Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

POSTNL APRIL 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.059 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Eurowin
0
speelmetvuur
0
begrijp niet zo goed waarom de berichten, analyses en adviezen positief alleen maar positiever worden, de negatieve houding hier op het forum de overhand heeft.....
Jooop
0
quote:

havik of duif schreef op 1 apr 2019 om 11:19:


Nu vasthouden en die smerige shorters buiten de deur houden.
Dat is juist waar we het van moeten hebben.
Aphrodite01
0
quote:

speelmetvuur schreef op 1 apr 2019 om 11:24:


begrijp niet zo goed waarom de berichten, analyses en adviezen positief alleen maar positiever worden, de negatieve houding hier op het forum de overhand heeft.....


Waarschijnlijk te vroeg verkocht, weinig vertrouwen/sceptisch gezien het verleden, gewoon ordinair bashen of niets anders te doen;)
gpjf
1
Verkopen doe ik niks, blij ze vasthouden. Onzin wat een paar Lector schrijft dat de 3,50 zonder overname niet wordt bereikt . Een overname prijs is vooralsnog niet aan de orde maar koers zal geleidelijk weer naar pakweg 3,25/3,50 stijgen en bij een overname zal er naar mijn mening zeker geen koers geaccepteerd worden onder de 5 á 5,50 euro. Het verbaast me wel eens hoeveel mensen hier n Post.nl zitten en zo negatief over de koersverwachtingen zijn. Verhagen is niet mijn CEO en haar negatieve performance zit stevig in de koers maar het bedrijf Post.nl heeft zeker kansen op een veel hogere koers.
Toekomstbeeld
0
Op 7 mei in een streep naar de 2,75 euro. Geen ontkomen aan. Handtekeningen gezet dat de twee molenstenen zijn verkocht en dat het q1 resultaat sterk verbeterd is.

Vergeet niet dat het q1 (en q2) 2018 resultaat zwaar gedrukt werd door 1-malig kosten welke voortkwamen uit niet te activeren uitgaven voor de bouw van de nieuwe distributie centra.

Ook is de dure GBP bond met 7,5% rente inmiddels afgelost.

Verder liggen de pakketvolumes op een structureel hoger niveau dus betere bezettingswinsten en betere efficiency (mede door de nieuwe centra).

Ook zijn de prijzen bij de bedrijfspost tov q1 2018 met ongeveer 13% gestegen!!!

En niet te vergeten, de in 2018 behaalde structurele besparingen bij MAILNL (een stuk minder brievenbussen te legen) en bij de groepsoverhead zullen positief doorwerken in de komende kwartalen.

Voorgenoemde punten zijn allemaal bekend.

De verrassing zou kunnen zitten in de MAILNL volumes. Q1 is misschien nog net te vroeg om al voordelen te zien van Sandd volumes overloop. Maar wie weet.
speelmetvuur
0
speel lang met het idee om mijn positie (198 calls 2,20 september2019) te verkopen voor 19 april om ze een paar dagen later goedkoper weer te kopen.
Echter; heb een slecht record met verkopen en weer terug kopen; altijd te laat. Maar in dit geval wellicht toch een moetje
Toekomstbeeld
0
quote:

speelmetvuur schreef op 1 apr 2019 om 11:49:


speel lang met het idee om mijn positie (198 calls 2,20 september2019) te verkopen voor 19 april om ze een paar dagen later goedkoper weer te kopen.
Echter; heb een slecht record met verkopen en weer terug kopen; altijd te laat. Maar in dit geval wellicht toch een moetje


Hoeveel goedkoper denk je dat de call premies zullen zijn na de ex-dividend datum?
Gaston Lagaffe
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 1 apr 2019 om 11:45:


Op 7 mei in een streep naar de 2,75 euro. Geen ontkomen aan. Handtekeningen gezet dat de twee molenstenen zijn verkocht en dat het q1 resultaat sterk verbeterd is.
Ik vind de omzet vandaag opvallend hoog (nu al + 40%). Goed bezien heeft er een analist zijn advies iets aangepast maar dat is het dan ook. Ik zal niet zeggen dat de shortsers hun posities aan het afbouwen zijn maar positief nieuws was de advieswijziging van Berenberg niet. Het dividend komt er ook nog aan. Zouden ze dan toch hun winsten gaan veiligstellen ?
havik of duif
0
quote:

Jooop schreef op 1 apr 2019 om 11:29:


[...]Dat is juist waar we het van moeten hebben.
Shorten is met opzet schade veroorzaken aan de koers van het aandeel om er zelf beter van te worden. Moreel totaal verwerpelijk, geld verdienen doe je op een eerlijke fatsoenlijke manier en shorten is dat niet.
Jooop
0
quote:

havik of duif schreef op 1 apr 2019 om 12:30:


[...]Shorten is met opzet schade veroorzaken aan de koers van het aandeel om er zelf beter van te worden. Moreel totaal verwerpelijk, geld verdienen doe je op een eerlijke fatsoenlijke manier en shorten is dat niet.
Ja eens, alleen kan het ook omgedraaid, vandaar dat ik zeg; COVEREN (klootzakjes)
speelmetvuur
0
toekomstbeeld; dat is nu mijn brainkraker....vraag mij af als ik de verkoop en koopkosten meereken er een aangename winst zal zijn en de risico rechtvaardigd.......na veel wikken en wegen toch maar geen verkoop. Denk gewoon in september maar gewoon uitoefenen en op de plank voor de riante dividenten in de nabije toekomst.
Heb echt wel het vertouwen in postnl. Hoop zelfs dat postnl tot september rond dit nivo en liever zelfs lager dobbert. Hopelijk gaar kiadis dan door het dak door de goedkeuring van hun kandidaat medicijn. Dansluit ik die positie volledig over naar postnl.
havik of duif
0
quote:

Jooop schreef op 1 apr 2019 om 12:32:


[...]Ja eens, alleen kan het ook omgedraaid, vandaar dat ik zeg; COVEREN (klootzakjes)
Aan je laatste woord kan ik zien dat je toch moeite heb met de waarheid.
Eurowin
0
Overnameprooi? KPN en PostNL!
Updated Gisteren, 12:35
Gisteren, 12:25 in FINANCIEEL

Amsterdam - KPN en PostNL delen een gezamenlijke geschiedenis omdat beide bedrijven zijn voortgekomen uit het uit de ooit roemruchte PTT. Maar de concerns hebben opnieuw iets gemeenschappelijks: ze worden door beleggers getipt als dé overname-kandidaten op de beurs.

Dit blijkt uit de maandelijkse peiling voor de ING BeleggersBarometer. De Nederlandse particulieren zijn nog steeds positief gestemd, zo blijkt uit de peiling. De barometer is in maart met twee punten opgelopen naar 122 en dat getal duidt op een opgewekte stemming.

Bob Homan, hoofd ING Investment Office, wijst vooral op de prima resultaten op de beurzen om de positieve stemming te verklaren. „In deze barometer nemen we natuurlijk de ontwikkeling van de beurs mee en die is dit jaar prima. De AEX staat toch zo’n 12% hoger dan begin dit jaar en de MSCI-World Index stond vorige week, in euro’s uitgedrukt, zelft op het hoogste punt ooit.”

Dat beleggers zowel KPN als PostNL noemen als overname kandidaat, verbaast hem niet. „Het zijn beide bedrijven die telkens een klein beetje krimpen wat betreft winstgevendheid. Tegeljkertijd is het de vraag of ze groot genoeg zijn om zèlf op overnamepad te gaan. Dan ligt het toch voor de hand dat die bedrijven worden gezien als overname kandidaat”, zegt Homan.

De beleggers hebben overigens wel kijk op dit soort ontwikkelingen. Homan: „Bij een eerdere peiling werd Wessanen genoemd als kandidaat om over te nemen en nu ligt er een bod op dat bedrijf.”

De trend om bij het beleggen rekening te houden met duurzaamheid, is nog niet uitgegroeid tot een hype. „Het is vooraal aanbodgedreven. Iedere aanbieder komt met duurzame fondsen”, constateert Bob Homan. Als beleggers instappen, hebben ze meestal bescheiden verwachtingen. En dat begrijpt Homan: „Over de langere termijn zijn de rendementen van duurzaam beleggen vergelijkbaar met die van gewone beleggingen. De meeste beleggers hebben dan ook een houding van ’baadt het niet, dan schaadt het niet..
materetjo
0
2.059 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 99 100 101 102 103 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,678   Verschil -0,01 (-0,59%)
Laag 1,669   Volume 6.496.297
Hoog 1,714   Gem. Volume 9.444.375
21-mei-19 17:35
label premium

PostNL: Een kwestie van geduld

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium