Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel Aegon AEX:AGN, NL0000303709

 • 3,544 24 jun 2021 17:35
 • +0,042 (+1,20%) Dagrange 3,483 - 3,548
 • 8.903.527 Gem. (3M) 9,3M

AEGON JANUARI 2020

472 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FORT1944 1 januari 2020 10:20
  quote:

  Marc.D schreef op 1 januari 2020 10:02:


  Een ieder een gezond en gelukkig 2020 !!

  Nog even twee maanden doorbijten met Alex aan het roer :)

  Ben benieuwd / we gaan het zien of Friese dit aandeel uit het slop kan halen .
  Ook zoveel Marc , maar wij als beleggers moeten AEGON uit de slop koers halen en dat kan alleen met bijkopen en niet verkopen tegen een paar centjes winst
  AEGON is een penny aandeel aan deze koers , er is dringend een negatieve split nodig , dit hebben ze in het verleden ook bij AGEAS gedaan met succes .
 2. forum rang 4 RobS 1 januari 2020 12:49
  Nieuw jaar nieuwe kansen dus deze man gaat Aegon uit het slob helpen:

  In het nieuws: Lard Friese (nieuwe CEO Aegon)
  Lard Friese maakt een opvallende overstap binnen de verzekeringswereld. Na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan bij Nationale-Nederlanden wordt hij nu de nieuwe CEO van concurrent Aegon.

  Een profiel. Het was de Europese Commissie die Lard Friese, CEO van NN Group, indirect aan zijn baan hielp. In 1991 fuseerde het bedrijf met de NMB Postbank Groep, waardoor het onder de ING Groep viel. Ondanks dat Nationale Nederlanden onder eigen naam bleef opereren, moest ING in 2008 de verzekeringstak afstoten voor het verkrijgen van een lening van de Europese Commissie. Friese, die verantwoordelijk was voor de verzekeringen in Nederland, België en Luxemburg, kwam daarmee aan het hoofd te staan van de NN Group. Onterecht was het niet: Friese heeft veel nationale en internationale ervaring in verzekeringen. Na een studie rechten aan de Universiteit Utrecht begon hij zijn carrière bij PwC, NOG Verzekeringen en Aegon. Bij laatstgenoemde schopte hij het na acht jaar in de Raad van Bestuur tot het hoofd van Aegon in Japan. Geldsom Het duurde in totaal vier jaar voordat NN officieel afgestoten werd. Een periode die volgens Friese veel van hem vroeg als leider. ‘ Als zaken onzeker lijken, moet je zorgen dat je koers houdt en rustig blijft. Daarnaast moet je goed en intensief communiceren met al je stakeholders,’ aldus de topman in een interview met Managementscope. ‘Je medewerkers, maar ook klanten en aandeelhouders. Zorgen dat je de logica uitlegt van de stappen die je neemt, zodat iedereen kan zien: dit gaat niet bruusk, maar met discipline en doordachtheid.’ Toen op 2 juli 2014 officieel de gong klonk en NN Group naar de beurs gebracht werd, kreeg Friese niet alleen de leiding, maar ook een fors bedrag mee van moederbedrijf ING. Dit onder grote druk van toezichthouder De Nederlandsche Bank, die een nieuwe standaard wilde zetten in verzekeringsland. Door de grote geldsom had Friese veel ruimte voor overnames. Delta Lloyd Het ongevraagde bod dat hij in 2016 op Delta Lloyd deed in oktober 2016 was daar het gevolg van. Door de lage beurskoers was het bedrijf een ideale prooi, al hield de top van het bedrijf het bod eerst af. Er was hoop op hulp van grootaandeelhouder Fubon, maar toen die uitbleef werd er € 5,30 per aandeel betaald. Vandaag werd bekend wat die overname concreet betekent: Tegen 220 moet er ongeveer 350 miljoen euro aan kosten bespaard worden. Afdelingen worden samengebracht, vooralsnog zijn er geen cijfers bekend over het aantal ontslagen. Uitgesloten wordt dit echter niet.

  Het moet voor Lard Friese voelen als een warm bad. Tussen 1993 en 2003 was hij al werkzaam bij Aegon en nu moet hij per maart 2020 de nieuwe chief executive officer (CEO) van de verzekeraar worden. Daarmee maakt Friese een transfer binnen de verzekeringswereld, want momenteel is hij nog de topman van Nationale-Nederlanden (NN).

  De overstap van Friese – vijf jaar lang CEO van NN – naar Aegon is opvallend, want de geboren Nederlander neemt veel kennis en kunde van NN mee. Dat de 56-jarige Friese pas in maart aan de slag kan, komt dan ook omdat hij een concurrentiebeding had in zijn contract, vertelt een NN-woordvoerder aan RTL Z. Omdat hij overstapt naar de grote concurrent, geldt een ‘cooling down’-periode van zes maanden. “Dat is heel normaal, net als dat hij meteen zijn taken heeft neergelegd. Het is zijn persoonlijke afweging, als bedrijf houd je rekening met dit soort ontwikkelingen”, antwoordt zij op de vraag of men baalt van Friese’s overstap.

  Amerikaanse topman
  Aegon was lang op zoek naar een vervanger voor Alex Wyneandts, die in 2008 topman werd bij de verzekeraar. Omdat Aegon zo’n zestig procent van de omzet uit de Verenigde Staten haalt, werd er ook nadrukkelijk over de grens geshopt.

  “We hebben negen maanden gezocht, zowel in de VS als hier”, zegt voorzitter van de raad van commissarissen Bill Connelly van Aegon tegen Het Financieele Dagblad. “De nieuwe ceo moet het bedrijf laten groeien. Friese is de juiste persoon daarvoor: hij heeft NN veranderd en laten groeien en hij heeft een goed trackrecord met de uitvoering van een strategie.” Friese krijgt niet de taak mee om Aegon op te splitsen. “Dan hadden we de zoektocht gestart naar een heel ander soort topman.”

  De benoeming van Friese is niet onterecht: hij heeft veel nationale en internationale ervaring in verzekeringen. Na een studie rechten aan de Universiteit Utrecht begon hij zijn carrière bij PwC, NOG Verzekeringen en dus Aegon. Bij laatstgenoemde schopte hij het na acht jaar in de raad van bestuur tot het hoofd van Aegon in Japan.

  Koers houden
  Friese’s voormalige werkgever Nationale Nederlanden werd in 1991 na een fusie onderdeel van de ING Groep. Nationale Nederlanden bleef onder eigen naam opereren, maar in 2008 moest ING de verzekeringstak afstoten om een lening te krijgen van de Europese Commissie. Friese, die tot dat moment verantwoordelijk was voor de verzekeringen in Nederland, België en Luxemburg, kwam aan het hoofd te staan van moederbedrijf NN Group.

  Het duurde in totaal vier jaar voordat NN officieel afgestoten werd. Een periode die volgens Friese veel van hem vroeg als leider. “Als zaken onzeker lijken, moet je zorgen dat je koers houdt en rustig blijft. Daarnaast moet je goed en intensief communiceren met al je stakeholders”, aldus Friese in een interview met Management Scope. “Je medewerkers, maar ook klanten en aandeelhouders. Zorgen dat je de logica uitlegt van de stappen die je neemt, zodat iedereen kan zien: dit gaat niet bruusk, maar met discipline en doordachtheid.”

 3. hartenaas 1 januari 2020 13:11
  quote:

  FORT1944 schreef op 1 januari 2020 10:20:


  [...] Ook zoveel Marc , maar wij als beleggers moeten AEGON uit de slop koers halen en dat kan alleen met bijkopen en niet verkopen tegen een paar centjes winst
  AEGON is een penny aandeel aan deze koers , er is dringend een negatieve split nodig , dit hebben ze in het verleden ook bij AGEAS gedaan met succes .


  Aan een negatieve split heb je geen flikker.
  Met jouw eerste zin ben ik het wel eens.
472 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Aegon Meer »

Koers 3,544   Verschil +0,04 (+1,20%)
Laag 3,483   Volume 8.903.527
Hoog 3,548   Gem. Volume 9.336.756
24 jun 2021 17:35
label premium

Aegon: Hogere winst maar lagere solvabiliteit

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over financials

  6 december 2017 16:13 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over NN, Aegon en ASR

  9 mei 2017 16:52 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Aegon

  5 juli 2016 16:55 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Speculatief: putoptie maart Aegon

  14 februari 2012 10:28 - FTV

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links