Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Speculatief beleggen in aandelen v.d. euro-stoxx 50

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Eykpunter
0
Ik was het afgelopen jaar liquide, omdat ik geen aandelen durfde te kopen op het hoogtepunt van de opgeblazen koersen eind 2019 / begin 2020. Dat is nu anders, want de grootste prijzenlawine is nu achter de rug, zo lijkt het. Tijd om te gaan bodemvissen. Ik wil hiervoor het door mij gemaakte trading tool, bestaande uit door mij bedachte indicatoren gebruiken, om een door mij bedacht 'spelletje' te spelen, waarbij aanpassingen van de portefeuille alleen in het weekend worden aangebracht.

Ik ben van plan om 15000 euro te gebruiken om in maximaal 5 aandelen posities te openen, vergroten, verkleinen en sluiten waarbij ik hopelijk winst zal genereren. Mijn plan is om komend weekend het eerste verhaaltje te houden over mijn bedenksels en beoordelingen van de 50 aandelen in de Euro Stoxx 50.

Het wordt een verhaaltje met een plaatje.
Hierbij een afbeelding van de grafieken waarmee ik wil gaan werken, uiteraard van de Euro Stoxx 50 index.
Bijlage:
Eykpunter
0
WEEK 12 INLEIDING op het spelletje.

WAAROM AANDELEN? aandelen zijn een rustig bezit met meestal beperkte koersbewegingen, meestal loopt een aandeel niet waardeloos af zoals veel andere instrumenten waarmee men kan traden.
WAAROM EURO STOXX 50? In deze index zijn aandelen opgenomen die in euro’s noteren zodat ik geen koersrisico heb, ze zijn erg liquide en hebben een grote flee float., zodat ik er snel in- en uit kunt stappen
WAAROM VIJF POSITIES? het volgen van aandeelportefeuilles gaat het beste met ongeveer 7 posities, dan ben ik voldoende gespreid [risico management] en kan me toch focussen. Met een belegd kapitaal van € 15000 en een gewenste minimum ordergrootte van € 1000 [een positie wordt in drie stappen gevuld], kom ik op 5 posities, het is niet anders.
WAAROM DRIE STAPPEN? Als ik begin met een kleine basispositie, heb ik mijn kapitaal nog aan weinig exposure blootgesteld. als de positie tegen mij in loopt, hoef ik niet zoveel verlies te nemen. Gaat het goed, dan verdubbel ik, gaat het zeer goed, dan maak ik de positie vol. Er zijn dus ook drie koopsignalen voor 1: instappen, 2:verdubbelen en 3:maximeren. Daar tegenover zijn er drie verkoopsignalen voor 1:afromen, 2:halveren en tenslotte 3:sluiten.
WAAROM DRIE TIME FRAMES? Ik wil kort op de bewegingen zitten, ik handel daarom vooral op de drie-uurs grafiek, maar hou ook rekening met de dag- en de weekgrafiek. Het gedrag tov de indicatoren in de verschillende grafieken scoor ik om koop- en verkoopbeslissingen te nemen.

Meer over de grafieken en de indicatoren die erin staan, hoe en waarom ik die ontwikkeld heb, vind men hier: www.iex.nl/Forum/Topic/1332951/Techni...

Dit verhaaltje lijkt mij weer genoeg voor dit weekend.
Ik heb alle grafieken bekeken en gescoord. Bij alle aandelen kwam ik tot het oordeel AFBLIJVEN.
Toch bewegen de candles in de daggrafiek bij 17 aandelen al boven de HULL MOVING AVERAGE. Dat is de beste lijn om te gebruiken als indicator, sommige mensen handelen er zelfs op. Bij twee aandelen zit de koers al in de hoogste zone in de drie-uurs grafiek, namelijk ESSILOR LUXOTICA en ORANGE,
Het plaatje is van Orange:Bijlage:
Eykpunter
1
WEEK 13 DE EERSTE ORDERS

BEOORDELEN VAN DE GRAFIEKEN.
Het was een wilde week, waarin vrijdag de koersen verslechterden. Bij het scoren van de grafieken heb ik besloten om “hull” alleen te vermelden als de koers zowel in de drieuurs als in de daggrafiek boven de Hull Moving Average ligt. 23 aandelen hebben deze week in de drieuurs een koopsignaal gegeven, 13 daarvan zitten nog in de blauwe band, 7 scoren hull, vooral omdat veel aandelen vrijdag in de 3u onder deze lijn zijn gekomen.

ACTIES OP DE PORTEFEUILLE
Drie aandelen heb ik beoordeeld als “waardig”, omdat ze in de 3u een koopsignaal hadden, in de blauwe band zijn gebleven en hull scoren. Dit zijn Philips, Safran en Schneider Electric. Hier zal ik buy stop orders voor inleggen, Het stopniveau ligt boven de huidige koers op de bovengrens van het kanaal in de 3uurs. Omdat het kanaal zo breed is, leg ik de stop loss op centre low fib. Er zijn vier fibonacci lijnen in mijn landschap en deze is de onderkant van de grijze zone. De order voor Philips kon ik zonder problemen inleggen, maar die voor de twee Franse ondernemingen gaven een blokkade bij Lynx. Zal ik maandag over moeten bellen.

TOELICHTINGEN
WAAROM EEN BUY STOP OP UITBRAAK NIVEAU (= BOVENGRENS VAN HET KANAAL)
Het is counter intuïtief om tot kopen over te gaan als iets duurder wordt en daarop te wachten.
Om het toch zo te doen in een systeem waarin men alleen in de weekends met beleggen in de weer is, is een idee dat ik heb opgepikt uit het boek “Stan Weinstein’s Secrets For Profiting In Bull And Bear Markets”. Om alleen posities te krijgen in aandelen die stijgen, moet ik ze pas kopen als ze laten zien dat ze stijgen. Dat is het moment van uitbreken. Aangezien mensen door de week werken, zitten ze niet de hele dag koersen te volgen en moeten ze hun broker een order geven waarin dat gebeurt, een buy order, dan volgt de broker voor ze de koersen en hapt op het juiste moment. Ik voorkom zo dat ik geld stop in aandelen die blijven liggen of zelfs gaan dalen.

HET SPREADSHEET WAARMEE WORDT GESCOORD
Het plaatje toont een stuk van het spreadsheet dat ik wil gebruiken. Elke week werk ik het bij en volg op die manier systematisch de aandelen van de Eurostoxx 50.

Bijlage:
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 473,37 +0,44%
EUR/USD 1,0873 -0,65%
Germany30^ 9.432,76 -1,17%
Gold spot 1.603,98 +0,80%
LDN100-24h 5.444,05 +1,17%
NY-Nasdaq Composite 7.360,58 -4,41%

Stijgers

Royal ...
+9,34%
Alfen ...
+7,06%
SBM Of...
+6,83%
B&S Gr...
+5,43%
Fugro
+5,41%

Dalers

GrandV...
-4,08%
Kendrion
-4,00%
Vopak
-3,97%
ALTICE...
-3,26%
ASML
-2,99%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare