Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice Europe Maart 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jawohl !
0

Klasse !
jouw moment komt ook weer

quote:

pieren schreef op 29 mrt 2019 om 10:22:


Gefeliciteerd aandeelhouders met deze forse stijging.
DeZwarteRidder
0
UpandDown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 29 mrt 2019 om 16:51:


Dit soort stijgingen werden in het verleden altijd weer gevolgd door grote dalingen.


De basisprincipes van beleggen:
Resultaten uit het verleden......

Daarom
0
Ik ben benieuwd naar de eindveiling. Ik zou mij kunnen voorstellen dat shorters hun posities willen verkleinen, maar ook dat er partijen zijn die voor het weekend hun winst willen verzilveren. Ik ben benieuwd naar het volume en de daarbij behorende koersontwikkeling.
Voor de komende 2 maand verwacht ik dat de koers gaat oplopen naar de oude top (iets van € 3,60 dacht ik).
De Roze Ridder
0
quote:

UpandDown schreef op 29 mrt 2019 om 16:58:


[...]

De basisprincipes van beleggen:
Resultaten uit het verleden......
Soms ben zwart, soms roze. Maar over het algemeen praat ik poep!
AnalytischDenker
3

Ik had bewust voor de cijfers geen positie in Altice genomen. Zoals bekend was ik in 2018 één van de shorters in dit aandeel. Maar uit ervaring weet ik dat beleggers na 1,5 jaar pijn te hebben geleden op een aandeel soms een hele vreemde irrationele draai kunnen maken naar een extreem positieve perceptie. Het moet toch eens weer gaan stijgen is dan de redenering.

Dat risico wilde ik niet lopen en daarom had ik geen positie voor de cijfers.

Echter nu we dat hebben gehad, ben ik zojuist maar weer eens short gegaan op Altice op een koers van € 2,281

Mijn argumentatie:

 • De cijferpresentatie van Altice is helemaal geen cijferpresentatie. Een normale beursgenoteerde onderneming presenteert bij de jaarcijfers een cashflow statement, een winst & verlies rekening en een balans (financiële positie). Altice blijft echter steken bij de Ebitda, Capex, Operationele Cashflow (zonder financiële uitgaven). We weten nu nog steeds niet hoe groot de winst / het verlies was, hoe negatief het eigen vermogen is, wat de current ratio is, wat de cashflow tot onder aan de streep was? Dat maakt Altice pas over een aantal weken bekend. Het is onbegrijpelijk dat beleggers dat accepteren en nog onbegrijpelijker dat beleggers op basis van zulke gebrekkige informatie instappen.
 • Altice is een meester in zaken net iets mooier voorstellen dan ze zijn. In de headlines van het persbericht schrijven ze bijvoorbeeld: Altice Europe sees the benefits of renewed management with intensified operational focus and accelerated momentum in volumes in Q4 2018, reporting an improving revenue trend YoY (-1.7% YoY in Q4 2018 vs. -6.3% YoY in Q3 2018 on a reported basis). Wat ze er echter niet bij vertellen is dat de Ebitda in Q4 YoY veel harder gedaald is dan de YoY Ebitda in Q3 (-14,4% versus -10,4%).
 • De outlook 2019 is naar mijn inschatting nog steeds onvoldoende om te komen tot een positieve netto cashflow over 2019 (inclusief financierings cashflow).
 • Een ander voorbeeld van het meesterlijke gegoochel met cijfers is dat Altice bij de “available liquidity of € 5,8 billion” een bedrag van € 2,16 niet opgenomen kredietfaciliteit meerekent. Dat is op zijn minst opmerkelijk bij een bedrijf dat al overladen is met schulden. En voor het gemak wordt in die “available liquidity” de opbrengst van € 1,7 miljard van de FTTH verkoop ook maar vast meegerekend terwijl die eind 2018 nog niet was gerealiseerd. Onduidelijk is of die opbrengst bij de berekening van de nettoschuld ook niet al is meegenomen (dus reken je niet rijk als belegger).
 • De brutoschuld van € 32,5 miljard is in Q4 2018 niet afgenomen, maar gelijk gebleven. De belangrijkste schuldratio’s (gross and net leverage) zijn in Q4 niet verbeterd, sterker nog: de gross leverage ratio is van 6,1 naar 6,4 verder verslechterd.
 • De operating profit over 2018 was € 1,4 miljard. We weten dat Altice over 2018 nog circa € 1,8 miljard aan rentekosten moet betalen. Het zal derhalve afhangen van de boekwinsten op verkoop van assets of Altice 2018 nog winstgevend heeft kunnen afsluiten.
 • Altice slaagt er vooralsnog niet in om het gemiddelde rentepercentage (WACC) van 5,7% naar beneden te brengen.
 • De geruchten dat Altice de operatie in Israel wil verkopen komen mijns inziens niet voort uit luxe maar uit geldgebrek bij de financiering van de investeringen in Frankrijk.
 • Altice heeft waarschijnlijk nog steeds een negatief eigen vermogen. Er waren tijden dat aandelen op het strafbankje van de beurs belandde om die reden.
 • Tenzij er in Q4 2018 iets heel bijzonders is gebeurd, bestaat meer dan 50% van de balans van Altice uit moeilijk te waarderen immateriële activa (goodwill & intangible assets). De vraag is derhalve ook of Altice nog assets heeft die het kan verkopen zonder dat schuldeisers in het onderhandelingsproces moeten worden betrokken vanwege onderpanden.
 • De korte termijn verplichtingen van Altice zijn veel hoger dan de korte termijn activa. Nu zien we dat wel bij meer branchegenoten, echter Altice is op dit punt wederom “het slechtst presterende jongetje van de klas”
 • Altice heeft een ingewikkelde aandelenstructuur met Aandelen A, Aandelen B, Preferente aandelen A en Preferente aandelen B. In het verleden is al gebleken dat veel forumdeelnemers die structuur niet eens begrijpen.

 • Aandeelhouders hebben helemaal niets te vertellen bij Altice omdat de meerderheid van het stemrecht in handen is van de oprichter Patrick Drahi (zo geconstrueerd terwijl hij een minderheid in het kapitaalbelang heeft).
 • Tot slot schat ik in dat short partijen vandaag helemaal niet gecoverd hebben, zoals blijkbaar velen denken op dit forum. Sterker nog: ik schat in dat het short percentage volgende week gaat toenemen.


Makita
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
gpjf
1
Prachtig weer die nog hogere koers vandaag, ik hoop dat er nog wat bij komt in de eindveiling komt . Ik heb ze overigens niet hahaha
Daarom
1
Fijn voor jou AD. En ik gun jou jouw visie en succes!! Maar kunnen we afspreken dat niet vaker dan 1 x per week hetzelfde lijstje voorbij zien komen?

UpandDown
0
quote:

Daarom schreef op 29 mrt 2019 om 17:41:


Fijn voor jou AD. En ik gun jou jouw visie en succes!! Maar kunnen we afspreken dat niet vaker dan 1 x per week hetzelfde lijstje voorbij zien komen?

Hahaha
Ik heb ad wel gemist eerlijk.
pieren
0
quote:

UpandDown schreef op 29 mrt 2019 om 17:44:


[...]


Hahaha
Ik heb ad wel gemist eerlijk.


Ik ook
Entropi3
0
quote:

witteduivel schreef op 29 mrt 2019 om 15:44:


voor de split was Altice us ongeveer 20,10 $
thanks, maar ik bedoel het deel van alt us dat per aandeel altie werd uitgekeerd. 0.4 x alt us toch?
pieren
0
quote:

Daarom schreef op 29 mrt 2019 om 17:41:


Fijn voor jou AD. En ik gun jou jouw visie en succes!! Maar kunnen we afspreken dat niet vaker dan 1 x per week hetzelfde lijstje voorbij zien komen?
Zullen we afspreken dat de long kant ook niet steeds dezelfde argumenten herhaalt.

Of nog beter: argumenten aandraagt waarom ze long zitten, die anders zijn dan:

- de resultaten van 2018 waren dan wel slecht, maar de outlook is goed
- de verkopen gaan X opleveren, dus we worden rijk

Liever iets meer onderbouwd, daar leren we allemaal van.
Mooi weer
0
Mooie beursdag voor Altice slotkoers €2,341 met een omzet 43.584.789 stuks.
Ik hoop dat de trend volgende week gaat voortzetten
braniek
0
AD gaat er aan voorbij dat een beursgenoteerd bedrijf geen fabeltjes mag verkopen. Hij verzint de fabeltjes omdat AD altijd zijn gelijk wil halen omdat hij de winst van vandaag niet heeft binnen geharkt. Gewoon laten lullen
Dickb
0
26,27% stijging in een dag. Dat zullen we voorlopig niet meer zien.

Berichtje voor AD. Ooit heb ik eens op de universiteit de theorie van Popper geleerd. Vele witte zwanen bewijzen niet dat alle zwanen wit zijn. Een zwarte zwaan bewijst dat niet alle zwanen wit zijn. Probeer dat ook eens toe te passen. Je ziet in je betoog alleen witte zwanen. Denk eens aan de toekomst van Altice, 5G en content. Zwarte zwaantjes nietwaar. Altice zou wel eens de stijger van het jaar kunnen worden.
witteduivel
0
als ik me goed kan herinneren kreeg men voor een schijf van 1000 alt eu < 416 aandelen alt us
putbruy10
0
AnalytischeDenker kan gelijk gaan krijgen maar volgens mij niet de eerstkomende weken, een stevig fundament boven de €2 momenteel, gaat alleen kraken bij een winstwaarschuwing of ander demonisch nieuws
DeZwarteRidder
0
quote:

putbruy10 schreef op 29 mrt 2019 om 18:24:


AnalytischeDenker kan gelijk gaan krijgen maar volgens mij niet de eerstkomende weken, een stevig fundament boven de €2 momenteel, gaat alleen kraken bij een winstwaarschuwing of ander demonisch nieuws

'Stevige fundamenten' zijn bij Altice niet te vinden.
Dickb
0
Her reuters artikel van Liam Proud verklaart goed waarom het aandeel alle kanten op kan gaan. Slechts 10% van de enterprise value is equity value, de rest is schuld. Bij tegenvallende nieuwsfeiten zal de koers sterk omlaag gaan. Bij verdere delevering of verbeterde EBITDA, multiples gaat de koers gewoon enkele keren over de kop. Conclusie: aandeel alleen voor beleggers met stalen zenuwen.
819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ALTICE EUROPE N.V. Meer »

Koers 4,081   Verschil +0,01 (+0,27%)
Laag 3,992   Volume 3.752.852
Hoog 4,108   Gem. Volume 4.448.947
21-aug-19 17:35
label premium

Altice: Winstverwachting omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium