Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Coronavirus ook van invloed op Value8

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Value8 NV
3,98 0,22 5,85 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Value8 is 2020 met optimisme gestart, maar de corona-uitbaak raakt wel enkele van de bedrijven waarin het investeert. Dit bleek woensdag uit een persbericht van de investeerder.

Bij Kersten is sprake van een lager beroep op hulpmiddelen, waarbij de verwachting is dat die vraag direct zal herstellen zodra de huidige verstrekkende overheidsmaatregelen niet meer nodig zijn, aldus Value8.

Bij AmsterdamGold was eerst sprake van fors hogere omzetten en vervolgens van krapte bij toeleveranciers. Op jaarbasis wordt daar geen grote impact verwacht.

Ook bij Skysource wordt door Value8 geen grote impact verwacht.

"Mogelijkerwijs zullen de private bedrijven waarin Value8 investeert, wel een vertraging ondervinden in het uitvoeren van hun groeiplannen", voegde de investeerder toe.

Een belangrijk deel van het resultaat van Value8 is afhankelijk van de ontwikkeling van de beurskoersen van de bedrijven waarin het investeert.

"De koersdalingen die we nu meemaken zijn niet het gevolg van een slechte performance van de bedrijven waarin we investeren, maar van een wereldwijde gezondheidscrisis en de economische en beursimpact daarvan."

Indien de beurskoersen op het huidige niveau blijven, zou de negatieve impact ongeveer 6 tot 7 procent van het eigen vermogen en intrinsieke waarde bedragen, aldus Value8.

Value8 benadrukte woensdag de "bijzonder sterke uitgangspositie" van het bedrijf en de "riante liquiditeitenpositie". Dit laatste biedt ook ruimte voor nieuwe investeringen als kansen zich voordoen.

De intrinsieke waarde van het aandeel Value8 bedroeg eind 2019 7,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
Plukon heeft in Wezep dankzij hamsteraars zomerpiek al achter de rug
====================================================================
Problemen met arbeidsmigranten die niet kunnen, durven of willen komen? Bij Plukon in Wezep hebben ze daar geen last van. De pakweg honderd Poolse werknemers blijven juist nu in Wezep, waar ze dankzij hamsterend Nederland de eerste ‘zomerpiek’ al achter de rug hebben.

Floris Brandriet 01-04-20, 06:30
7
Waar aspergestekers en aardbeienkwekers onlangs nog aangaven zich zorgen te maken over de inzet van arbeidsmigranten, is het bij Plukon in Wezep bijna ‘business as usual’. ,,In elk geval is het normaler dan je misschien zou verwachten op dit moment’’, zegt marketing manager Gerda Zijlstra.
voda
0
Minder auto's verkocht in maart

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Stern Groep
8,20 0,20 2,50 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse autoverkoop is in maart fors gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dit constateerden BOVAG, RAI Vereniging en RDC woensdag.

In maart 2020 werden er 29.496 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is 23,4 procent minder dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De verkoop betrof vooral auto’s die reeds waren besteld voor de invoering van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.

"De consequenties van de coronamaatregelen op bestellingen van nieuwe personenauto’s door consumenten en bedrijven zullen hoogstwaarschijnlijk in de komende maanden duidelijk worden", aldus BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

"Hoe de autoverkoop zich dit jaar zal gaan ontwikkelen is zeer ongewis. Enerzijds wordt het vertrouwen onder consumenten en bedrijven ernstig aangetast en anderzijds is de productie in veel autofabrieken wereldwijd stilgelegd", voegden de organisaties toe,

In de eerste drie maanden van 2020 werden er 103.203 nieuwe auto's op kenteken gezet, 10,6 procent minder dan een jaar eerder.

Populair

In het eerste kwartaal van 2020 was Volkswagen met 11.920 registraties en een marktaandeel van 11,6 procent het meest populaire merk.

KIA was goed voor 7.837 registraties, gevolgd door Toyota, Peugeot en BMW met achtereenvolgens 7.134, 7.102 en 6.375 registraties.

In maart was de Volkswagen Polo het meest populaire model met een marktaandeel van 3,2 procent. KIA Niro volgde met 2,8 procent en Ford Focus met 2,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
De automobielsector ligt plat en de wagendealers zijn gesloten. Gevolg: de autoterminals in Zeebrugge slibben dicht.

Met een totale overslag van net geen 3 miljoen personenwagens per jaar is Zeebrugge een van de grootste auto-overslaghavens ter wereld. Schepen van overal ter wereld lossen er wekelijks tienduizenden auto's van alle merken. Die worden op gespecialiseerde terminals klaargestoomd voor de dealers of verder verscheept naar andere havens. Voor Tesla bijvoorbeeld is Zeebrugge dé invoerhaven voor de Europese markt.

Maar er is een probleem. Als gevolg van de coronacrisis is het gros van de autodealers gesloten en worden nog amper auto's verkocht. Daardoor is de toevoer naar de eindklant stilgevallen. De haven van Zeebrugge puilt dus uit van de nieuwe auto's die nergens naar toe kunnen.
voda
0
KLM gaat niet door met tijdelijk personeel

Gepubliceerd op 1 april 2020 16:39 | Views: 923

Air France-KLM 16:45
4,86 -0,24 (-4,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM neemt afscheid van personeel met een tijdelijk contract. Dat bevestigde KLM-baas Pieter Elbers na een bericht van cabinevakbond VNC. De bond heeft KLM er naar eigen zeggen niet van weten te overtuigen om personeel aan boord te houden.

De maatschappij heeft volgens VNC KLM-breed besloten alle contracten voor bepaalde tijd niet te verlengen. Het gaat dan om de periode van 21 april tot en met 30 juni. "Aangezien er op dit moment geen werk is voor de jaarcontractanten en daar op korte termijn ook geen zicht op is, ziet KLM geen andere optie dan deze collega’s te laten gaan", zegt VNC.

De bond is niet blij met de beslissing van KLM, ook in het kader van de nieuwe NOW-regeling, die bedoeld is voor behoud van werkgelegenheid. VNC had meer inzet verwacht om deze mensen tegemoet te komen. De bond heeft er bij KLM op aangedrongen dat het personeel waar nu afscheid van wordt genomen als eerste weer wordt benaderd als er weer werk te verdelen is.

Volgens Elbers wordt er zo correct mogelijk aan de regels voldaan. Hij benadrukt dat verder gekeken moet worden dan de termijn waar de NOW-regeling vooral voor bedoeld is. Hij denkt dat de impact van de coronacrisis nog wel enige tijd zal voortduren.

KLM had eerder al te kennen gegeven afscheid te nemen van 1500 tot 2000 werknemers. Dat was onderdeel van een pakket maatregelen om de kosten te drukken om de crisis het hoofd te bieden. Deel van de pakket was ook de versnelde uitfasering van de iconische Boeing 747-toestellen, die relatief duur zijn in gebruik. KLM voert nog overleg met vakbonden voor regelingen wat betreft winstdelingen en andere ingrepen.
voda
0
PERSBERICHT: Ease2pay NV: Covid-19 update

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ease2pay NV
0,91 0,03 3,41 % Euronext Amsterdam

Ease2pay is de innovatieve betaaldienstverlener die betalen voor
parkeren en tanken veiliger en goedkoper maakt. Wij faciliteren het
betaalproces volledig vanaf de telefoon, waardoor het betaalproces
Coronaproof is. Ease2pay is het contactloze betaalalternatief op 700
tankstations en voor duizenden parkeermeters in Nederlandse steden.

Met de uitbraak van het Covid-19 virus en de daarop volgende
intelligente lockdown is het autogebruik in Nederland sterk afgenomen.
Hierdoor ziet Ease2pay sinds half maart een blijvende daling in het
aantal auto-gerelateerde betaaltransacties. Ease2pay maakt zover het kan
gebruik van de financiële regelingen die de overheid ter
beschikking stelt. Daar waar het mogelijk is worden ook passende
maatregelen genomen om uitgaven te reduceren.

Aandeelhouder The Internet of Cars v.o.f. heeft op 18 december 2019 een
kredietfaciliteit van EUR650.000 aan de onderneming ter beschikking
gesteld, waarvan per 1 april 2020 EUR188.000 ongebruikt is. Ease2pay
verwacht dat de gevolgen van de uitbraak van het Covid-19 virus een
impact zullen hebben op onze prognoses en daarmee op de bereidheid van
externe partijen en de kapitaalmarkt om de onderneming te financieren.
Er bestaan derhalve significante onzekerheden en daarom is het op dit
moment, ondanks de kansen die besloten liggen in onze betaaloplossing,
niet goed mogelijk om in te schatten wat de invloed en gevolgen van het
COVID-19 virus voor de onderneming zullen zijn.

Einde persbericht.
voda
1
Michelin verlaagt dividend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Michelin -B-
79,84 -1,22 -1,51 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft woensdag aangekondigd dat het dividend wordt verlaagd en dat de jaarvergadering achter gesloten deuren zal plaatsvinden in juni, terwijl het coronavirus rondwaart.

De Franse bandenfabrikant stelde voor om zijn dividend te verlagen van 3,85 euro naar 2,00 euro. De betaling zou moeten plaatsvinden op 3 juli.

De jaarvergadering zal worden gehouden op 23 juni zonder dat aandeelhouders lijfelijk aanwezig kunnen zijn. Ze kunnen de vergadering wel online volgen.

"De groep heeft de financieringsbronnen en mechanismes klaarliggen om de onzekerheden rond de crisis het hoofd te bieden", stelde Michelin. Het bedrijf neemt de stappen nadat de regering verordonneerde dat burgers binnen moeten blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
287 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 471,30 -2,51%
EUR/USD 1,0910 -1,09%
Germany30^ 9.453,34 -4,86%
Gold spot 1.579,26 +0,36%
LDN100-24h 5.394,50 -4,41%
NY-Nasdaq Composite 7.700,10 -0,95%

Stijgers

Acomo
+4,35%
BAM
+3,14%
ForFar...
+2,84%
B&S Gr...
+2,60%
Vopak
+1,88%

Dalers

RANDST...
-8,05%
Sif Ho...
-7,99%
ABN AM...
-7,54%
Arcelo...
-7,23%
WDP
-7,18%

Nieuws Forum Meer»

(11)

Red_ op 1 apr 2020 19:28
(11)

plof® op 1 apr 2020 19:25
(26)

Harry Nik op 1 apr 2020 19:09
(19)

Mojo op 1 apr 2020 19:01
(11)

RSIman op 1 apr 2020 18:58

Column Forum Meer»

(21)

Bert Duck op 1 apr 2020 19:09
(123)

johhan op 1 apr 2020 19:07
(388)

Robin82 op 1 apr 2020 19:05
(3)

Goldfish1080 op 1 apr 2020 18:56
(3)

putbruy10 op 1 apr 2020 18:55
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare