Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toekomstvoorspellingen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 december 2019 10:35:


TKH en Flow Traders koopkandidaten voor 2020

Flow Traders
20,80 Euronext Amsterdam

TKH Group
49,42 Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen TKH Group en Flow Traders zullen in 2020 bovengemiddeld presteren. Dit is de verwachting van fondsmanager Willem Burgers van het Add Value Fund.

Voor Flow Traders was 2019 nog een tegenvallend jaar, aldus Burgers. "Een bedrijf dat contrair presteert." Daarmee is het aandeel een soort 'hedge' op de portefeuille, licht de fondsmanager voor de camera van ABM Financial News toe. Zijn koersdoel is 28 tot 30 euro.

TKH is "de ASML van de bandenbouw", aldus Burgers. ASML steeg afgelopen jaar circa 100 procent en "die zie ik met enige vertraging ook komen" bij TKH.

www.youtube.com/watch?v=lftlDJSld2k

Door: ABM Financial News.


Het Add Value Fund presteerde in het laatste kwartaal van 2019 matig.
De kosten van dit fonds zijn bovendien hoog.

Mijn voorkeur gaat uit naar het Kempen Orange Fund.
haas
0
Kooplijst 2020: John Beijer
Door Belegger.nl op 27 dec 2019 om 08:40 | Views: 15.435

Kooplijst 2020: John Beijer
De Kooplijsten zijn niet compleet zonder de tips van John Beijer, senior analist van Turbotrends. Hij kiest drie aandelen die fors zijn afgestraft op de beurs, maar de potentie hebben om goed te herstellen.

1.Fugro
2.Arcelor
3.Bpost

www.beursduivel.be/Column/491093/Koop...
DeZwarteRidder
0
Beursexperts verkiezen de underdogs voor 2020

Christophe De Rijcke
17 december 2019 00:00

Met Orange Belgium, CFE en UCB als topfavorieten schuiven de beursexperts de achterblijvers op de Brusselse beurs naar voren.

Tradities zijn er om in ere te houden. Voor het 24ste jaar op rij polste De Tijd naar de favorietenlijstjes bij 14 analistenteams, 11 beurshuizen, vermogensbeheerders en privaatbankiers en 3 beleggingsbladen. We vroegen elk team een top vijf door te sturen in volgorde van voorkeur.?Dat leidde tot deze tien oogappels voor 2020.?
1. Orange Belgium

De koers van Orange Belgium geraakt al zeven jaar met moeite boven 20 euro, maar volgens de beursexperts is de uitbraak op komst. Ze delen daarmee de visie van topman Michaël Trabbia tijdens onze CEO Talks. De ‘challenger’ is vandaag de oogappel in de telecommarkt, want de twee rivalen, Proximus en Telenet, staan op geen enkel kooplijstje. ‘We verwachten in 2020 een verdere winstgroei dankzij een aanhoudend sterk commercieel momentum in combinatie met kostenbesparingen’, zegt BNP Paribas Fortis. Die lagere kosten moeten onder meer komen van lagere groothandelstarieven voor de kabel. Die worden bepaald door de toezichthouder BIPT. ‘Het onlangs gelanceerde aanbod Love Duo (internet + mobiel abonnement) dat focust op kabelknippers zal ook in 2020 de Belgische markt beroeren. We zouden daar bewijzen van moeten zien bij de publicatie van de vierdekwartaalcijfers’, zegt ING. ‘Orange Belgium kiest voor eenvoudige aanbiedingen. Dat lokt klanten’, zegt Puilaetco Dewaay. KBC Securities sluit niet uit dat de Franse moedergroep Orange op termijn de minderheidsaandeelhouders uitkoopt. Verschillende beursexperts wijzen ook op een risico: de komst van een vierde mobieletelecomspeler in België. Maar de meesten denken dat de wens van vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) niet zal uitkomen.

2. CFE

Met CFE kiest het analistenheir eveneens voor een achterblijver. ‘Het aandeel bodemde deze zomer uit op het laagste niveau van de voorbije vijf jaar, waarmee de aanvang van een opwaartse cyclus werd aangevat’, zegt De Belegger. ‘De bagger- en bouwgroep noteert 40 procent onder de historische piek van 2017’, signaleert Test-Aankoop Invest. ‘De tegenvallende conjunctuur leidde tot minder aanbestedingen en overcapaciteit.’ ING beaamt: ‘De waardering is historisch laag.’ De analisten geloven echter in beterschap. ‘De bouw-
activiteiten zijn niet langer verlieslatend en het paradepaardje DEME (baggerdochter) gaat een veel beter 2020 tegemoet’, vervolgt Test-Aankoop Invest. ‘De grotere vraag naar hernieuwbare energie zal het orderboekje van CFE/DEME ten goede komen, niet alleen in Europa, maar ook steeds meer in de VS’, zegt ING. Leo Stevens & Cie benadrukt dat de baggersector een oligopolie is. De Belgisch/Nederlandse bedrijven DEME, Boskalis, Van Oord en Jan De Nul verdelen de markt. ‘De windactiviteit op zee is de sterkste groeimotor. Maar DEME kijkt ook al verder dan morgen. De testen om mangaanknollen op de oceaanbodem te ontginnen zijn begonnen. Een mogelijk nieuwe groeiaandrijver.’ ‘De vereenvoudiging van de groepsstructuur naar een zuivere maritieme dienstverlener - dus de verkoop van de bouwactiviteiten of de samenvoeging ervan met die van Ackermans & van Haaren- kan op termijn extra waarde naar boven brengen’, voegt De Belegger er nog aan toe.

3. UCB

‘Het beleggerssentiment en de verwachtingen voor UCB zijn laag. Het aandeel is in 2019 achtergebleven, onder meer door tegenvallers in de pijplijn’, zegt PuilaetcoDewaay. ‘Na enkele tegenslagen krijgt een osteoperosemiddel (romosozumab) goedkeuring in alle belangrijke markten.’ Donderdag kreeg UCB groen licht van Europa. Ook Dierickx Leys Private Bank is tuk op UCB. ‘De biofarmagroep heeft de leemte van Zyrtec (allergie) en Keppra (epilespie), waarvan de patenten vervallen zijn, goed opgevuld met Cimzia (Crohn), Vimpat (epilepsie) en Neupro (Parkinson). En met de overname van Ra Pharmaceuticals is de pijplijn aan nieuwe medicijnen nog wat breder.’ Zo is UCB, net als Argenx, actief in de behandeling van de spierziekte MG, zowel via een eigen middel als via zilucoplan, het middel van Ra Pharmaceuticals. UCB nam de Amerikaanse biotechgroep afgelopen jaar over voor 2,1 miljard dollar. ‘Na de overname van Ra blijft de schuldgraad van UCB draaglijk’, weet Dierickx Leys Private Bank. Leleux AB is ook tuk op UCB, maar dan via de monoholding Tubize. ‘De onderwaardering bedraagt bijna 40 procent. Dat is interessant bij een mogelijke overname van UCB.’ Blijft de vraag of dat voor de familie een optie is.
DeZwarteRidder
0
Favorieten voor 2019 waren schot in de roos

Wie op 31 december 2018 zijn karretje vollaadde met de tien Belgische beursfavorieten die in De Tijd verschenen, heeft na 11,5 maanden een rendement inclusief nettodividenden van 39 procent. De absolute toppers waren Barco (+116%) en Euronav (+68%). Minstens even belangrijk voor het rendement is dat de analisten de missers van het jaar hebben ontlopen, zoals Colruyt (-23%) en Biocartis (-36%).

Het rendement ligt ruim de helft hoger dan de winst van de Bel20-Net returnindex (+24%), die rekening houdt met de nettodividenden. Voor de buitenlandse oogappels is het plaatje eerder gemengd. NN, Aegon en X-Fab misten de beursrally. De twee meest vernoemde aandelen, Microsoft (+54%) en Walt Disney (+38%), waren wel een voltreffer. Gemiddeld genomen stegen de koersen van de tien buitenlanders met 16 procent, tegenover een klim van de MSCI World Euro-index met 26 procent.

4. Argenx

Ondanks een koersklim van ruim 400 procent in twee jaar tijd is het Gentse Argenx met lengtes voorsprong het favoriete biotechaandeel van het moment, merkt Inside Beleggen op. ‘We gaan ons in 2020 niet vervelen met Argenx. Het belangrijkste nieuws zijn de fase 3-resultaten van het antilichaam efgartigimod voor de spierziekte MG. Die worden in de tweede jaarhelft verwacht’, zegt het beursblad. ‘Als ze positief zijn, kan dat middel tegen eind 2021 op de markt komen.’ In de behandeling van MG heeft Argenx een voorsprong op UCB. In de eerste helft van 2020 worden fase 2-resultaten verwacht voor de behandeling van de huidziekte PV met efgartigimod. Ook bij Van Lanschot Bankiers is Argenx de topfavoriet. ‘De groep beschikt nog tot diep in 2021 over voldoende cash. En Argenx heeft een goedgevulde pijplijn met ook cusatuzumab (AML, bloedkanker, fase 2), ARGX-117 (preklinische fase, auto-immuun) en ARGX-118 (preklinische fase, luchtwegenontsteking). Wat opvalt: de liefhebbers van Argenx hebben UCB niet op hun lijstje staan, en omgekeerd. Analisten kiezen met andere woorden partij, hoewel het om twee totaal verschillende soorten aandelen gaat. UCB staat bekend als een goedehuisvaderaandeel met een regelmatig dividend, terwijl Argenx eerder is weggelegd voor dynamische beleggers.

5. Fagron

Fagron , de leverancier van apotheken en ziekenhuizen, staat op het favorietenlijstje van Degroof Petercam. ‘Fagron heeft nog wat groeiversnellers in huis, zoals de verkoop van eigen merkconcepten, denk aan Trichoconcept tegen haaruitval, en de fabriek voor steriele bereidingen in de VS, die de komende jaren in omzet moet verdubbelen.’ Ook Kepler Cheuvreux, de partner van Belfius, schuift Fagron naar voor. ‘We houden bij Fagron van de combinatie van de grote voorspelbaarheid van de winst, de hoge cashgeneratie en het marktleiderschap.’ Kepler Cheuvreux verwacht de komende drie jaar een jaarlijkse groei van de omzet met 7 procent en van de winst met 10 procent. Nagelmackers juicht de overname van Cedrosa toe, een Mexicaanse speler. ‘Het management van Fagron ziet gelijkenissen met de Braziliaanse markt tien jaar geleden, een markt die Fagron eigenhandig wist uit te bouwen en te exploiteren.’

6. D’Ieteren

De autodienstengroep D’Ieteren heeft het momentum mee. ‘De groep verhoogde de winstgroeiprognose voor 2019 van 25 naar 35 procent’, brengt Dierickx Leys Private Bank in herinnering. D’Ieteren bestaat de facto uit twee afdelingen: D’Ieteren Auto, de grootste autoverdeler in ons land met een focus op Volkswagen-merken, en Belron, de wereldmarktleider in het herstellen en vervangen van autoruiten. ‘We verwachten een sterke groei van Belron, dat in de VS op volle snelheid draait. En de autodistributie blijft een stabiele cashflowmachine.’ Oh ja, er is nog die derde divisie Moleskine (luxeschriftjes), de weinig geslaagde overname van gewezen CEO Axel Miller. ‘Er is potentieel om de marges gevoelig te verbeteren’, zegt Degroof Petercam. Tot slot vindt het beurshuis de waardering van slechts 7,6 keer de verwachte winst voor 2020 interessant.

7. Umicore

De aandelen van Umicore hebben een roetjsbaanjaar achter de rug. De verwachtingen voor de kathodebusiness werden verlaagd. Die kathodes worden gebruikt voor herlaadbare batterijen, onder meer in e-wagens. ‘De structurele shift naar een elektrisch wagenpark is geen rechte lijn’, zegt Puilaetco Dewaay. ‘Er waren de forse subsidieverlagingen in China en veiligheidsissues in Zuid-Korea. Vanaf 2020 verwachten we dat de meeste kopwinden voor Umicore achter ons liggen.’ Ook Test-Aankoop Invest is enthousiast. ‘De domeinen waarin Umicore actief is - katalysatoren, kathodes en recyclage - winnen aan relevantie door de strengere uitstootnormen en door de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen.’
DeZwarteRidder
0
8. AB InBev

AB InBev is de zoveelste ‘achterblijver’ in deze top tien. ‘Sinds de piek van eind 2015 verloor AB InBev circa de helft van zijn beurswaarde’, zegt Leleux AB. ‘Afkalvende marktaandelen, de hoge schuldgraad, krimpende biervolumes en de knip in het dividend zijn de oorzaken.’ Leleux AB ziet een koersherstel op twee benen: de winstgevendheid moet toelaten de schuld af te bouwen, terwijl nichestrategieën (alcoholvrij bier en duurdere premiumbieren) opnieuw tot groei moeten leiden. ‘We verwachten in 2020 een herstel van de marges in Brazilië, een groter marktaandeel in Mexico en beterschap in de VS’, vult KBC Securities aan.

9. Euronav

‘Tegen de huidige koersen is Euronav een koopje’, zegt Test-Aankoop Invest over de vervoerder van olie op zee. ‘U betaalt slechts iets meer dan de boekwaarde en volgens ons zullen de transporttarieven hoog blijven omdat het tankeraanbod slechts met mondjesmaat toeneemt.’ BNP Paribas Fortis ziet verschillende elementen die de tankerrederijtarieven positief zullen beïnvloeden: een krimpend orderboekje voor de bouw van nieuwe tankers, de verschroting van oudere tankers, de boycot van Iraanse tankers en de langere vaarafstanden door de toenemende olie-export vanuit de VS naar Azië. Eind oktober kondigde Euronav als eerste Belgische bedrijf een kwartaaldividend aan.

10. Ackermans

Als we de indirecte stemmen meetellen, is niet Orange Belgium, maar CFE de topfavoriet voor 2020. Ook BNP Paribas Fortis en Van Lanschot Bankiers verwachten volgend jaar een boost bij CFE/DEME. Maar ze verkiezen daarvan onrechtstreeks te profiteren via hoofdaandeelhouder Ackermans & van Haaren . ‘Door de oplopende cashberg heeft Ackermans ruimte om een forse pluk eigen aandelen in te kopen en de achtergebleven beurskoers op te krikken’, zegt BNP Paribas Fortis. ‘We zien bovendien een herstel bij het kleinere Sipef (palmolie), terwijl private banking en (zorg)vastgoed recurrente sterkhouders zijn.’

11. De eervolle vermelding

Zeven bedrijven vallen net buiten de top tien, maar verdienen een eervolle vermelding wegens twee nominaties op een favorietenlijstje. Van Lanschot Bankiers gelooft in het Solvay van Ilham Kadri. ‘Het brutodividendrendement van de chemiereus ligt boven 4 procent. We zien dat cijfer de komende jaren licht stijgen. Sinds 1982 is het dividend nooit verlaagd.’

Nog in de industrie is de herstelbeweging bij Ontex ingezet na een aantal moeilijke jaren. Ze zal in 2020 aan momentum winnen, meent BNP Paribas Fortis. ‘We rekenen voor Resilux RES1,39% in 2020 en de volgende jaren op een geleidelijke, stevige groei met recyclage als de nieuwe groeipool’, zegt Inside Beleggen.

Ook Sofina geraakte net niet in de top tien. ‘De holding heeft bewezen op lange termijn de beurs te kloppen. Het beheer gebeurt door professionals en de kosten zijn laag in verhouding tot de activa van 7 miljard euro’, zegt PuilaetcoDewaay.

De zorgvastgoedspeler Aedifica bevestigt met zijn ‘vrij duur’ bod op het Finse Hoivatilat zijn status als groeibedrijf, zegt Leleux AB. ‘En de waardering is correct.’ Test-Aankoop Invest tipt Xior omdat het gelooft in het potentieel van de niche van studentenkotten.’

En ondanks de koersverdubbeling in 2019 ziet ING nog potentieel in Barco . ‘We denken dat Barco in februari 2020 met vooruitzichten komt die de marktverwachtingen overtreffen.’
DeZwarteRidder
0
ABN: let op forse daling van goudprijs

Door Redactie DFT
2 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - ABN Amro waarschuwt voor een mogelijk forse correctie komende weken in de goudprijs, voordat het edelmetaal volgende jaren na de huidige opmars nog veel meer waard zal worden.
haas
0
Nee, geeen voorspellingen van hier.........
Wel wens ik iedereeen gelukkig en gezond 2020
haas
0
Olie: drie vragen voor 2020
================================================

Categorie: Overig, Beurs vandaag
Door Jilles van den Beukel op 26 dec 2019 om 09:00
Views: 14.084
Olie: drie vragen voor 2020
Waar gaat het heen met de olievraag? Waar gaat het heen met de olieprijs? Hoe aantrekkelijk is het nog om in olie te investeren?

lees voor meer...........
www.iex.nl/Column/491087/Olie-drie-vr...
haas
0
5 favoriete aandelen van David Ross
Schermvullende weergave

Amazon is door zijn cloudbusiness interessant, meent David Ross. ©AFP
Vandaag om 07:52
David Ross beheert de internationale aandelenfondsen bij de Franse fondsenboetiek Financière de l’Echiquier. Hij zet in op e-commerce, de cloud en de opkomende consument in de groeimarkten.

Amazon | E-commerce/cloud
De afgelopen 15 jaar is de jaaromzet van Amazon gegroeid van 5 miljard naar 232 miljard dollar. Die groei stopt naar verwachting niet snel.


Microsoft | Cloud
Microsoft heeft negen opeenvolgende kwartalen van dubbelcijferige winstgroei achter de rug en de verwachting is dat dat voortduurt. Door snel het gat te dichten met de clouddivisie van Amazon staat Microsofts Azure in de voorhoede van cloudcomputing voor veiligheidsbewuste klanten, financiële instellingen en overheden.


Alibaba | E-commerce
De groeidoelstellingen van ’s werelds grootste online verkoopplatform zijn ambitieus. Alibaba heeft al een aandeel van 50 procent in de Chinese e-commercemarkt en streeft ernaar binnen vijf jaar meer dan 1 miljard Chinese klanten te bedienen en tegen 2036 meer dan 2 miljard klanten wereldwijd.


©RV-DOC
YUM China | Restaurants
Met 8.900 restaurants in 1.300 steden is YUM China de grootste restaurantgroep in China. Met de merken KFC, Pizza Hut, Little Sheep, East Dawning en Taco Bell bedient het meer dan 2 miljard klanten per jaar. Het aantal winkelopeningen neemt toe, de omzetgroei is elf opeenvolgende kwartalen ononderbroken gebleven.

YUM China, leider in de levering van maaltijden, behoort tot de interessantste aandelen, vooral omdat de vermindering van de handelsspanningen met de Verenigde Staten de Chinese economie en consumptie moet helpen.

Grupo Financiero Banorte | Bank
Hoewel de Mexicaanse economie ondermaats heeft gepresteerd, moet de recente ratificatie van het USMCA-vrijhandelsverdrag met de VS en Canada, dat NAFTA vervangt, haar ten goede komen. Ook moet de goedkeuring van een plan voor overheidsuitgaven voor infrastructuur bijdragen tot de groei.

Met een koers-winstverhouding van 8,3 en een dividendrendement van meer dan 5 procent is Grupo Financiero Banorte een van de grootste banken van Mexico City. En een goedkope manier om te investeren in een verbeterende economie.

DeZwarteRidder
0
Midden-Oosten vergroot toch al grote onzekerheid over wereldeconomie

VS komen volgens Rabobank in tweede helft van dit jaar in een recessie terecht.

www.fd.nl
DeZwarteRidder
0
Beursblik: Schaaij presenteert favoriete aandelen voor 2020
07-01-2020 09:15 - Shell, ING en ASR op kooplijst.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse beursgoeroe Geert Schaaij heeft dinsdag zijn favoriete aandelen voor 2020 bekendgemaakt.

Hij zocht daarbij naar "vergeten" aandelen, sectoren die uit de gratie zijn en "gevallen engelen" die wel de steun hebben van sterke aandeelhouders.

"De aandelen uit ons lijstje hebben allemaal nóg een kenmerk en dat is dat ze ook op fundamentele gronden koopwaardig zijn, zowel voor wat betreft de balans als op grond van het dividend en de groeistrategie", aldus Schaaij.

De lijst bestaat uit energiereus Royal Dutch Shell, ASR Nederland, Berkshire Hathaway, Kraft Heinz en ING Groep.

Shell is momenteel goedkoop ten opzichte van de Amerikaanse concurrenten Exxon Mobil en Chevron. Het biedt een dividendrendement van 6,5 procent en Schaaij voorziet geen verlaging van het dividend. "Zelfs als de olieprijzen gematigd zouden dalen, ziet een belegging er dus nog veilig uit."

ASR heeft volgens Schaaij een aantrekkelijke solvabiliteit, terwijl de levendivisie "relatief beter gepositioneerd" is voor lagere rentes.

Nadat Berkshire Hathaway in 2019 sterk achterbleef op de S&P 500, ziet het er volgens Schaaij naar uit dat op basis van de stijgende boekwaarde en inkomsten een goede basis is gecreëerd voor 2020.

Kraft Heinz is een "gevallen engel", waar een grote reorganisatie plaatsvindt. Kraft kan bogen op zijn aandeelhouders Berkshire Hathaway van Warren Buffet en investeerder 3G.

ING staat al geruime tijd op de kooplijst van Schaaij. "ING zou een sterker 2020 kunnen laten zien dan beleggers verwachten." Daarvoor moet het wel de witwasaffaire achter zich laten, vindt de beursgoeroe, maar dan kan de bank zijn sterkere resultaten waarmaken en zijn groeidoelstellingen halen. Ook sluit Schaaij niet uit dat ING en Commerzbank weer met elkaar in gesprek gaan over een fusie. "De huidige koers biedt nog steeds een ideaal instapmoment", vindt de beurskenner.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Chiddix
0
Heeft Geert Schaaij iets met Warran Buffett? Misschien het gratis boek van Buffett zitten lezen.
DeZwarteRidder
0
‘2020 wordt een jaar voor stockpickers’
Datum
06 januari 2020

Aandelenbeurzen wereldwijd zijn met knikkende knieën begonnen aan de jaren 20 van de 21e eeuw. Een dreigende escalatie van het conflict tussen Iran en de Verenigde Staten zorgt ervoor dat de olieprijs omhoogschiet en veel aandelenkoersen dalen. 2020 wordt geen gemakkelijk jaar voor beleggers. Het wordt een jaar voor stockpickers, denken veel analisten.

In december gaf de Britse vermogensbeheerder Schroders het al aan in haar Outlook 2020: er liggen dit jaar mooie kansen voor actieve beleggers die wat dieper willen graven naar de juiste aandelen.

Op het eerst gezicht zien de marktwaarderingen er namelijk niet zo aantrekkelijk uit, maar wie zich wat selectiever opstelt, vindt genoeg beleggingen om wel enthousiast over te worden, meent Johanna Kyrklund, hoofd multi-asset beleggingen bij Schroders.

Een nieuw decennium breekt aan, maar een feeststemming is er bepaald niet op de beurzen. Toch is er volgens Kyrklund geen reden om al te pessimistisch te zijn. De afwezigheid van inflatie biedt de centrale banken de ruimte om een pro-actiever beleid te voeren. Dat kan de bedrijfswinsten stimuleren.

Kyrklund ziet twee uitdagingen opdoemen in 2020. Enerzijds neemt het effect van de overheidsstimulering in de VS af, anderzijds vormen de handelsspanningen tussen de VS en China een risico. Daar is inmiddels de situatie rond Iran bijgekomen.

Markten blijven volgens Kyrklund in 2020 sterk afhankelijk van liquiditeit. Zij hebben leren vertrouwen op de effecten van kwantitatieve verruiming, het veelgeprezen beleid waarbij centrale banken enorme hoeveelheden staatsobligaties of andere financiële activa hebben gekocht om liquiditeit in de economie te injecteren. Een van de effecten is dat de obligatierendementen worden gedrukt en daarmee hogere waarderingen van aandelen worden onderbouwd. Ondanks de afbouw van dit beleid, voorziet Kyrklund een gestage opmars van de aandelenmarkten.

Maar niet alle aandelen zijn zonder meer koopwaardig. Er zijn momenteel veel aandelen met een (te) hoge waardering. Het kan voor beleggers geen kwaad zich kritisch op te stellen en rekening te houden met de waardering.

Het Financieele Dagblad haalde in dit verband maandag de 62-jarige waardebelegger Joel Greenblatt aan , die vindt dat aandelen selecteren zonder enig besef van wat je precies zoekt, is alsof je met een brandende lucifer door een dynamietfabriek zou lopen. ‘Je kunt er heelhuids uitkomen, maar het maakt je geen minder grote idioot,’ zei hij ooit.

Samen met Warren Buffett en Benjamin Graham behoort Greenblatt tot de beste waardebeleggers ter wereld, vindt de roze zakenkrant. Greenblatt bedacht een eenvoudige formule om de meest koopwaardige aandelen te vinden, de ‘magic formula’.

Het FD liet de Belgische bank KBC met die formule uitrekenen welke aandelen momenteel op de Europese markten het meest aantrekkelijk zijn. De analisten kwamen uit bij het aandeel PSA, vooral bekend van de Franse autobouwer Peugeot. PSA is momenteel in een fusieproces verwikkeld met Fiat Chrysler.

In Nederland zou chipmachinefabrikant ASMI het meest aantrekkelijk gewaardeerde aandeel zijn. Zowel PSA als ASMI zijn industriële ondernemingen die vaak behoorlijk gevoelig zijn voor de cyclus in hun sector, dus zonder risico zijn deze ‘stockpicks’ bepaald niet.


VEB
knullig
0
haas
0
even nog op 'n rijtje,sommige zijn wss al hierboven aangehaald:
27 tips van 9 personen:
specificaties zie link onder
gewoon heel de portefeuille ermee vullen?:)
================================================================

27 kooptips voor 2020
Door Belegger.nl op 1 jan 2020 om 08:30 | Views: 20.813

27 kooptips voor 2020
2020 is zojuist begonnen. Met het oog hierop hebben we u de afgelopen weken verschillende kooplijstjes van beleggingsexperts voor het nieuwe jaar gepresenteerd.

Hieronder treft u alle tips overzichtelijk onder elkaar. Zo bent u goed voorbereid op de eerste handelsdag van het nieuwe decennium.

Dit zijn alle 27 kooptips die we de afgelopen weken gepubliceerd hebben:

Lees ook:

Kooplijst 2020: Nico Inberg

Kooplijst 2020: Martine Hafkamp

Kooplijst 2020: Janneke Willemse

Kooplijst 2020: Cees Smit

Kooplijst 2020: Jos Versteeg

Kooplijst 2020: Nico Bakker

Kooplijst 2020: John Beijer

Kooplijst 2020: Martijn Meijer

Kooplijst 2020: Peter Paul de Vries
www.beursduivel.be/Column/491293/27-k...
haas
0
LEESVOER...................
========================================================
De 5 techtrends voor de komende 10 jaar
Door Belegger.nl op 14 jan 2020 om 08:45 | Views: 3.813

De 5 techtrends voor de komende 10 jaar
"Ik geloof niet dat de introductie van de auto ooit het paardrijden zal beïnvloeden." Dat waren de onsterfelijke woorden van het Britse parlementslid John Douglas-Scott-Montagu in 1903. Vijf jaar later begon de Amerikaan Henry Ford met de massaproductie van de T-Ford, en binnen tien jaar reden 10 miljoen Amerikanen rond in auto's.

Deze anekdote is niet alleen relevant voor de auto-industrie. Doorbraaktechnologieën worden vaak veel sneller dan verwacht omgezet in alledaagse behoeften.

Volgens Investorplace zal het met de doorbraak van het elektrische voertuig niet anders zijn. Deze doorbraaktechnologie zal wereldwijd veel populairder worden en meer marktaandeel winnen dan de meeste mensen verwachten. Hetzelfde geldt voor technologieën voor energieopslag die gebruikt worden in elektrisch aangedreven auto’s.

ADVERTENTIE


Volgens Investorplace staan we aan de vooravond van de 'tweede elektrische revolutie', die een impact op ons dagelijks leven zal hebben vergelijkbaar met de uitvinding van de elektrische straatverlichting in 1879.

Investorplace zette de vijf belangrijkste nieuwe technologieën voor het nieuwe decennium op een rij.

1. Zonne-energie
Het Internationaal Energie-Agentschap (IEA) verwacht dat de zonne-energiecapaciteit tegen 2040 dertien keer zo groot zal zijn als nu, en in zo’n tweederde van de wereldwijde stroombehoefte zal voorzien. De wereldwijde uitgaven voor zonne-energie zullen de komende twee decennia naar schatting zo’n 4 biljoen dollar bedragen, of ongeveer 180 miljard dollar per jaar.

2. Betalingsverwerking
Betalen met papiergeld en munten heeft zijn langste tijd gehad. In de toekomst zullen we vooral betalingen verrichten met pin, creditcard of online. Bedrijven als Square, CM.com en Paypal profiteren van deze transitie.

3. Online gokken
Gokken op sportwedstrijden is in de VS sinds een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof in 2018 niet langer illegaal op federaal niveau. Dat betekent dat elke Amerikaanse staat zelf mag beslissen of, hoe en wanneer sportweddenschappen mogen plaatsvinden.

Naar verwachting zullen 40 van de 50 Amerikaanse staten tegen het einde van 2024 het gokken op sportwedstrijden hebben goedgekeurd. Die markt heeft een omvang van naar schatting 150 tot 400 miljard dollar per jaar.

4. Kunstmatige intelligentie
Volgens IDC stegen de wereldwijde uitgaven aan kunstmatig intelligente systemen in 2019 met 44% naar 35,8 miljard dollar. Volgens Investorplace zijn de marktkansen voor deze technologie dan ook gigantisch.

5. Batterijmetalen
Het gemiddelde elektrische voertuig bevat 81 kilo koper. Dat is ongeveer vier keer meer dan een normale auto. Verder gaan er in een elektrisch aangedreven voertuig aanzienlijke hoeveelheden nikkel, kobalt en lithium, en ongeveer 54 kilo grafiet. Een gemiddeld zonne-energieproject vereist ongeveer vijf keer zoveel koper per megawatt capaciteit als een conventionele fossiele brandstofcentrale, terwijl windparken in zee zelfs 10 keer zoveel nodig hebben.

De explosieve groei in elektrische voertuigen, schone energiebronnen en energieopslag zal volgens Investorplace leiden tot een grote vraag naar metalen als lithium, kobalt, koper, nikkel en vanadium.

Lees ook: 10 technologieaandelen om te kopen voor 2025
www.belegger.nl/Column/482860/10-tech...
www.beursduivel.be/Column/491669/De-5...
haas
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 december 2019 10:24:


Premium - Het beste van De Telegraaf

SaxoBank: Trump verliest verkiezingen
Tien voorspellingen die iedere belegger vreest

Door Theo Besteman
1 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Donald Trump verliest de komende presidentsverkiezingen. De ECB zal de rente niet verder verlagen, maar plots verhogen. De sterke techsector blijft niet doorgroeien, maar hypes als kunstmatige intelligentie komen volledig tot stilstand. Net als de dollar, die gepasseerd wordt door een nieuwe Aziatische munt.

Het zijn maar enkele van de doordachte vooruitzichten voor 2020 van de hoofdeconoom Steen Jakobsen van SaxoBank, die dinsdag als ’Outrageous Predictions’ verschijnen.

Als ieder jaar ’provoceert’ deze econoom van het Deense SaxoBank, dat vorige maand BinckBank overnam. Zijn jaarlijkse vooruitzichten - „het zijn geen prognoses”, benadrukt hij stellig - verschijnen te midden van de vooruitzichten of ’outlooks’ voor de financiële markten van allerlei zakenbanken, vermogensbeheerders en effectenhuizen. Zij proberen miljoenen klanten richting te bieden.

Echter in de kredietcrisis, vrijwel iedereen werd totaal verrast door het razendsnel ineenzakken wereldwijd van hypotheekbeleggingen en de economie, zaten ze er gruwelijk naast. Sindsdien schuimen professionele beleggers doorlopend de markt af op zoek naar nieuwe ’zwarte zwanen’. Die komen in de natuur uiterst zelden voor. Maar als ze verschijnen, zorgen ze in financiële markten voor de allergrootste schokken, zoals in 2007.

"Onze voorspellingen zijn onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk"

Nadat Jakobsen in vorige ’waanzinnige’ vooruitblikken soms opmerkelijk raak schoot, bijvoorbeeld over de onverwachte Amerikaanse groeiversnelling, volgt de markt zijn ’voorspellingen met een korrel zout’ met bovengemiddelde belangstelling.

„Onze voorspellingen zijn onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk”, verduidelijkt Jakobsen. Hij ziet ze als doorlopende oefeningen om de belangrijkste risico’s voor vermogensbehoud in kaart te krijgen. Ze zijn geen onderdeel van Saxo’s officiële marktvooruitzichten, wel „een duidelijke waarschuwing”, stelt hij dit jaar.

De doorgaans vrolijke knipoog bij Jakobsen eerdere voorspellingen heeft overigens al een paar jaar moeten inschikken voor meer somberheid. „Genoeg is genoeg”, typeerde Jakobsen eind vorig jaar het sentiment dat hij doorlopend laat peilen. De tijd is voorbij, waarschuwde de Deen begin december 2018, dat mensen het nog langer pikken dat de markt hebzuchtig blijft zoeken naar maximale winsten louter voor de korte termijn, terwijl de schuldenberg blijft stijgen en de economie veel te weinig productief is om problemen in de wereld te kunnen aanpakken.

Hij voorzag „een revolutie van de geest.” Populisme „groeit en groeit.” De demonstraties, opstanden en rellen in winkelcentra zijn een uitloper van zijn gelijk gebleken.

"Alleen de grote jongens zoals Facebook, Microsoft en Google weten het hoofd nog boven water te houden"

Dat is niet veranderd. Donald Trump zal daarop inspelen: als hij de verkiezingen volgend dreigt te verliezen, voert hij een America First-belasting in, een laag tarief voor bedrijven die in de VS produceren.

Tegelijkertijd gaan beleggers bibberen vanwege „een winter in de techsector.” Nu zorgen smartphones, robots en 5G-netwerk voor ongekende orders bij techbedrijven. Maar de SOX, de belangrijkste index voor chipmachinemaker zoals ASML, zal in 2020 halveren. Alle hypes komen tot stilstand. „Alleen de grote jongens zoals Facebook, Microsoft en Google weten het hoofd nog boven water te houden”, voorspelt Jakobsen.

In Europa wijzigt Christine Lagarde als nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank de koers drastisch. Banken verdienen niks vanwege de ultra lage rentes. Jakobsen: „Omdat zij vreest voor de toekomst van de banksector, besluit ze het renteroer om te gooien. Al in januari volgt de eerste renteverhoging, eind van het jaar is de beleidsrente zelfs boven het nulpunt uitgekomen.” Dat zal in 2020 de EuroStoxx bankenindex 30% rendement gaan bieden.

Hongarexit

De Europese Unie valt weer iets verder uit elkaar doordat Hongarije, gedreven door populisme, na vijftien jaar zijn lidmaatschapskaart verscheurt.

En terwijl grote zakenbanken groei voor de Amerikaanse economie voorspellen, duikelt de VS bij Steen Jakobsens vooruitzichten naar stagflatie: er volgt een recessie, met geen groei, maar de lonen en prijzen stijgen drastisch.

Washington wordt in de scenario’s ook verder gedegradeerd, doordat Aziatische landen de Amerikanen spuugzat zijn geworden in de aanhoudende handelsoorlog, en collectief kiezen voor een eigen munt. Rusland hapt heel strategisch meteen gretig toe, voorziet Jakobsen. Zijn scenario: „De Amerikaanse munt daalt met 20%.”


wordt Corona-virus de zwarte zwaan in 2020 ?
whammy
0
quote:

haas schreef op 28 januari 2020 09:48:


[...]
wordt Corona-virus de zwarte zwaan in 2020 ?De kans is reëel aanwezig. Ergens moet de huidige bubble klappen maar wanneer en oorzaak?
haas
0
kan nog wel toch: voorspellingen voor 2020:mss nog ideeen
==================================================
De 7 favoriete aandelen van insiders
Door Belegger.nl op 27 januari 2020 14:00 | Views: 8.280

De 7 favoriete aandelen van insiders
Als insiders aandelen kopen, let dan goed op! Het kan duiden op mooie vooruitzichten voor het bedrijf in kwestie. Insiders - topmanagers bijvoorbeeld - zouden immers geen geld investeren als ze niet optimistisch waren over de toekomst van de onderneming.

Investorplace zette zeven grote bedrijven op een rij die allemaal in de afgelopen paar maanden forse aankopen hebben gemeld van insiders:
www.beursduivel.be/Column/492409/De-7...
39 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen in het groen, KPN fors lager

17:42 De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw hoger gesloten. Op het Damrak ging veel aandacht uit naar... 3

  Indices

  AEX 605,22 +0,37%
  EUR/USD 1,1003 -0,17%
  Germany30^ 13.361,40 +0,28%
  Gold spot 1.570,57 +0,22%
  LDN100-24h 7.498,15 +0,07%
  NY-Nasdaq Composite 9.269,68 +1,43%
  US30# 28.889,36 +0,55%

  Stijgers

  Wereld...
  +3,50%
  Corbion
  +3,01%
  NSI
  +3,00%
  ASML
  +2,73%
  Sif Ho...
  +2,72%

  Dalers

  KPN
  -5,60%
  PostNL
  -1,58%
  SBM Of...
  -1,52%
  Fugro
  -1,33%
  Flow T...
  -1,32%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Kaviaar op 29 jan 2020 19:28
  (4)

  Kaviaar op 29 jan 2020 19:15
  (8)

  jarijn60 op 29 jan 2020 19:10
  (1)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:57
  (15)

  langetermijner op 29 jan 2020 18:17

  Column Forum Meer»

  (362)

  The Short Caller op 29 jan 2020 19:33
  (2)

  gva380 op 29 jan 2020 18:42
  (47)

  Knight V op 29 jan 2020 18:21
  (589)

  silverwheaton op 29 jan 2020 15:10
  (5)

  linke loetje ? op 29 jan 2020 14:02