Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM maart 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

boldie schreef op 21 maart 2019 12:23:


[...]afhankelijk van wanneer je bent ingestapt. gelul allemaal over 70 % stijging. kan je ook zeggen als je termijn neemt van 5 jaar 80% gedaald. vooral met het volume waarmee het gaat.
Daar heb je gelijk in en dat lees ik hier wel vaker op het forum dat beleggers die op bv. 7 euro hebben gekocht niet blij mogen met een stijging van 60-70% en mopperen op andere beleggers die wel blij zijn. Aan BAM heb ik alleen maar verdiend maar er zijn voldoende momenten geweest dat ik het schip in ging met andere aandelen. Op zo'n momnet is mijn strategie slechts geduld betrachten tot het weer goed komt.
[verwijderd]
0
quote:

boldie schreef op 21 maart 2019 12:26:


en ja had beter moeten weten.
Dat is achteraf praten. Wat wel beter kan is niet al je geld op 1 paard zetten.
Bir
0
quote:

Beurs2019 schreef op 21 maart 2019 12:25:


[...]
Klees net dat IEX Premium PostNL significant ondergewaardeerd vindt. Zijn we het ook een keer eens -:)

Dat is zo, maar belangrijk ‘klein detail’ is dat de overname van Sandd in het kader van de liberalisering van de postmarkt allerminst zeker is. En als dat niet doorgaat, is het eveneens allerminst zeker of de koers wel hoger kan. Die onzekerheid maakt m.i. dat Post NL niet door stijgt.

Grt Bir.
boldie
0
quote:

Beurs2019 schreef op 21 maart 2019 12:32:


[...]Dat is achteraf praten. Wat wel beter kan is niet al je geld op 1 paard zetten.
yep. maar goed daardoor wel even kunnen genieten van groen. anders nog langer moeten wachten. had ook helft eruit moeten gooien maar bij bam leer ik het nooit blijkbaar. te gekleurde bril
OnoMatopee
0

Strijd over sluisdeuren IJmuiden laait weer op

infra Premium 140
Strijd over sluisdeuren IJmuiden laait weer op
Foto: Rijkswaterstaat / Gerrit Serne

OpenIJ en de Koreaanse staalbouwer Geosung Tech ontmoeten elkaar in april opnieuw voor de rechter. De Koreanen leggen zich niet neer bij het innen van de bankgarantie van 7,3 miljoen euro door de Nederlandse bouwers van de zeesluis IJmuiden.

Dat meldt de directie van de Koreaanse firma die de drie sluisdeuren van recordafmetingen bouwde. Geosung Tech verloor begin dit jaar een kort geding over het innen van de bankgarantie door de combinatie van BAM en VolkerWessels.
Claim van ruim 22 miljoen

Dat spanden de Koreanen aan nadat tot hun ontsteltenis, drie dagen voordat het zeeschip met de deuren aan boord Nederland bereikte, OpenIJ een claim de deur uit deed van van 22,5 miljoen euro. Dat was bijna de complete oorspronkelijke aanneemsom (26,5 miljoen). Geosung had volgens OpenIJ de deuren negen maanden later geleverd dan contractueel was afgesproken. Bovendien waren de kosten hoog opgelopen en had OpenIJ regelmatig moeten bijspringen. Onder andere toen een van de onderaannemers van Geosung failliet ging. De deuren werden toen in allerijl naar een andere werf verplaatst om ze te kunnen afbouwen. In totaal betaalde OpenIJ volgens Geosung zo’n 7,5 miljoen euro aan meerwerk.

Geosung Tech betwistte de claim direct, maar voordat de gesprekken goed en wel op gang kwamen inde OPenIJ een bankgarantie ter waarde van 7,3 miljoen. De kortgeding rechter oordeelde dat die actie niet onrechtmatig was. Dergelijke garanties zijn volgens hem expliciet bedoeld om in de internationale handel soms zaken af te kunnen dwingen.
“OpenIJ hanteert vertragingstactiek”

Na het verliezen van het kort geding kondigde Geosung aan beslag te laten leggen op de deuren, maar daar is het tot dit moment niet van gekomen. Via de ambassade hebben de Koreanen geprobeerd een gesprek op directieniveau te voeren met OpenIJ, maar dat is volgens vice president Hyun Kug Lee van Geosung systematisch afgehouden door de Nederlanders. BAM en VolkerWessels voeren volgens hem een vertragingstactiek en willen pas na het hoger beroep een gesprek aangaan. Een woordvoerder van OpenIJ wil daar niet op reageren. Hij bevestigt wel dat er een hoger beroep komt en dat het gerechtshof heeft aangegeven dat dat versneld plaats zal vinden. OpenIJ heeft volgens hem nog tot aanstaande dinsdag de tijd om schriftelijk te reageren op de dagvaarding. Een datum voor de zitting is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk in de tweede helft van april vallen. Daarna duurt het nog zo’n vier weken voor het hof uitspraak doet.
Demonstraties vooraf bij de bouwhekken

Vice-president Hyun Kug Lee kondigt voorafgaand aan de nieuwe zitting alvast een demonstratie aan bij de bouwplaats van de zeesluis. Met spandoeken en borden wil hij een moreel appèl op, niet alleen de medewerkers van OpenIJ, maar op alle Nederlanders. De Nederlandse waterveiligheid dreigt volgens hem te worden betaald met het bloed van Koreaanse staalarbeiders. Twee schets-ontwerpen voor de protestborden van de demonstratie stuurde hij alvast naar Cobouw.

Geosung Tech is een in 2003 opgerichte staalbouwer gespecialiseerd in drijvende kranen en offshore-constructies. De jaaromzet lag afgelopen vijf jaar gemiddeld tussen 60 en 70 miljoen euro. Lee gaf aan Cobouw eerder al aan dat de extra kosten van 7,3 miljoen euro zijn bedrijf wel eens de das zouden kunnen omdoen en kunnen leiden tot faillissement.
Putrided
0
Een aandeel gaat nooit alleen maar omhoog.
Lijkt me op dit moment een redelijke correctie na de afgelopen 3 maanden.
Tegen de Q1 cijfers gaan we geheid weer verder omhoog met steeds hogere toppen.
Gewoon rustig blijven zitten, misschien even naar andere grotere bedrijven aandelen bewegingen over een langere termijn kijken en concluderen dat we inderdaad wel errug snel omhoog gingen. De huidige correctie echter in het totale plaatje lijkt gwoon een simpele tussen stop. Meer niet.
[verwijderd]
0
quote:

Crusader schreef op 20 maart 2019 13:23:


[...]

Bij die, waar een plank voor het hoofd wortel heeft geschoten en tijdens 3 maanden afwezigheid is uitgegroeid tot een compleet bos ;-)
Jammer dat je je voor het karretje laat spannen van iemand die zelf in de luwte blijft. Maar ik leer graag en zou het inhoudelijke waarom van je aantijgingen graag horen. Ik zeg niet dat ik het er op voorhand mee eens zal zijn maar geef het wel een kans.
Spider01
0
quote:

Bir schreef op 21 maart 2019 12:18:


[...]

Ik zie die relatie niet @Spider, BAM ligt er veel beter bij. Prestaties en outlook zijn / lijken veel beter.
Post NL is sinds de bodem een paar maanden terug amper 15% gestegen, BAM staat ruim 60% hoger.Het ging mij er ook niet om of er een relatie is maar dat er dacht ik geen aanwijsbare signalen waren waarom post.nl en Bam zoveel daalt.
Volgens mij wordt er bij beide aandelen geforceerd geprobeerd de koers te laten zakken door de shorters, nu kan het nog bij Bam, van post.nl ben ik niet direct op de hoogte.
Door zo tekeer te gaan met de Bam aandelen hopen de shorters de particulieren te “dwingen” om ook te verkopen, te forceren dus, grote investeerders doe dan natuurlijk niet, particulieren zijn eerder in paniek...

Vandaar dat ik dat zei tegen Henk.

Dit is mijn visie...
OnoMatopee
0

Monsterklus rond Leiden Centraal
21 maart 2019 12:09 - BAM Infra bv
Monsterklus rond Leiden Centraal

Spoorwerk Leiden 24 maart - 15 april 2019

(Nieuwsbericht ProRail:) Utrecht, 21 maart 2019 - ProRail en aannemer BAM voeren van 24 maart tot 15 april een monsterklus uit aan het spoor rondom Leiden Centraal. Drie weken lang werken we dag en nacht aan het spoor. We zorgen dat zo veel mogelijk treinen blijven rijden.
Spoorvernieuwing

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. Daar nadert het spoor het einde van zijn levensduur, en daarom halen we in twee jaar tijd 28 wissels weg, vervangen we 55 wissels en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Tegelijkertijd passen we de hoogte van de perrons aan, zodat ze op hetzelfde niveau komen als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.
Timing

Timing is het toverwoord tijdens de drie weken werk bij Leiden. Om zoveel mogelijk treinen toch te laten rijden, moeten speciale veiligheidsmaatregelen worden genomen om spoorwerkers veilig te kunnen laten werken. Het betekent onder meer dat bijna alle treinen blijven rijden, maar dan wel over de helft van de sporen. Op de routes die overblijven, moeten we goed timen wanneer er werktreinen tussen de normale treindienst door kunnen. Dat komt soms aan op luttele minuten. Komt een werktrein te laat (bijvoorbeeld door een storing elders), dan kan het werk ernstige vertraging oplopen. Het wordt dus een spannende tijd.
Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

youtu.be/cy5JXxoWoQI


OnoMatopee
0

Glasvezelnetwerk Vechtdal zo goed als afgerond
21 maart 2019 10:38 - BAM Infra bv
Glasvezelnetwerk Vechtdal zo goed als afgerond

(Nieuwsbericht gemeente Dalfsen en Glasvezel Buitenaf:) Dalfsen, 15 maart 2019 - Meer dan 3.300 huishoudens in het buitengebied van Vechtdal hebben een werkende glasvezelverbinding. Glasvezel buitenaf, gemeenten in Vechtdal, glasvezelambassadeurs en aannemer BAM kwamen donderdag 14 maart bij elkaar om de afronding van het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf in Vechtdal te vieren. Nog een kleine 150 adressen krijgen in de komende weken een aansluiting. Het feestelijke moment vond plaats bij restaurant De Mol in het buitengebied van Zwolle, waar ze sinds vrijdag een werkende aansluiting hebben.

Bij het moment waren er toespraken van wethouder Schuurman van Dalfsen, wethouder Bongers van Ommen en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf. Wethouder André Schuurman was in januari 2018 ook aanwezig bij de eerste schop in de grond voor het gebied. Hij blikt terug op de totstandkoming van de aanleg: ‘Het is een project geweest waarbij heel veel inwoners hun schouders eronder hebben gezet. Dit heeft geleid tot het punt waar we nu staan: het buitengebied is klaar voor de toekomst. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!’

Ook wethouder Leo Bongers is blij met de succesvolle afronding van het glasvezelnetwerk. Snel internet is belangrijk voor de regio. Hij licht toe: ‘Glasvezel heeft voordelen voor veel verschillende gebruikers in de gemeente Ommen, te denken aan jongeren, agrariërs, ondernemers en ook ouderen. Met name ouderen die in de buitengebied wonen hebben baat bij een betrouwbare internetverbinding omdat dit ‘zorg op afstand’ mogelijk maakt. Hiermee kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een goede ontwikkeling met het oog op de vergrijzing.’
Voorspoedige aanleg

Ook Jos van der Klauw, directielid van Glasvezel buitenaf, is tevreden over het resultaat. “De aanleg in Vechtdal is zeer voorspoedig verlopen. Er is zo’n 700 kilometer aan glasvezelgeul gegraven. Daarbij zijn de werkzaamheden voorbij bijna 5.000 adressen gekomen. Mijn complimenten aan de mensen van BAM dat ze dit in iets meer dan een jaar, waaronder twee winters, konden doen. Ik wens onze klanten veel plezier van hun nieuwe aansluiting’, aldus Van der Klauw.
[verwijderd]
0
quote:

Bir schreef op 21 maart 2019 12:36:


[...]
Dat is zo, maar belangrijk ‘klein detail’ is dat de overname van Sandd in het kader van de liberalisreing van de postmarkt allerminst zeker is. En als dat niet doorgaat, is het allerminst zeker of de koers wel hoger kan. Die onzekerheid maakt dat Post NL niet door stijgt.

Grt Bir.
Klopt en mijn gevoel is dan ook 2-ledig. Als het wel doorgaat zie ik enorme synergie-voordelen lees hogere winsten lees hogere koers. Gaat het niet door vanwege de ACM dan ontvang ik het forse dividend van zo'n 10%. Eigenlijk een luxe probleem :-)
OnoMatopee
0

Zij-instromers starten in de bouw
21 maart 2019 10:41 - BAM Infra bv
Zij-instromers starten in de bouw

Gouda, 20 maart 2019 - Moeilijke situaties vragen om creatieve oplossingen. Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan als deze binnen de branche bijna niet te vinden zijn? Juist, uit andere branches. Dat is exact wat Gertjan Veldkamp, directeur Verwerving Oost bij BAM Infra, dacht toen bleek dat het aantrekken van calculatoren een probleem werd. Infrabedrijven NTP en Van Gelder zagen hetzelfde probleem. Samen sloegen zij de handen ineen. Vandaag starten vijf zij-instromers bij deze infrabedrijven aan een opleidingstraject in samenwerking met het opleidingsinstituut uit onze sector: BOB-KOB.
Baangarantie

De vijf nieuwe medewerkers starten aan een opleiding tot Calculator in de infrawereld. Een compleet nieuwe omgeving als je gewerkt hebt in bijvoorbeeld de bankensector. Het omscholingstraject bestaat uit vier dagen werkend leren bij de bedrijven en een op maat gesneden opleidingsprogramma.

Aan het einde van dit opleidingstraject hebben de medewerkers een certificaat van Bouwend Nederland en een gegarandeerde baan.

Gertjan Veldkamp: ‘Dit traject kent alleen maar winnaars. Wij vullen op deze manier vacatures in waar we moeite hebben om kandidaten voor te vinden. Maar belangrijker, we helpen mensen verder die, op welke wijze dan ook vast zijn gelopen in hun carrière. We geven mensen toekomstperspectief met baangarantie. Dat is niet alleen onze maatschappelijke plicht.’

Wethouder gemeente Dalfsen Jan Uitslag: ‘Het is goed om te zien dat bedrijven en de overheid zich gezamenlijk inspannen om mensen verder te helpen en tegelijkertijd een probleem op de arbeidsmarkt op lossen. NTP, Van Gelder en BAM lopen hierin voorop.’

Veldkamp sluit niet uit dat deze aanpak ook toegepast gaat worden bij andere functies: ‘De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ons om op creatieve manieren te zoeken naar kandidaten. Hoe mooi is het dat je als bouwbedrijven samen met Werkgeverspunt Regio Zwolle een traject op kan pakken en elkaar weet te vinden.’
popie
0
Hou eens op met correctie,ze zijn alleen maar gezakt het laatste jaar, en toen kwam er even een opleving welke nu weer teniet wordt gedaan,fijne correctie.
Bir
0
quote:

Spider01 schreef op 21 maart 2019 12:39:


[...]

Het ging mij er ook niet om of er een relatie is maar dat er dacht ik geen aanwijsbare signalen waren waarom post.nl en Bam zoveel daalt.
Volgens mij wordt er bij beide aandelen geforceerd geprobeerd de koers te laten zakken door de shorters, nu kan het nog bij Bam, van post.nl ben ik niet direct op de hoogte.
Door zo tekeer te gaan met de Bam aandelen hopen de shorters de particulieren te “dwingen” om ook te verkopen, te forceren dus, grote investeerders doe dan natuurlijk niet, particulieren zijn eerder in paniek...

Vandaar dat ik dat zei tegen Henk.

Dit is mijn visie...


Check, ik begrijp nu beter wat je bedoelt. Zou zeker zo kunnen zijn.
boldie
0
quote:

popie schreef op 21 maart 2019 12:42:


Hou eens op met correctie,ze zijn alleen maar gezakt het laatste jaar, en toen kwam er even een opleving welke nu weer teniet wordt gedaan,fijne correctie.
gaat nu wel erg hard.
Bir
0
quote:

Beurs2019 schreef op 21 maart 2019 12:42:


[...]Klopt en mijn gevoel is dan ook 2-ledig. Als het wel doorgaat zie ik enorme synergie-voordelen lees hogere winsten lees hogere koers. Gaat het niet door vanwege de ACM dan ontvang ik het forse dividend van zo'n 10%. Eigenlijk een luxe probleem :-)


Op deze koers zeker, neerwaarts risico is veel kleiner / beperkter dan opwaarts potentieel.
2.231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 2,456   Verschil -0,10 (-4,06%)
Laag 2,430   Volume 4.478.071
Hoog 2,520   Gem. Volume 2.030.340
28 feb 2020 17:35
label premium

BAM Groep met de hakken over de sloot

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over BAM 21 februari 2018 15:17
BAM: Terug naar €4,00 - €4,50? 20 december 2017 21:50
VolkerWessels terug op beurs 21 april 2017 17:14
Arend Jan Kamp over BAM 20 februari 2017 15:48