Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
414 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Apae
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 26 maart 2020 11:15:


[...]

Nou dat is echt grappig dat je dit vraagt. We hebben vanmorgen bij de koffie gesproken over Alfen en hebben besloten deze als enige niet te verkopen.

Ik dacht al: die post zou ik ook op het Alfen forum verwachten. Met daar een aardig risico op een flink aantal volgers.
Mijn idee is, dat de grote afstraffing al is geweest, en dat er bij een zelfs diepe recessie niet heel veel meer afgaat bij een aantal aandelen. Uiteraard hebben we het dan over de bedrijven die die recessie waarschijnlijk overleven: BF is daarin een vraagtekentje maar voor mij een kleine positie die redelijk op het dieptepunt is gekocht. Daar wil ik de gok wel voor aangaan, al is die er gisteren bijna uitgegaan op de lopende verkooporder.
Onder de regenboog
0
quote:

Vocht schreef op 26 maart 2020 11:40:


[...]

Dat er grote problemen zullen komen is niet uitgesloten. Ik werk in de internationale sales. De eerste ontslagen staan al op de planning. Ik vind het schandalig na zo'n korte tijd. De beste maanden ooit gedraaid en zodra het even kan de werknemers die een vast contract moeten krijgen op straat zetten. MT dat nog steeds in 100k auto's rondrijden en de gewone man op straat tyfen.

De regering gaan niet iedereen redden, dus pas goed op uzelf. Ik denk er ook over na om een groot gedeelte te verkopen. Helaas zit ik te diep in de min bij ING, shell en PostNL om nog uit te stappen. Ik denk wel dat deze bedrijven het overleven. Bij Basic Fit heb ik mijn twijfels.

ING Shell geen probleem.

Basic-fit gaat het ook wel redden, wij verwachten dat hij richting 10 en lager gaat. Fonds was met 30 al overgewaardeerd , gezien de situatie "nu" lijkt 10 en lager een mooi instap moment. De komende tijd krijgen we een bak met ellende over ons heen, geen koers is daar tegen bestand.

Succes allemaal!
luckyluc10
0
Eergisteren niet gekocht met het idee van "ik wacht nog wel eventjes".
Gisteren uiteraard de ruime stijging van zeker 30% mogen bewonderen vanaf de zijlijn.

Puntje bij paaltje vandaag toch nog maar ingestapt op 14,5 voor de lange termijn.
Leek me al met al toch nog een rendabele koers om bij in te stappen.

Mocht de koers weer onder de 12,5 zakken heb ik nog wat cash achter de hand.
The Third Way...
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 26 maart 2020 11:15:


[...]

Nou dat is echt grappig dat je dit vraagt. We hebben vanmorgen bij de koffie gesproken over Alfen en …

Succes allemaal, wij drinken een tijdje koffie.

Je zegt ouder te zijn en toch komen jullie samen? Wees voorzichtig… ;-)

The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 20 maart 2020 13:11:


[...]
In theorie is het heel gemakkelijk:

Out:
1. Je personeelskosten laten vergoeden;
2. Je verhuurders om standstill vragen (is nu al standard);
3. Andere uitgaves op quasi nul zetten.

In:
De cash-inkomsten (abonnementen) van vooral de eerste maanden oppotten. Zelfs zonder dat e150 mln krediet kan je het dan heel heel lang uitzingen.

Ik kan me niet indenken dat een DGA en ondernemer als the Moose hier niet dag en nacht mee bezig is, en succesvol zal zijn. Ook omdat alle deuren openstaan bij de overheid. En wat voor keuze hebben tegenpartijen als verhuurders?

En indien die e150 mln nieuw krediet erbij komt ben je koning. Want vergis je niet, deze crisis vermoordt vele concurrenten.

Tenslotte: wanneer het over is en BFIT bv. toch een gigantische schuld heeft opgebouwd, dan zal het in vergelijking met de markt relatief juist veel sterker staan. Met het gigantische cash-vliegwiel kunnen die ongelofelijk snel worden afgelost. Op het 2019 draadje is dit al eens voorgerekend...

N.B.: wereldwijd krijgen fitness-clubs gigantische klappen. Basic-Fit wordt meegezogen. Terecht? Deels wel (want kosten zijn normaliter veelal vast) maar laat dat bij BFIT juist anders zijn. Belangrijkste aandachtspunt op termijn is inderdaad hoe lang het duurt. Indien geen 150 mln krediet en veel langer dan zes maanden lockdown moeten we beginnen ons zorgen gaan maken.

Eindelijk contact gehad met IR:

1. e150 mln krediet: nog geen definitief nieuws. De banken zitten nu in hun goedkeuringsproces. Verwacht wordt dat midden april het krediet beschikbaar komt.

2. Cashpositie: eerste twee maanden waarin de meeste nieuwe leden worden geboekt was boven budget.

3. Gezien 6-8 weken kosteloze aanloop zal de impact op de cashpositie vooral nu merkbaar zijn.

4. Kostenvergoedingen van overheidswege worden gebruikt.


Mijn conclusie: er is nog geen akkoord v/d banken maar de goede verstaander begrijpt dat de frontlinie v/d bank akkoord is en dat het nu aan risicomanagement is om dit definitief goed te keuren. Geen zekerheid maar wel zeer plausibel.

Vandaag mijn positie fors uitgebreid…

P.S.: Planet Fitness gaat nog steeds sinds hun aankondiging als een speer.
Jages
0
quote:

luckyluc10 schreef op 26 maart 2020 16:20:


Eergisteren niet gekocht met het idee van "ik wacht nog wel eventjes".
Gisteren uiteraard de ruime stijging van zeker 30% mogen bewonderen vanaf de zijlijn.

Puntje bij paaltje vandaag toch nog maar ingestapt op 14,5 voor de lange termijn.
Leek me al met al toch nog een rendabele koers om bij in te stappen.

Mocht de koers weer onder de 12,5 zakken heb ik nog wat cash achter de hand.


12,5 lijkt mij ook een mooi koersdoel.
CBM
0
Gaat wel wat langer duren allemaal.

Staan zeker sterk maar wees voorzichtig, aan alles komt een eind.
Jan87
1
Zojuist een mail ontvangen met verschillende opties waaruit de Basic Fit leden kunnen kiezen voor compensatie, nl:
1) Geld terug als korting: Het bedrag dat je betaald hebt voor de periode tussen de datum van sluiting van de club, en 1 mei verrekenen we als korting op je lidmaatschapsgeld. Verrekening vindt plaast vanaf het moment dat de clubs weer open zijn en we je lidmaatschap op de normale manier kunnen voortzetten. Het bedrag wordt verspreid over 6 periodes. Met deze optie steun je Basic-Fit, dankjewel!

2) goed gevulde goodiebag:
In plaats van een compensatie in je lidmaatschapsgeld, krijg je een goed gevulde rugtas met sportieve items. Een totale waarde van € 100! Met deze optie steun je Basic-Fit, dankjewel!

3) compleet bevriezen:
Hiermee bevries je je lidmaatschap en betaal je niks voor de periode dat de clubs gesloten zijn. De periode dat je lidmaatschap is bevroren, vanaf de sluiting van onze clubs tot we weer open zijn, wordt aan het einde van je lidmaatschap toegevoegd. De domiciliëring die voor de periode na de sluiting van de clubs reeds gedaan is, wordt in mindering gebracht bij de eerstvolgende domiciliëring na heropening.

4) love for the orange family:
In deze lastige tijd steun je graag onze medewerkers, freelancers en onze clubs. Hiermee kies je ervoor om tot 1 mei geen compensatie te ontvangen. Met deze optie steun je Basic-Fit, dank je wel!

WANNEER JE GEEN KEUZE MAAKT

Levert dit keuzestress op? Wanneer we geen keuze van jou ontvangen hebben, op het moment dat de clubs weer open zijn, krijg je automatisch de 'Geld terug als korting' optie.


We hopen dat je tevreden bent over de opties die we je bieden en wensen je veel positieve energie voor de komende weken. We kunnen niet wachten om je weer in de club te verwelkomen!


Al bij al ben ik zowel als club lid als aandeelhouder heel tevreden over deze aanpak. Gelukkig heb ik een pakketje bij kunnen kopen rond de 12 euro om mijn gemiddelde naar 18,77 te brengen :)
Jan87
0
Bovenstaande is voor Premium leden. De leden met een comfort abonnement hebben niet de keuze van de goodiebag maar wel deze:

Hiermee geven we je tot 31 december 2020 een upgrade naar het Premium lidmaatschap waarmee je altijd iemand mee naar de club kan nemen. Ook krijg je in die periode gratis YANGA Sports Water bij je abonnement. Waarde: meer dan €100. Met deze optie steun je Basic-Fit, dankjewel!

Voor de rest gelijkaardig.
The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 24 maart 2020 16:47:


[...]
Nu $44, nog even en +100% na dieptepunt...

Nu Planet Fitness op $52, +120%...
langetermijner
0
We verwachten in april nog gesloten te zullen zijn op basis van de huidige regels. Indien we toch langer gesloten moeten blijven, zullen we vanaf 1 mei alle lidmaatschappen bevriezen en dus sowieso geen incasso's meer doen totdat de clubs weer open zijn. We hopen natuurlijk van harte dat we zo snel mogelijk weer open mogen.

www.basic-fit.com/nl-nl/coronavirus
MvdR
0
De voorgestelde compensatiemaatregelen lijken me voor leden alleszins redelijk. Bovendien houdt BasicFit hiermee cash-wise gedurende de sluitingsmaanden zoveel mogelijk cash binnenboord. De compensatie wordt veelal pas verrekend in de periode dat de clubs weer open gaan.
voda
0
Berenberg handhaaft Houden advies op Basic-Fit
07:30
*Berenberg verlaagt koersdoel Basic-Fit van 34,00 naar 20,00 euro

Bron Binck
drooglegging
0
Netjes en duidelijk, goede communicatie.

Omdat het bedrijf genoteerd is kies ik voor optie 3
Was het privaat dan was het keuze 4 geweest.

BF gaat deze crisis goed doorstaan, maar de hygiene gaat in de toekomst doorslaggevend worden in de grotere steden.
Ik ging al naar kleinere filialen buiten de stad om deze reden, de aanwezige TV schermen maakten ook het verschil.

Een filiaal als Diemen of Sloterparkbad doet zomaar meer dan 3500 leden(minimaal 2 tientjes per lid per maand)
The Third Way...
0
quote:

langetermijner schreef op 26 maart 2020 23:47:


We verwachten in april nog gesloten te zullen zijn op basis van de huidige regels. Indien we toch langer gesloten moeten blijven, zullen we vanaf 1 mei alle lidmaatschappen bevriezen en dus sowieso geen incasso's meer doen totdat de clubs weer open zijn. We hopen natuurlijk van harte dat we zo snel mogelijk weer open mogen.

www.basic-fit.com/nl-nl/coronavirus

Met alle cash v/d boven budget groei in de eerste o zo belangrijke maand van het jaar is er derhalve een zeer belangrijke buffer.

Wat is het toch fijn om een echte ondernemer en DGA als the Moos aan het roer te hebben staan…
Onder de regenboog
0
Nou daar gaan alle mooie cijfers van Basic Fit. Zoals altijd in een crisis is een berg aan slecht nieuws de voedingsbodem voor lagere koersen.
US heeft het totaal verkeerd aangepakt en krijgt na het weekend een berg lijken te zien en een berg ontevreden beleggers. Dat land gooit geen binnenlandse grenzen dicht, dus China komt ze over een paar weken wel een handje helpen. De rollen worden omgedraaid.

*Berenberg verlaagt koersdoel Basic-Fit van 34,00 naar 20,00 euro

Blijven zitten en zet korte termijn uit je hoofd, deze crisis zal de geschiedenis ingaan als DE CRISIS!
Wie nog positie heeft met verlies, blijf zitten en raak niet in paniek. De koers komt na een paar weken wel weer tot rust. Maar de bodem is echt nog niet in zicht.

Onder de regenboog
0
Ik heb en abonnement bij Basic Fit, woon deels in Frankrijk. Basic- Fit is Frankrijk, veel mensen denken aan NL en dat is een grote fout. Hier is het verboden de straat op te gaan zonder papier, 1 persoon per huis, slecht 1 km rond je huis en men verwacht dat het hier door gaat tot eind MEI. Sport scholen en samenkomsten zeker tot eind Juni verboden. Dus zet dat sporten voor Basic Fit maar uit je hoofd per Mei, je mag blij zijn als intensief samen zijn al dit jaar mogelijk is. Volgens mij dringt het hier ook niet echt door wat er aan de hand is. In mijn vrienden kring liggen er nu 6 plat thuis en echt niet oud, allemaal in de 40. Wakker worden mensen, dit gaat er zeer diep inhakken. De eeuwige groei alle kanten op, moest een keer mis gaan. De futures zien er niet goed uit in de US, het is net als bij ons omhoog en omlaag met scherpe uitschieters. Denk dat het vandaag wel begint in te dalen in America , je ziet futures dalen , dus dat ziet er niet goed uit voor de komende dag. En vergeet niet dat het wekend eraan komt, als dit zo doorgaat met dhr Trump dan komen ze daar landelijk boven dee 200.000 besmettingen. Ze zitten nu al op 80.000 en het land is nog steeds binnen niet op slot. Nou, Succes met al jullie cijfers en berekeningen! Ben niet snel negatief , eigenlijk nooit.....maar een normaal denkend mensen weet dat 200.000 besmettingen in dat land zeker in zicht komt.
Onder de regenboog
0
quote:

Basic Growth schreef op 27 maart 2020 10:18:


@onder de regenboog

Ik zie geen daling hoor


Ik mag hopen dat we ongelijk krijgen, ik hoop het echt. Maar op welke manier wij er hier ook over praten en bekijken, wij zien alleen maar een richting naar beneden. Laten we hopen dat je gelijk hebt.

Geld maakt blind ;-)

Alles wijst erop dat het ergste nog moet komen!
edition.cnn.com/2020/03/27/health/us-...

414 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Basic-Fit Meer »

Koers 18,340   Verschil +0,60 (+3,38%)
Laag 18,160   Volume 507.436
Hoog 19,480   Gem. Volume 263.134
9 apr 2020 14:39
label premium

Basic-Fit: Hoge koersdoelen, lage koers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare