.S., Walgreens, has fallen 7% amid the pandemic. Rounding out the list is Wells Fargo (down 4%) and Intel (down 2%).
  Key background

  The S&P 500 reached a critical milestone on Tuesday: Not only did the index fully recover its losses during the coronavirus pandemic, its rebound has officially ended the 2020 bear market. The index finished above its old record-closing-high of 3,386 set back in February, while also surpassing its previous intraday high of 3,393 earlier in the day. In March, the index tumbled over 30% from its February record as the coronavirus pandemic sent the economy into a recession.
  Further reading

  S&P 500 Closes At New Record High, Fully Recovering Losses From Coronavirus Pandemic (Forbes)
 7. forum rang 6 MisterBlues 26 augustus 2020 14:38
  Tourism Industry Faces $1 Trillion Loss, 100 Million Jobs At Risk From Covid-19, UN Reports


  TOPLINE

  A new policy brief from the United Nations outlining Covid-19’s impact on the tourism industry projects the pandemic will cost the tourism industry approximately $1 trillion in losses and threaten more than 100 million jobs worldwide, underlining how the ongoing global crisis has devastated one of the world’s largest industries.
  Tourists pose outside Buckingham Palace

  Tourists gather outside Buckingham Palace while on the London Big Bus open-top tour in London. ... [+] PA Images via Getty Images
  KEY FACTS

  International tourist numbers are projected to decline by between 58% and 78% from 2019 to 2020, the UN reports, which would result in a drop of 850 million to 1.1 billion tourists.

  The expected loss in export revenues from international tourism is $910 billion to $1.2 trillion; $320 billion has already been lost in the first months of 2020, which is more than three times the loss experienced during the entire 2009 economic crisis.

  Approximately one in 10 people worldwide work in the tourism sector, and the impact of the pandemic has put 100 million to 120 million jobs at risk.

  The losses in the tourism industry are projected to reduce global GDP by between 1.5% and 2.8%, depending on how long the tourism standstill lasts.

  The tourism slowdown is expected to have the most detrimental impact on the world’s least developed countries—particularly in Africa—and small island developing states, where tourism accounts for a higher percentage of their GDP, as well as on the women and young people who make up the highest share of tourism workers.

  UN Secretary-General António Guterres emphasized the need to rebuild the tourism industry in a way that is “safe, equitable and climate friendly,” and the UN identified five priorities: mitigating the virus’s socio-economic impact, building “resilience” across the tourism value chain, maximizing the use of technology, promoting sustainability and fostering partnerships that will help tourism support goals for sustainable development.
 8. forum rang 6 MisterBlues 26 augustus 2020 17:01
  Compagnie des Alpes, exploiteert de beste en hoogste skigebied in Frankrijk en pretparken. Pretparken dicht, skigebieden minder opbrengst. Veel grote investeerders en geldschieters. Nu iets meer schulden. Straks echt een koopje.

  Beneteau, gerenommeerde Franse botenbouwen, vooral pleziervaart. Ligt nu op zijn gat maar heeft een derde van de markt. Straks een koopje.

  Disney, streamer van films en series, maar ook exploitant van pretparken die nu dicht zijn. Een koopje (nog steeds).
 9. forum rang 6 MisterBlues 28 augustus 2020 12:16
  quote:

  MisterBlues schreef op 26 augustus 2020 17:01:


  Compagnie des Alpes, exploiteert de beste en hoogste skigebied in Frankrijk en pretparken. Pretparken dicht, skigebieden minder opbrengst. Veel grote investeerders en geldschieters. Nu iets meer schulden. Straks echt een koopje.

  Beneteau, gerenommeerde Franse botenbouwen, vooral pleziervaart. Ligt nu op zijn gat maar heeft een derde van de markt. Straks een koopje.

  Disney, streamer van films en series, maar ook exploitant van pretparken die nu dicht zijn. Een koopje (nog steeds).


  Als er een werkend vaccin komt:
  Vlucht uit veilige havens (van obligaties en relatief veilige aandelen naar (achtergebleven) aandelen).
  -Rente stijgt beperkt
  -Aantrekkelijke aandelen: bioscopen, toerisme en recreatie, retail vastgoed, (op termijn) vliegtuigindustrie plus toeleveranciers en (uiteraard) bierbrouwers
  -Onaantrekkelijke aandelen: Overgewaardeerde techies, kantoor vastgoed (thuiswerken is een blijvertje)
  -Twijfel bij olie aandelen en mijnbouw
 10. forum rang 6 MisterBlues 31 augustus 2020 12:37
  Als de economie weer op gang komt zijn dit grondstof en chemie - bedrijven die zullen aantrekken:

  Aperam Premium 1 € 25,550 € 25,55 € -1,03 -3,88% 12:18 kopen verkopen alert instellen historie
  ArcelorMittal Premium 1 € 11,030 € 11,03 € -1,79 -13,98% 12:19 kopen verkopen alert instellen historie
  Aurubis 1 € 59,800 € 59,80 € +7,44 +14,21% 12:15 kopen verkopen alert instellen historie
  BASF SE Premium 1 € 51,760 € 51,76 € -1,35 -2,54% 12:17 kopen verkopen alert instellen historie
  Gerdau SA 1 $ 3,630 € 3,05 € -1,49 -32,80% 28 aug kopen verkopen alert instellen historie
  Nexans 1 € 47,640 € 47,64 € +1,59 +3,45% 12:11 kopen verkopen alert instellen historie
  OUTOKUMPU OYJ 1 € 2,296 € 2,30 € -2,02 -46,84% 12:17 kopen verkopen alert instellen historie
  SALZGITTER AG 1 € 14,110 € 14,11 € -2,21 -13,52% 12:03 kopen verkopen alert instellen historie
  Umicore Premium 1 € 38,890 € 38,89 € -4,46 -10,29% 12:18
 11. forum rang 6 MisterBlues 5 september 2020 17:45
  In het kort

  De wereld wil met het breed gedragen Parijs-akkoord onder de arm alle economische sectoren de komende decennia gaan verduurzamen.

  Maar windmolens, zonnepanelen en batterijen vereisen grotere hoeveelheden metalen dan fossiele energie.

  Mijnbouw op de bodem van de oceaan kan een oplossing zijn, maar de gevolgen voor het leven zijn nog niet in kaart gebracht en productievergunningen zijn nog niet toegekend.

  Het was een wake-upcall: Elon Musk die onlangs mijnbouwbedrijven opriep om meer nikkel te gaan produceren. De grote baas van Tesla heeft deze belangrijke grondstof voor batterijen de komende jaren nodig om de ambitieuze groeiplannen van zijn fabrikant van elektrische auto's te realiseren. En er wordt te weinig van geproduceerd in zijn ogen. Maar Musk voegde er nog iets belangrijks aan toe. Hij biedt alleen een groot afnamecontract voor de lange termijn aan als bedrijven de nikkel op een efficiënte, milieuvriendelijke en duurzame manier uit de grond weten te halen. En ook nog eens tegen een lage prijs.
 12. forum rang 6 MisterBlues 14 september 2020 11:48
  Boskalis

  De waardering zelfs bij laagconjunctuur is laag. Door corona is olie exploratie niet aantrekkelijk en ook daar komt Boskalis bij kijken. Klimaatverandering en de energietransitie zijn echter onomkeerbare trends die Boskalis nog jarenlang bedrijvigheid zullen bezorgen. is. Ik ga Boskalis kopen voor de lange termijn. Staat absurd laag.
 13. forum rang 6 MisterBlues 22 september 2020 12:42
  quote:

  MisterBlues schreef op 26 augustus 2020 14:38:


  Tourism Industry Faces $1 Trillion Loss, 100 Million Jobs At Risk From Covid-19, UN Reports


  TOPLINE

  A new policy brief from the United Nations outlining Covid-19’s impact on the tourism industry projects the pandemic will cost the tourism industry approximately $1 trillion in losses and threaten more than 100 million jobs worldwide, underlining how the ongoing global crisis has devastated one of the world’s largest industries.
  Tourists pose outside Buckingham Palace

  Tourists gather outside Buckingham Palace while on the London Big Bus open-top tour in London. ... [+] PA Images via Getty Images
  KEY FACTS

  International tourist numbers are projected to decline by between 58% and 78% from 2019 to 2020, the UN reports, which would result in a drop of 850 million to 1.1 billion tourists.

  The expected loss in export revenues from international tourism is $910 billion to $1.2 trillion; $320 billion has already been lost in the first months of 2020, which is more than three times the loss experienced during the entire 2009 economic crisis.

  Approximately one in 10 people worldwide work in the tourism sector, and the impact of the pandemic has put 100 million to 120 million jobs at risk.

  The losses in the tourism industry are projected to reduce global GDP by between 1.5% and 2.8%, depending on how long the tourism standstill lasts.

  The tourism slowdown is expected to have the most detrimental impact on the world’s least developed countries—particularly in Africa—and small island developing states, where tourism accounts for a higher percentage of their GDP, as well as on the women and young people who make up the highest share of tourism workers.

  UN Secretary-General António Guterres emphasized the need to rebuild the tourism industry in a way that is “safe, equitable and climate friendly,” and the UN identified five priorities: mitigating the virus’s socio-economic impact, building “resilience” across the tourism value chain, maximizing the use of technology, promoting sustainability and fostering partnerships that will help tourism support goals for sustainable development.  Gaat erg interessant worden wanneer TUI gaat opkrabbelen. Nu heeft de Duitste staat een levenslijntje gegeven. Over een jaar een interessant rebound aandeel.

  TUI staat voor stevige ingreep, kosten moeten 30 procent omlaag

  Gepubliceerd op 22 september 2020 08:57 | Views: 1.132


  HANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis hakt er stevig in bij reis- en luchtvaartconcern TUI. De onderneming maakte bekend de overheadkosten met bijna een derde structureel omlaag te willen brengen. Daardoor staan als bekend 8000 banen op de tocht, zo werd in een handelsupdate gemeld.

  De ingrepen worden over de hele breedte van het bedrijf gedaan. Eind vorig jaar waren bij het concern circa 71.500 mensen in dienst. In Nederland heeft TUI zo'n 2800 werknemers. Volgens een woordvoerder is het nog altijd niet bekend hoeveel banen er in Nederland gaan verdwijnen. "We zijn er mee bezig. Er moet eerst nog heel precies overleg over worden gevoerd", aldus de woordvoerder.

  TUI heeft in de afgelopen maanden vrijwel geen inkomsten gegenereerd. Doordat wereldwijd reisrestricties golden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was het niet mogelijk om vakanties aan te bieden.

  Het bedrijf heeft als doel om de kosten met 300 miljoen euro omlaag te krijgen. Dat gebeurt stapsgewijs. Al dit jaar wordt gesneden in de uitgaven en tegen 2023 moet het plan volledig tot uitvoering zijn gebracht. TUI heeft momenteel naar eigen zeggen nog zo'n 2 miljard euro aan middelen beschikbaar. Het bedrijf kreeg onder meer steun van de Duitse overheid.

  Verder maakte TUI bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met vliegtuigmaker Boeing vanwege de problemen met de 737 MAX die om veiligheidsredenen aan de grond staat. Details van de compensatie werden niet gemeld.

  Vanwege de crisis heeft TUI zijn capaciteit voor de komende winter verder teruggeschroefd tot 40 procent van het normale niveau. Van de wintervakanties is momenteel 30 procent geboekt. Voor volgend jaar zomer gaat TUI uit van een vijfde minder vakantiegangers dan normaal.
 14. forum rang 6 MisterBlues 11 oktober 2020 12:35
  TKH

  TKH keerde vorig jaar nog 1,5 EUR p.a. uit. Dit jaar natuurlijk veel minder maar die hoogte zegt wat over de kracht van het bedrijf dat bekend staat om zijn technologische en innovatieve kwaliteiten. Een koerswinst van ongeveer 11 is weinig voor een groeibedrijf binnen de techsector. Ik ga TKH kopen als een typisch Covid-19 slachtoffer waarvan ik weet dat het volgend jaar weer op 45 zal staan. Typisch buy en hold aandeel.
 15. forum rang 6 MisterBlues 14 oktober 2020 17:38
  quote:

  MisterBlues schreef op 11 oktober 2020 12:35:


  TKH

  TKH keerde vorig jaar nog 1,5 EUR p.a. uit. Dit jaar natuurlijk veel minder maar die hoogte zegt wat over de kracht van het bedrijf dat bekend staat om zijn technologische en innovatieve kwaliteiten. Een koerswinst van ongeveer 11 is weinig voor een groeibedrijf binnen de techsector. Ik ga TKH kopen als een typisch Covid-19 slachtoffer waarvan ik weet dat het volgend jaar weer op 45 zal staan. Typisch buy en hold aandeel.


  Vandaag gekocht voor 30. Ik verwacht 60 over 1,5 jaar.
 16. forum rang 6 MisterBlues 15 oktober 2020 11:23
  quote:

  Dicky schreef op 13 oktober 2020 09:39:


  Wat de koers steun zou moeten gaan geven is het herstel van de auto industrie de laatste maanden. Volkswagen gaf bv aan dat hun verkoop in september hoger lag dan in september 2019, dus daar is sprake van een inhaalslag. Ook stimuleren overheden de verkoop van electrische auto's. Daarnaast opereert Tkh in de groeimarkten van telecom (5g netwerken) en energie (uitbreiding en vernieuwing stroomnetwerken). De productmix van Tkh is weliswaar gevoelig voor de coronaproblematiek, maar het bedrijf opereert ook in duidelijke groeimarkten, terwijl de auto industrie herstellende is. De ceo heeft op 11 augustus een prognose gedaan die voor het hele jaar 2020 uitkomt op een winst per aandeel van iets meer dan 1,50 euro. Gelet op koers winst waarderingen uit het verleden zou dit een koers rechtvaardigen van minimaal 35 euro. Op de huidige koers lijkt het aandeel koopwaardig, in elk geval niet verkoopwaardig. Het zou mij ook niets verbazen, als de 2e jaarhelft voor Tkh gunstiger uitvalt dan de ceo verwachtte. Tkh heeft immers ook nog besparingen doorgevoerd, die bij een beter verloop van de omzet zullen leiden tot hogere marges en dus meer winst.
 17. forum rang 6 MisterBlues 18 oktober 2020 11:53
  B&S: een echte herstelkandidaat Covid-19

  Deze distributeur van consumentengoederen is goed gediversifieerd naar eindmarkten toe. Gezondheids- en schoonheidsproducten lopen nog steeds erg goed – ook tijdens Corona. De retailafdeling en de leveringen aan cruiseschepen en taksvrije markten zakten in.

  60% van de EBITDA - na de overname in 2018 van FragranceNet (online kanaal voor o.m. parfums, huidverzorgingsproducten van grote merknamen) – bestaat inderdaad uit verzorgingsproducten.

  HTG Health & Beauty is de belangrijkste en weerbaarste divisie en heeft de hoogste marges. Aan het einde van het tweede kwartaal lag de verkoop aan winkels opnieuw op het niveau van 2019.

  HTG Liquor, dat likeuren verdeeld in Azië in Europa, zag de omzet in het tweede kwartaal minder dalen dan in het eerste. De toestand in Azië verbeterde immers aanzienlijk, al bleven de marges laag.

  De andere twee divisies, B&S en Retail, hebben het veel moeilijker. Binnen B&S blijkt de distributie van voedingsproducten aan defensie en andere overheidsorganisaties weerbaar en het overgenomen Lagaay Medical Group profiteert zelfs van de Covid-crisis.

  De leveringen aan cruiseschepen en taksvrije markten kwamen nagenoeg tot stilstand. En verbetering moet dit jaar niet verwacht worden. In de kleine retaildivisie (eigen winkels op internationale en regionale luchthavens) kreeg het een klap (omzet -90%). Gezien het verwachte moeizame herstel worden de kosten afgestemd op de omzet.


  Koers: lage 6 euro, was in 2019 nog in de 18.
 18. forum rang 6 MisterBlues 21 oktober 2020 19:45
  quote:

  MisterBlues schreef op 16 augustus 2020 14:17:


  Danone heeft een lagere waardering dan Nestlé of Unilever daar deze hogere marges en lagere schuldgraden kennen. Maar een upside voor Danone van 60% is veel.

  Het bedrijf is harder getroffen dan de twee anderen daar het veel meer watertjes e.d. levert aan horeca en haar medische producten strenge Covid-19 beperkingen en maatregelen kenden. Dat kostte wat.

  Ik ga morgen een lage hefboom turbo Danone kopen.

  Kerncijfers
  31/12/2019 31/12/2020
  Omzet (in '000) 25.287.000 24.850.000
  Winst / Aandeel 3,85 3,52
  Dividend / Aandeel 2,10 2,00
  Boekwaarde / Aandeel 26,57 26,80  Danone kondigt reorganisatie aan
  (ABM FN-Dow Jones) Danone heeft plannen onthuld voor een stevige reorganisatie. Dit bleek maandag uit berichtgeving van de Franse voedingsreus.

  Danone wil zo snel mogelijk terugkeren naar een winstgevende groei van 3 tot 5 procent.

  De onderneming bekijkt de strategische alternatieven voor Argentinië, het merk Vega en mogelijk ook andere bezittingen. Recent werd al Yakult verkocht voor bijna een half miljard euro.

  Ook de organisatie wordt aangepast, met 2 regionale CEO's, voor de tak Internationaal en voor Noord-Amerika, en een COO. Tevens vertrekt CFO Cécile Cabanis in februari 2021. Zij wordt opgevolgd door Jürgen Esser.

  In het derde kwartaal behaalde Danone een omzet van ruim 5,8 miljard euro. Op vergelijkbare basis betekende dit een krimp van 2,5 procent. Gerapporteerd was dit zelfs een terugval van meer dan 9 procent.

  Vooral de divisie die water verkoopt, heeft een lastig kwartaal achter de rug.

  De volumes bij Danone daalden in het derde kwartaal met 0,4 procent.

  Ook voor de tweede jaarhelft denkt Danone de impact van de coronacrisis te voelen. Dit jaar wil het voedingsbedrijf een terugkerende operationele marge van 14 procent realiseren en een vrije kasstroom van 1,8 miljard euro.

  Beleggers reageren goed op de plannen en het aandeel Danone stijgt maandag 2,3 procent.
 19. forum rang 4 joostUSA 21 oktober 2020 21:31
  Vanaf vandaag Danone bij mij op de watchlist gezet en zeker zeer koopwaardig in mijn boek. Net als coca-cola mooi groeined dividend en flinke discount. Zolang we in Europa niet stoppen met eten dan lekker blijven zitten lijkt me.

  Anyone nog een tip waar aan te schaffen: Euronext Paris of XET. Heb de belastingvoordelen met oog op dividend snel voor het oog, maar velen op dit forum wel dus vandaar de vraag;)
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 533,88 -0,10%
EUR/USD 1,1649 -0,18%
Germany30^ 11.627,00 +0,25%
Gold spot 1.878,99 0,00%
LDN100-24h 5.607,30 0,00%
NY-Nasdaq Composite 10.911,59 -2,45%

Stijgers

Van La...
+6,44%
Vastned
+4,61%
Ordina
+4,04%
AMG
+3,90%
Royal ...
+3,89%

Dalers

Nedap ...
-5,50%
ForFar...
-4,91%
ADYEN NV
-4,01%
Accell
-3,34%
Kendrion
-2,53%

Nieuws Forum Meer»

(38)

perry1 op 31 okt 2020 13:37
(1)

perry1 op 31 okt 2020 13:20
(4)

Patjakkert op 31 okt 2020 12:15
(10)

jan de vakman op 31 okt 2020 12:07
(31)

DirkDeNeu op 31 okt 2020 11:01

Column Forum Meer»

(6)

GroteVriendelijkePrutser op 31 okt 2020 13:29
(234)

Two_Million_Euro_Man op 31 okt 2020 12:57
(4)

Richard-81 op 31 okt 2020 09:10
(26)

Flowermountain op 30 okt 2020 22:29
(4)

Jelle Trader op 30 okt 2020 19:50
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare