Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.502 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 222 223 224 225 226 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Marcel H.
0
quote:

roloff schreef op 18 jul 2019 om 23:11:


@H.A.B.S., als ik naar Wallstreet kijk (slotkoers ASML) dan denk ik inderdaad ook dat het bier morgen snel opraakt! Zeker en vast!

finance.yahoo.com/quote/ASML/?guccoun...

We gaan over op Belgisch bier. Da´s zeker geen straf :-)


@Roloff. Vandaag neem ik een paar flesjes Westmalle trappist. Het kan niet elke dag feest zijn.
Vandaag worden we niet (veel) rijker; het begin naar de volgende kwartaalcijfers is gestart.
Tot die tijd gewoon consolideren. En (nog) niet verkopen.
roloff
0
@Marcel, vandaag maakt Besi een leuk sprintje, ruim 4% al. Daar heb ik sinds eind vorig jaar (de dip) ook aardig wat eieren in het mandje. Wel een stuk minder groot dan mijn porto ASML, maar ASML is dan ook van eenzame klasse. Volgens mij zit jij ook leuk in Besi (A3aantje ook dacht ik).
De komende anderhalf jaar (aanloop naar en piek in de volgende upcycle in semiconductors) heeft Besi een stuk meer potentie dan ASML. Edoch houd ik mijn eitjes in beide mandjes.
Marcel H.
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 11:19:


@Marcel, vandaag maakt Besi een leuk sprintje, ruim 4% al. Daar heb ik sinds eind vorig jaar (de dip) ook aardig wat eieren in het mandje. Is wel een stuk minder dan mij porto ASML, maar ASML is dan ook van eenzame klasse. Volgens mij zit jij ook leuk in Besi (A3aantje ook dacht ik).


@Roloff. Jouw zet richting BESI was een voltreffer. Vooral gelet op het moment van instappen. En het resultaat vandaag verhoogt de feestvreugde voor jou deze week extra. Een aantal verkopers deze week krijgt tijdens het weekeinde grijze haren.
roloff
0
Dat laatste had ik al (nu inmiddels highlights, letterlijk en figuurlijk).
Portugese zonnetje doet wonderen.
A3aan
0
[quote alias=Simpele Gast id=11712625 date=201907190521]
[...]
AVraag voor wie verstand hebben van opties. Stel, je hebt ASL C175 DEC19 gekocht en ASL C190 DEC19 geschreven. Je had gehoopt dat je bij de huidige koers dan 100 x 15 = 1500 euro positief zou staan. Valt tegen want het is hooguit 1100 euro in de plus.

Dit heeft te maken met verwachtingswaarde en intrinsieke waarde, maar het fijne begrijp ik er niet van. Is er een werkwijze om die potentiële 1500 euro winst direct veilig te stellen?

[/qu

Koop C175 - Verkoop C190. Maximale verschil is inderdaad 15 op expiratiedatum. Maar daar moet U wel de kosten van aankoop en de ontvangen premie in verwerken en dan blijft er geen 15 over. Zo simpel is het. En de verwachtingswaarde in de 175 is verhoudingsgewijs minder dan in een 190. Succes met die positie
A3aan
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 11:19:


@Marcel, vandaag maakt Besi een leuk sprintje, ruim 4% al. Daar heb ik sinds eind vorig jaar (de dip) ook aardig wat eieren in het mandje. Wel een stuk minder groot dan mijn porto ASML, maar ASML is dan ook van eenzame klasse. Volgens mij zit jij ook leuk in Besi (A3aantje ook dacht ik).
De komende anderhalf jaar (aanloop naar en piek in de volgende upcycle in semiconductors) heeft Besi een stuk meer potentie dan ASML. Edoch houd ik mijn eitjes in beide mandjes.


Ik ben net thuis en zie beursontwikkeling. Zit zwaar in de Besi calls en geschreven puts, maar dat wist U al. Alleen stonden die al een hele tijd droog, maar nu lijkt het erop dat het gaat regenen (met euro's).Het is trouwens toch een waanzinnige beurs op dit moment. ING blijft maar zakken (daar kan ik met mijn pet niet bij) en Gala, ASML,ASMI. DSM en anderen lopen onverwacht veel meer op dan ik ingeschat heb. Maar mijn glazen bol blijf ik desondanks koesteren.
Kleinbelang
0
quote:

A3aan schreef op 19 jul 2019 om 12:50:


[...]

ING blijft maar zakken (daar kan ik met mijn pet niet bij)


Lijkt me dat dit te maken heeft met dat de rente waarschijnlijk weer omlaag gaat? Alle banken en verzekeraars (ING, ABN, AEGON, NN, ASR) hebben hier momenteel last van. Als ik het allemaal goed interpreteer tenminste.
Marcel H.
0
@Roloff. BESI aandelen heb ik niet meer. Heb meer vertrouwen in ASML. Ik heb nu nog wat aandelen ABN. Daar stap ik geleidelijk uit. Naast ASML koester ik al jaren SHELL. Minder spectaculaire koersontwikkelingen. Shell is een prima dividendbetaler. In jouw familie is dat ook bekend.
roloff
0
@Marcel, ben er redelijk van overtuigd dat vooral Besi uiterlijk over enkele kwartalen een verdere stijging gaat doormaken. Nieuwe upcycle semiconductors vrij zeker in 2021, wellicht al in 2020. Voor een lange termijn belegger is dat vrij dichtbij. Wat betreft Shell ben je goed op de hoogte (heb dat eens op het RDS-forum gepost). Mijn familie had destijds nog aandelen Moeara Enim (houdstermaatschappij van aandelen Koninklijke Olie). Beleggen in aandelen zit al vele generaties in mijn familie, via beide kanten.
Broer Konijn
0
Insgelijks, na deze ASML en GLPG week tijd om na te genieten met de benen en een klein drankje te drinken :-)
voda
0
Uitgelicht: ASML sterkhouder AEX

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASML
199,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Indexzwaargewicht ASML was afgelopen week de sterkhouder in de AEX. De toeleverancier van de halfgeleidersector opende als eerste grote fonds de boeken en overtuigde daarmee ruimschoots.

Woensdag publiceerde ASML de cijfers. Die toonden een omzet van 2,56 miljard euro, hetgeen mooi in lijn was met de door de onderneming zelf afgegeven verwachting van 2,5 miljard tot 2,6 miljard euro.

Daarmee lag de omzet beduidend hoger dan in de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd de omzet echter gedrukt door een brand en kwam ASML uit op 2,2 miljard euro. Deze tegenslag, zo kondigde de toeleverancier al aan, zou in het tweede kwartaal worden goedgemaakt.

Bij een brutomarge van 43,0 procent, hetgeen boven de afgegeven outlook van 41 tot 42 procent is, verdiende ASML netto 476 miljoen euro, ofwel 1,13 euro per aandeel. Dat was een kwartaal eerder 355 miljoen euro.

www.youtube.com/watch?v=1NRnJg7QkBw&a...

Toch zijn het bij ASML eigenlijk niet de cijfers waarnaar gekeken moet worden. De vooruitzichten die de onderneming geeft zijn bepalender.

Voor het lopende derde kwartaal rekent ASML op een omzet van ongeveer 3,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent. Daarbij zal het 495 miljoen euro uitgeven aan R&D.

De orderinstroom in het tweede kwartaal bedroeg 2,8 miljard euro, in de eerste drie maanden was dat 1,4 miljard euro.

ASML voorziet voor 2020 een omzet van 13 miljard euro. De brutomarge zal volgens ASML dan boven de 50 procent liggen en in 2025 ruim boven de 50 procent.

Noodzakelijk om aan die langere termijndoelen te voldoen, is het succes van de nieuwe technologie Extreme UltraViolet.

Over EUV zei ASML afgelopen week dat deze recent 170 wafers per uur haalde en meer dan 2.000 op een dag.

Er is bij CEO Peter Wennink weinig twijfel over de vraag naar deze machines. "Klanten hebben de nieuwste machines nodig voor de nieuwste chips."

Maar niet alleen de topman zelf heeft er vertrouwen in, ook analisten zien de plannen van ASML werkelijkheid worden.

Kepler Cheuvreux wees op de sterke orderinstroom voor EUV afgelopen kwartaal. "Dat geeft vertrouwen voor het verder op stoom komen van deze nieuwe techniek in 2019", aldus Kepler.

Er kwamen 10 nieuwe orders voor EUV binnen. "Dat onderschrijft echt dat EUV nu de grootste omzetbron is", aldus NIBC.

Bij Berenberg noemden de analisten de opmerkingen van ASML over EUV het belangrijkste in het gehele kwartaalbericht. Volgend jaar zal de helft van de omzet van ASML uit EUV komen, denkt Berenberg, en de technologie zal de komende jaren zorgen voor een groeitempo die hoger zal liggen dan die van de markt. Alle reden dat er volgens de zakenbank, ondanks de goede koersprestaties, nog meer in het vat zit.

Daar staat Berenberg overigens niet alleen in. Menig analist verhoogde na de kwartaalcijfers het koersdoel voor het aandeel.

Dit jaar zal ASML het lastig hebben op de geheugenmarkt, zo erkende Wennink zelf ook. "Voor de rest van het jaar zien wij verdere zwakte in het geheugensegment, terwijl logic sterker oogt."

Maar zowel ASML als de analisten denken dat de daling bij geheugen kan worden opgevangen met logic.

De omzet uit geheugen kan volgens Morgan Stanley wel eens 30 procent lager uitvallen, terwijl eerder werd gerekend op een daling van 20 procent. Maar logic doet het juist beter dan verwacht met een groei van 65 procent, in plaats van 50 procent.

ASML zag dan ook geen reden om de outlook voor dit jaar aan te passen.

"Onze omzetverwachting voor 2019 blijft onveranderd en we blijven 2019 zien als een groeijaar", zei de CEO nog.

Het aandeel ASML werd afgelopen week zo'n 8 procent duurder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Marcel H.
0
@Roloff. Bij ASML stapte ik ook na , en na raadpleging van interne deskundige kennis/neef, advies stapsgewijs in. Niet meteen alles inzetten. Dat zou gokken zijn geweest. ASML raakte tijdens de bankencrisis in de periode 2008 -2003 ook in moeilijkheden. UWV/Nederlandse overheid zagen de toekomst van het bedrijf wel zitten en hielden met inzet van (veel) geld de kennis van medewerkers binnen de bedrijfsmuren.
Voor mij was dat toen een signaal om wat ruimer te investeren. De laatste tijd lees je analyses over ASMI.
ASML dankt het bestaan een beetje aan ASMI. Ik blijf een beetje bij mijn huidige hoofd-beleggingen.
Je moet af en toe jongensachtig blijven dromen en een gokje wagen.
A3aan
0
Met de koers van vandaag moeten we het dus doen. En dat is waarschijnlijk meer dan de meesten hadden verwacht. Zelf heb ik nu op mijn langlopende calls de augustus 205 geschreven. Misschien iets te krap. We zullen zien over vier weken. Ik reken dus niet erop dat er nog eens 10 euro bijkomt.

Marcel H.
0
quote:

A3aan schreef op 19 jul 2019 om 20:37:


Met de koers van vandaag moeten we het dus doen. En dat is waarschijnlijk meer dan de meesten hadden verwacht. Zelf heb ik nu op mijn langlopende calls de augustus 205 geschreven. Misschien iets te krap. We zullen zien over vier weken. Ik reken dus niet erop dat er nog eens 10 euro bijkomt.
@A3aan. Je toekomstvisie zou wel eens bewaarheid kunnen worden. We zullen zien. Jij specialiseert je in opties.
Ik vind het (te) riskant. Opties neem ik ter bescherming.
Marcel H.
0
@Adriaan. Bij Roloff gaat de zon 1 uurtje later op. Als hij dan 1 uur eerder opstaat maakt hij gebruik van jouw actuele advies. Bestaan er tussen jou en Roloff afspraken? We moeten wel concurrentievervalsing voorkomen.
roloff
0
quote:

Marcel H. schreef op 19 jul 2019 om 20:07:


@Roloff. Bij ASML stapte ik ook na , en na raadpleging van interne deskundige kennis/neef, advies stapsgewijs in. Niet meteen alles inzetten. Dat zou gokken zijn geweest. ASML raakte tijdens de bankencrisis in de periode 2008 -2003 ook in moeilijkheden. UWV/Nederlandse overheid zagen de toekomst van het bedrijf wel zitten en hielden met inzet van (veel) geld de kennis van medewerkers binnen de bedrijfsmuren.
Voor mij was dat toen een signaal om wat ruimer te investeren. De laatste tijd lees je analyses over ASMI.
ASML dankt het bestaan een beetje aan ASMI. Ik blijf een beetje bij mijn huidige hoofd-beleggingen.
Je moet af en toe jongensachtig blijven dromen en een gokje wagen.
@Marcel, dat gokje wagen (maar dan redelijk in het groot) doe ik bij Besi. Gewoon op basis van de aandelen hoor. Ze kunnen over 2 jaar - ik verwacht dan nieuwe upcycle in de semiconductor industrie - wel eens 3x zoveel waard zijn als waar ik ze eind vorig jaar voor heb gekocht. Heb er ook al leuk dividend op binnen kunnen harken. ASML is daarentegen duidelijk de stabiele groeier van de twee. ASMI weet ik niet zoveel van.
Bakkiekoffie
0
quote:

Broer Konijn schreef op 19 jul 2019 om 17:41:


Insgelijks, na deze ASML en GLPG week tijd om na te genieten met de benen en een klein drankje te drinken :-)


Ik doe 't met koffie, maar idd een geweldige week met deze fondsen.
Bakkiekoffie
0
quote:

A3aan schreef op 19 jul 2019 om 20:37:


Met de koers van vandaag moeten we het dus doen. En dat is waarschijnlijk meer dan de meesten hadden verwacht. Zelf heb ik nu op mijn langlopende calls de augustus 205 geschreven. Misschien iets te krap. We zullen zien over vier weken. Ik reken dus niet erop dat er nog eens 10 euro bijkomt.Tegen die glazenbol van jou kunnen we niet op A3aan
Uit de technische analyse hoek lees ik (bv Tostrams) dat de 'weg'open ligt riching de 220. Maar ja welke periode er voor nodig is.......
Als de koers die kant uit rolt verwacht je dan te gaan 'doorrollen'?
ik heb dat deze week met GLPGS gedaan omdat de koers van 165 in zicht kwam.
Marcel H.
0
quote:

roloff schreef op 19 jul 2019 om 22:47:


[...]@Marcel, dat gokje wagen (maar dan redelijk in het groot) doe ik bij Besi. Gewoon op basis van de aandelen hoor. Ze kunnen over 2 jaar - ik verwacht dan nieuwe upcycle in de semiconductor industrie - wel eens 3x zoveel waard zijn als waar ik ze eind vorig jaar voor heb gekocht. Heb er ook al leuk dividend op binnen kunnen harken. ASML is daarentegen duidelijk de stabiele groeier van de twee. ASMI weet ik niet zoveel van.


@Roloff. Jij lanceert een verwachtingspatroon. Ik ben geen techneut. Ik stapte in ASML. Terugkijkend: Blindeloos. Ik liet me leiden. Ik wist van toeten nog blazen. Wie van de huidige ASML-generarie begrijpt de technologie?
4.502 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 222 223 224 225 226 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 245,750   Verschil +1,35 (+0,55%)
Laag 244,000   Volume 206.140
Hoog 246,150   Gem. Volume 967.825
14-nov-19 11:40
label premium

ASML: EUV breekt los

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium