Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
UBS haalt Aegon en ASR van de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

UBS haalt Aegon en ASR van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Aegon en ASR Nederland verlaagd van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel voor ASR 50,50 euro bleef, maar dat voor Aegon werd verhoogd van 6,30 naar 6,65 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

Volgens de analisten van UBS zijn het risico en rendement van Aegon inmiddels in balans. Aegon zal zijn aandeelhouders goed blijven belonen, gedurende een lange periode, maar de risico's blijven volgens de analisten ook aanwezig.

Indien Aegon het belang in ASR verkoopt, zal dit gevolgd worden door een groot aandeleninkoopprogramma, voorziet UBS. De bank gaat er sowieso vanuit dat Aegon vanaf 2025 jaarlijks voor 300 miljoen euro eigen aandelen zal inkopen.

Over ASR zei UBS dat het niet verwacht dat de verzekeraar bij de beleggersdag op 27 juni de doelstellingen significant zal verhogen. Bij ASR rekent UBS op een jaarlijkse aandeleninkoop van 200 miljoen euro, terwijl het dividend ook met 5 tot 10 procent zal worden verhoogd.

Het aandeel Aegon daalde dinsdag met 1,2 procent naar 6,10 euro. ASR verloor 2,2 procent op 46,67 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon kopen verkopen

72% zegt kopen

29 stemmen

ASR Nederland kopen verkopen

81% zegt kopen

26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.